Sirop de agave

Siropul de agave este un indulcitor natural obtinut din agave, cu un indice glicemic mai mic decat al altor indulcitori si cu un mare continut de fructoza. In loc de zahar, puteti adauga sirop de agave in deserturile dvs sau in ceai dar aveti in vedere ca are o putere de indulcire cu 25% mai mare. Siropul de agave are proprietati nutritive reduse din cauza procesarii. Are un gust bun si de aceea este preferat de cei care vor sa renunte la zahar dar nu tolereaza gustul indulcitorului natural stevia.

Sirop de agaveSiropul de agave (sau nectarul) contine aproximativ 90% fructoza, o forma naturala a zaharului ce se gaseste in fructe. Fructoza nu are un impact atat de puternic asupra nivelului de glucoza din sange (glicemiei), asa cum se intampla cu zaharul din trestie de zahar. Mai mult, datorita faptului ca fructoza este mai dulce decat zaharul, avem nevoie de o cantitate mai mica in retete. Datorita faptului ca nu are un indice glicemic foarte mare in comparatie cu alti indulcitori naturali, siropul de agave poate inlocui mierea.

Agavele contin si o forma complexa a fructozei, numita inulina. Un gen de bacterie benefica numita bifidobacterie digera inulina pentru a produce acizi grasi, despre care s-a dovedit ca lupta impotriva cancerului de colon. In agave se mai gasesc sapogenine, cu proprietati antiinflamatorii si anticanceroase.

Siropul de agave este contestat de anumiti cercetatori americani dar problema este legata ca de obicei de cantitatile mari. Evitati excesul de zahar, evitati excesul de sirop de agave… Intr-adevar, excesul de glucoza declanseaza o serie de efecte nesanatoase care pot duce in cele din urma la o serie de probleme, inclusiv boli de inima si accident vascular cerebral. In Statele Unite sunt foarte mari dezbateri legate de siropul de porumb bogat in fructoza care poate creste riscul de sindrom metabolic si diabet zaharat. Daca cititi etichetele iaurturilor cu fructe, al bauturilor dulci, biscuitilor si napolitanelor, veti remarca faptul ca si la noi in Romania siropul de glucoza-fructoza este prezent la scara larga… Fiind foarte bogat in fructoza, siropul de agave trebuie consumat cu masura. Este un produs procesat care duce la pierderea multora dintre proprietatile nutritive ale agavelor.

Numele agave este de origine greaca si inseamna „nobil’sau „ilustru”. Agavele sunt cunoscute sub mai multe denumiri, printre care agave americane, Lechuguilla, Chlorogalum si Planta Secolului. Siropul de agave poate proveni de la mai multe specii de agave, inclusiv Agave albastru (Agave tequilana) Si Agave Salmiana (Agave salmiana).

Acest indulcitor din agave este de multe ori numit „nectar”, iar alteori „sirop”. Nu este nicio diferenta intre cele doua.

Sugestii de preparare si servire:
In retete, folositi o cantitate de nectar de aproximativ 25 % mai mica decat cea de zahar. Trei sferturi de cana de sirop de agave este echivalentul unei cani de zahar. Aceasta regula este valabila pentru majoritatea retetelor. Siropul de agave poate fi folosit ca inlocuitor al mierii sau al zaharului la copt dar aveti grija sa nu-l folositi in exces!

Siropul de artar este un produs superior siropului de agave. Siropul de artar este un produs traditional canadian si se vinde aproape peste tot in lume, SUA si Japonia fiind principalele consumatoare dupa Canada. Siropul de artar este bogat in compusi fenolici si flavoniode si este conseiderat la ora actuala o reala alternativa pentru zahar. Vezi mai multe detalii si pret pentru >> sirop de artar >>

Both comments and pings are currently closed.


Mancare fara calorii

Facebook prodieta.ro

Extracte lichide de patrunjel si plante medicinale

Ceaiuri Yogi Tea Germania prodietanaturala.ro Romania

Alimente pentru slabire, paste si orez fara calorii

Comments are closed.

Powered by WordPress | Designed by: Themes Gallery | Thanks to wordpress 4 themes, Download Premium WordPress Themes and

Folosim cookie-uri pentru a imbunatati calitatea serviciilor. Va cerem acordul conform EU Cookie LAW. info

Utilizam cookie-uri pentru a face site-ul prodieta.ro mai usor de folosit. Continuand navigarea in site si dand click pe "ACCEPT" inseamna ca va dati acordul.

INCHIDE

Toate informațiile din acest site sunt sub licența Revistei Online ProDieta.ro. Articolele Prodieta.ro NU pot fi preluate decât dacă se respectă condiția de a preciza sursa, cu link, conform Legii Drepturilor de Autor! ©2017. Toate articolele din site-ul pro dieta.ro sunt cu titlu informativ și nu trebuie tratate precum substitut al sfaturilor medicului de specialitate sau al oricărei alte forme de intervenție medicală profesională.
Informațiile au scop pur informativ. NU INTENȚIONEAZĂ SĂ OFERE SFATURI MEDICALE. Nici editorii prodieta.ro, autorii sau redactorii nu-și asumă responsabilitatea pentru niciuna dintre posibilele consecințe ale vreunui tratament, procedură, exercițiu, modificare în dietă, acțiune sau administrare a medicației ce rezultă din lectura sau aplicarea informației conținute în această informare. Publicarea acesteia nu echivalează cu practicarea medicinei, iar această informație nu înlocuiește recomandarea dată de medicul dumneavoastră sau de altă autoritate medicală. Înainte de urmarea oricărui tratament, cititorul trebuie să ceară sfatul unui medic sau al unui reprezentant medical.