Cum funcționăm sănătos! Sistemele endocrin, digestiv, imunitar.

Site-ul proDieta.ro nu se refera strict la diete ci mai degraba la un stil de viata sanatos. Pentru a intelege cum sa traim sanatos poate fi important si sa intelegem Cum funcționează în mod sănătos corpul omenesc!

Un stil de viață sănătos este esențial pentru echilibrul dintre sistemele endocrin, digestiv și imunitar.
Un stil de viață sănătos este esențial pentru echilibrul dintre sistemele endocrin, digestiv și imunitar.

Sistemul endocrin. Ce sunt hormonii?

Sistemul endocrin are rol de comunicare şi coordonare şi se bazează în exercitarea funcţiilor sale pe hormoni (substanţe chimice ce sunt eliberate în sânge pentru a trimite mesaje celulelor organismului). Hormonii sunt produşi de glandele endocrine şi de alte organe ne-endocrine ale organismului. Hormonii controlează creşterea, reproducerea şi stabilesc reacţia organismului la factorii de stres fizici ori emoţionali. Hormonii influenţează celulele prin cuplarea lor la receptori specifici ai celulelor. Nu toate celulele intră în interacţiune cu hormonii, ci doar celule ţintă specifice care au anumiţi receptori de care hormonii se pot cupla. Aceştia intervin, pe cale umorală (şi nu pe cale nervoasă, cum acţionează creierul) în dezvoltarea şi menţinerea structurii normale şi în reglarea funcţiilor organismului. Între sistemele de coordonare nervoasă şi umorală există o strânsă interdependenţă. Glandele endocrine sunt: hipofiza, epifiza, hipotalamusul, tiroida, paratiroidele, timusul, suprarenalele, pancreasul endocrin, ovarele şi testiculele.

Cura cu cătină vitaminizantă este ușor de urmat cu Sanddorn Rabenhorst. Suc de cătină de origine Germania, preț sticla brună.
Cura cu cătină vitaminizantă este ușor de urmat cu Sanddorn Rabenhorst. Nu vă plac pastilele deloc? Nu vreți vitamine de farmacie? Alegeți NATURAL, vitamine și tratamente naturiste din SUCURILE Haus Rabenhorst, Germania. VITAMINIZAREA este recomandată copiilor, adulților care se simt fără energie, persoanelor care au fost spitalizate, celor ce au nevoie să își întărească sistemul imunitar în mod natural. Detalii în magazin www.proDietaBio.ro

Cum previne pilula contraceptivă sarcina?

Ciclul menstrual şi sarcina sunt controlate de la nivelul creierului de hipofiză. Aceasta eliberează lunar substanţe, stimulând ovarele să producă hormonii sexuali: estrogenul şi progesteronul. În primele 2 săptămâni ale menstruaţiei, ovarele produc estrogen, care pregăteşte organismul pentru eliberarea unui ovul. La administrarea pilulelor, informaţia primită de hipofiză este că nivelul progesteronul este ridicat, ceea ce ar însemna că există un ovul fertilizat. Pilula contraceptivă este cea care mimează nivelul crescut de progesteron. Ca urmare, hipofiza blochează eliberarea de alte ovule. Rolul pastilei contraceptive este, aşadar, acela de a preveni ovulaţia. Totodată, mucusul cervical se îngroaşă, devenind mai vâscos şi impenetrabil pentru spermatozoizi.

Sistemul digestiv

Rolul sistemului gastrointestinal, SGI, este acela de a digera mâncarea şi de a absorbi nutrienţii, sărurile şi apa în scopul hrănirii organismului.

Digestia este procesul de descompunere a alimentelor ingerate în componente simple ce pot fi absorbite de către organism pentru construirea şi hrănirea celulelor, precum şi pentru obţinerea energiei necesare activităţilor zilnice. Se realizează cu ajutorul secreţiilor diferitelor organe implicate în digestie şi al motilităţii (activitatea muşchilor SGI de amestecare şi împingere a hranei către capătul tractului digestiv). Absorbţia reprezintă trecerea nutrienţilor, sărurilor şi a apei din intestin în sânge ori limfă prin intermediul epiteliului sistemului gastro-intestinal.

Formula germană Haus Rabenhorst TRANZIT INTESTINAL BUN în numai 6 ZILE cu suc de PRUNE, CURMALE, SMOCHINE, Calciu si Vitamine.
Formula germană Haus Rabenhorst TRANZIT INTESTINAL BUN în numai 6 ZILE cu suc de PRUNE, CURMALE, SMOCHINE, Calciu si Vitamine.
Nu vă plac pastilele deloc? Nu vreți vitamine de farmacie? Alegeți NATURAL, vitamine și tratamente naturiste din SUCURILE Haus Rabenhorst, Germania. Pentru adulți, adolescenți și copii. Disponibil cu livrare rapidă www.proDietaBio.ro

Sistemul imunitar

Sistemul imunitar este construit dintr-o reţea de celule, ţesuturi şi organe care lucrează împreună şi au ca principal scop protecţia organismului împotriva atacurilor microbilor (bacterii, viruşi, paraziţi ori organisme din clasa fungus).

Cu toate că este de o complexitate extraordinară, fiind în stare să recunoască milioane de inamici şi să lupte eficient împotriva acestora, sistemul imunitar nu este o maşinărie perfectă, uneori identificându-şi în mod greşit ţintele, iar alteori este destructurat de agenţi externi; în aceste cazuri extreme apar diferite afecţiuni, ca alergii, artrite ori SIDA.

Suc de coacăze, afine, Zinc, Vitamine C și D3.
Produsul IMMUN de la Rbenhaus Germania este recomandat pentru copii, adolescenți și adulți. Substanțele nutritive sunt mai ușor de absorbit din sucuri! Imunitatea bună poate fi obținută în mod natural și fără capsule de farmacie, ci cu suc de coacăze, afine, Zinc, Vitamine C și D3. Formula germană ROTBACKCHEN VITAL este aprobată pentru tratament naturist pentru 11 zile. Este disponibil cu livrare rapidă în site www.proDietaBio.ro.

Cum functioneaza antibioticele

Antibioticul este un compus chimic creat pentru a distruge bacterii. Poate fi produs în mod natural ori pe cale sintetică. Rolul antibioticului este acela de a stopa reproducerea bacteriilor prin diferite metode. Există antibiotice care doar blochează metabolismul bacteriilor, lăsând sistemul imunitar să le distrugă şi antibiotice care au scopul de a ucide bacteriile. De asemenea, antibioticul poate fi folosit şi preventiv, ca de exemplu pentru a preîntâmpina apariţia infecţiilor, înaintea unor operaţii.

Bacteriile sunt organisme unicelulare în căutarea unor surse de hrană; atunci când reuşesc să treacă de filtrele sistemului imunitar, o dată intrate în organism încep să se multiplice, provocându-ne, cel mai adesea diferite afecţiuni.

Cura de 2 săptămâni cu plante medicinale: Anghinare, Păpădie, Fenicul, Coada șoricelului, Turmeric și alte plante medicinale, BITTER BIO fără alcool 250 ml. 20 ml zilnic pentru slăbire, digestie, sănătatea ficatului, scăderea trigliceridelor și a colesterolului, eliminarea de toxine, ajutor pentru rinichi, scăderea creatininei și acidului uric. Produs HERBARIA GERMANIA distribuit de proDietaBIO.ro în România. Citiți mai multe informații despre aceste plante medicinale.
Cura de 2 săptămâni cu plante medicinale: Anghinare, Păpădie, Fenicul, Coada șoricelului, Turmeric și alte plante medicinale, BITTER BIO fără alcool 250 ml. 20 ml zilnic pentru slăbire, digestie, sănătatea ficatului, scăderea trigliceridelor și a colesterolului, eliminarea de toxine, ajutor pentru rinichi, scăderea creatininei și acidului uric. Produs HERBARIA GERMANIA în magazin proDietaNaturala.ro. Citiți mai multe informații despre bitter cu plante medicinale.

1 comentariu

  1. Dacă aş fi avut nici cea mai mica idee cat de greu hrani bebelusul ar fi … bine, bine, mi-ar fi încă alăptează. Dar dacă cineva mi-a avertizat de a hrani bebelusul, cel puţin mi-ar fi fost oarecum pregătit.M-am aşteptat durerea şi nipluri sângerare. Dar nu am aştepta ca copilul meu ar vrea să se hrănească 24 / 7 şi pe care aş fi complet emotional drenate de experienţă. Mi se pare foarte deprimant ca bebelusul meu numai de mine vede ca o vaca.

Scrie un raspuns: