Slabire cu ceai de ghimbir sau ginger

Ceaiul de ghimbir (ginger) are proprietăți terapeutice și dă rezultate bune în orice cură de slăbire. Cunoscut în primul rând ca adjuvant în digestie și tratament naturist pentru inflamație, ghimbirul este și un supliment benefic în programul de slăbit ce urmărește reducerea grăsimii abdominale și obținerea unui abdomen plat.

Ceai de ghimbir (ginger) pentru slăbire și sănătate
Ceai de ghimbir (ginger) pentru slăbire și sănătate

Grăsimea abdominală se acumulează din diverse motive, precum supra alimentația, scăderea numărului de hormoni odată cu vârsta, lipsa exercițiilor fizice și stresul.

Slăbire în zona abdominală cu ceai de ghimbir. Sună minunat!

Conform unui articol apărut în „Biological and Pharmaceutical Bulletin” în 2004, ghimbirul inhibă producția de cortizol. Dr. Len Kravitz definește cortizolul ca fiind un hormon de tip steroid necesar reglării energiei și mișcării. Însă stresul cronic poate determina creșterea excesivă a nivelului de cortizol. Grăsimea adipoasă se mută în zona viscerală unde primește o cantitate crescută de sânge și încurajează țesuturile să producă o cantitate excesivă de cortizol. Nivelurile ridicate de cortizol pot duce la excesul de grăsime abdominală și la luarea în greutate.

De-a lungul mileniilor, ghimbirul a fost lăudat pentru efectele sale medicinale, iar consumul de ceai de ghimbir poate oferi alinare celor care suferă de anumite boli. Rădăcina de ghimbir conține ingrediente active precum gingerolul și șogaolul, care îi oferă ghimbirului proprietăți medicinale. Consumul de ghimbir, Zingiber offinale, ajută în tratamentul multora dintre aceste probleme.

Digestie îmbunătățită

Ca adjuvant în digestie, ghimbirul poate să scadă pofta de mâncare prin efectele sale de reglare a glicemiei și a colesterolului seric. Un articol apărut în 2006, în „British Journal of Nutrition”, precizează că ghimbirul crud are un efect de stabilizare asupra glicemiei, colesterolului și lipidelor. Câteva felii de ghimbir proaspăt infuzate într-o ceașcă de apă consumată înaintea unei mese principale stimulează benefic digestia.

Salata de ghimbir proaspăt este foarte bună pentru slăbit dar și pentru digestie. Mod de preparare: feliem sau răzuim ghimbir curățat de coajă, rădăcina de țelină, adăugăm coajă de portocală bio, morcovi răzuiți, sfeclă roșie de la conservă și puțin suc de lămâie.

Ghimbirul este energizant și tonic

Ghimbirul se află în grupul de plante medicinale și condimente considerate a fi stimulante, având un efect similar cu cel al cofeinei. Nu consumați mai mult de 4 grame, sau 2 lingurițe, de ghimbir pe zi, recomandă University of Maryland Medical Center. Femeile însărcinate nu ar trebui să consume mai mult de 1 gram pe zi. Energia crescută ajută în efectuarea exercițiilor fizice și contribuie la un stil de viață mai activ, fapt ce ajută la arderea caloriilor și la subțierea taliei.

Alinare pentru stomac

Una dintre cele mai cunoscute calități ale ghimbirului este abilitatea sa de a combate starea de greață, iar consumul de ceai de ghimbir ar putea să liniștească stomacul atunci când vă simțiți rău. Mai multe studii sugerează că ghimbirul vă scapă de răul de mișcare și de grețurile matinale, precum și de starea de greață ce apare în urma chimioterapiei sau operației, susțin experții de la University of Maryland Medical Center.

Yogi Tea combină ghimbirul şi lămâia cu condimente tradiţionale.
Firma germana Yogi Tea combină ghimbirul şi lămâia bio cu condimente tradiţionale, într-o experienţă delicioasa a inspiraţiei. >> Vezi pret si mod de livrare rapida. + Multe alte produse cu GHIMBIR<<

Ceaiul din rădăcină de ghimbir și diareea

La un moment dat, cu toții ne-am confruntat cu un episod de diaree, eliminare frecventă a scaunelor apoase și moi. Este normal ca aceasta să înceteze după una sau două zile. Diareea se manifestă atunci când alimentele și băuturile ingerate trec prea repede prin colon. Ea poate crea neplăceri și vă poate pune în dificultate. Dacă diareea persistă mai mult de două zile la adulți, sau este însoțită de febră, trebuie efectuată o vizită la medic.
Ceaiul din rădăcină de ghimbir poate ajuta la ameliorarea simptomelor de diaree, diminuând spasmele stomacale și gazele generate de materia fermentată care produc scaune apoase frecvente. De asemenea, ceaiul din rădăcină de ghimbir poate susține eliberarea sucurilor gastrice și enzimelor care ajută digestia. Mișcările peristaltice ale intestinelor sunt încetinite, revenind la normal. Ceaiul din rădăcină de ghimbir poate contribui și la eliminarea crampelor și a oricărei dureri abdominale asociate cu diareea. Dacă aceasta este severă, atunci trebuie consultat un medic.

Atenuarea febrei musculare cu ceai de ghimbir

Ghimbirul are proprietăți antiinflamatorii ceea ce-l face de mare ajutor în atenuarea febrei musculare survenite în urma exercițiilor fizice, conform unui studiu publicat în „The Journal of Pain”, în 2010. Subiecții au participat la un exercițiu de antrenament cu greutăți pentru inducerea durerii musculare, iar apoi li s-a oferit ghimbir crud, ghimbir preparat termic sau un placebo. Cercetătorii au observat intesitatea durerii de-a lungul următoarelor trei zile și au descoperit că participanții care au consumat ghimbir crud sau încălzit au prezentat mai puține dureri decât subiecții care au urmat un tratament placebo. Așadar, consumul ceaiului de ghimbir după antrenamente vă poate ajuta să faceți față febrei musculare.

Menstruații mai puțin dureroase

Femeile care se confruntă cu crampele în timpul menstruației pot găsi alinare în ceaiul de ghimbir. Într-un studiu publicat în „BMC Complementary and Alternative Medicine” în 2012, cercetătorii au urmărit simptomele de dismenoree la 120 de studente, aceasta manifestându-se prin crampe dureroase în zona abdomenului sau spatelui în timpul menstruației. Participantelor la studiu li s-a oferit fie ghimbir, fie tratament placebo, de trei ori pe zi, iar acestea au declarat durata și nivelul durerii resimțite în timpul menstruației. Cele care au consumat ghimbir au prezentat mai puține dureri decât cele care au urmat un tratament placebo, iar în cazul grupului celor care au luat ghimbir, episoadele de durere au fost mai scurte.

Smoothie-uri BIO DIETETICE cu puține calorii. Sunt recomandate pentru a merge la sala de sport, în parc, la serviciu, în călătorii.
Smoothie-uri BIO DIETETICE cu puține calorii. Sunt recomandate pentru a merge la sala de sport, în parc, la serviciu, în călătorii. Alege dintre mai multe variante. SMOOTHIE-uri VERZI (cu kale, spanac, ceai verde Matcha, iarbă de orz) și SMOOTHIE-uri colorate cu fructe Bio (mango, fructul pasiunii, căpșuni, afine). Sunt DISPONIBILE cu livrare rapidă și plata la curier în site www.proDIETAbio.ro

Ceaiul verde combinat cu ceaiul de ghimbir ajută sănătatea și orice cură de slăbire

Ceaiurile care combină rădăcina de ghimbir cu frunzele de ceai verde sunt disponibile în multe magazine de produse naturiste. Pe lângă aroma complexă creată în urma amestecului de ghimbir dulce-picant și ceai verde vioi și astringent, plantele conținute de acesta oferă beneficii pentru sănătate dar și susținere în orice cură de slăbire. Atât ceaiul verde, cât și ghimbirul au fost utilizate de mii de ani în scopuri medicinale. Atunci când sunt consumate împreună sub forma unui ceai, există beneficii din ambele părți.
Polifenolii prezenți în ceaiul verde sunt antioxidanți, adică substanțe care neutralizează moleculele instabile, numite radicali liberi, care deteriorează celulele. Potrivit University of Maryland Medical Center, polifenolii din ceaiul verde vă pot proteja împotriva bolii arteriale coronariene, pot ajuta la diminuarea nivelului de colesterol și vă pot proteja chiar și de unele forme de cancer. De asemenea, ceaiul verde poate avea un efect protector împotriva diabetului, afecțiunilor hepatice și bolii inflamatorii intestinale. Atât ceaiul de ghimbir cât și ceaiul verde ajută orice cură de slăbire să aibă efecte mai rapide și eficiente pe termen lung!

Ceai verde cu ghimbir, lemongrass si lamaie
Ceaiul verde cu ghimbir, lemongrass si lamaie a fost mereu printre cele mai savurate produse Yogi Tea Germania. >>Vezi pret si mod de livrare rapida www.proDietaBio.ro România <<

Scrie un raspuns: