Sfecla rosie

Sfecla roșie fiartă sau suc aduce beneficii în multe probleme de sănătate, inclusiv pentru detoxifierea ficatului și reglarea tensiunii. Sfecla roșie (lat. Beta vulgaris) este o plantă ce conține foarte multe substanțe ce protejează ficatul.

Sfecla roșie este disponibilă sub formă de suc pentru tratament naturist al afecțiunilor ficatului.
Sfecla roșie este ușor de consumat fiartă. Este disponibilă și sub formă de suc pentru tratament naturist al afecțiunilor ficatului.

Despre sfeclă vă mai putem spune ca își păstreaza proprietățile indiferent de modul de gătire. Sfecla roșie stimulează sistemul imunitar îmbunătățind respirația celulelor și oxigenarea țesuturilor deoarece încurajează producția de noi globule roșii (un proces numit eritropoieza). Respirația îmbunătățită a celulelor contribuie la menținerea condiției optime a inimii, mușchilor și nervilor. Datorită acestei reputaţii, vânzările de sfeclă roşie din Marea Britanie au crescut cu 20% numai în ultimii ani.

Cardio și rezistență musculară

Un studiu recent, realizat de cercetătorii din cadrul Universității Exeter’s School of Sport and Health Science, a descoperit că sucul de sfeclă roșie are proprietăți extraordinare căci, printre altele, asigură o rezistență nebănuită a musculaturii în cazul efortului fizic susținut. Concluziile studiului au la bază un experiment în care un lot de bărbați cu vârste cuprinse între 19 și 38 ani, a fost pus să pedaleze în forță pe biciclete medicinale. Barbații au băut zilnic o jumătate de litru de suc de sfeclă roșie, pe durata întregului experiment. Rezultatul uimitor a fost acela că participanții la studiu au obținut o rezistență musculara cu 16 procente mai mare decât în condiții obișnuite. Cercetătorii au analizat comoziția sucului de sfeclă roșie și au descoperit ca acesta reduce rata la care mușchii consumă din energia organismului. Cresterea nivelului nitraților din sânge duce la salvarea rezervelor de trifosfat adenozini, cea mai importantă sursă de energie a organismului.

Tratamentul bolilor

Consumul de sfeclă roșie este asociat și cu revenirea la normal a celulelor canceroase, deoarece alterează rata lor de respirație. Acest lucru nu vindecă neaparăt boala, însă poate contribui la prelungirea vieții și a calității acesteia (informație preluată din cartea “150 de alimente esențiale pentru imunitate”de Kirsten Hartvig). Sfecla roșie contribuie la stabilizarea PH-ului (echilibrul acid-alcalin) din corp, fapt important pentru imunitate, deoarece bacteriile infloresc atunci când echilibrul PH-ului din organism se strică.

Sfecla roșie se foloseste in tratarea cancerului (in special a leucemiei), a problemelor de piele, infectiilor cronice, bolile intestinului inflamat, bolilor de ficat si in prevenirea si tratamentul bolilor de inima si artritei reumatoide. Contribuie la metabolismul grăsimilor, nu are efecte adverse și este bine tolerată de majoritatea oamenilor. Trebuie consumată pe o perioadă lungă de timp pentru îmbunătățirea stării generale de sănătate și a vitalității. Sfecla roșie este la fel de eficientă atât gătită cât și crudă sau sub formă de suc natural.

Are puține calorii și îmbunătățește metabolismul

Tratament naturist cu 20 ml zilnic Bitter. GRIJA TA PENTRU SĂNĂTATE! EXTRACT DE PLANTE MEDICINALE pentru slabire, digestie, sanatatea ficatului, scaderea trigliceridelor si a colesterolului, eliminarea de toxine, ajutor pentru rinichi, intarirea sistemului imunitar.
CURA de 2 săptămâni TRATAMENT NATURIST cu plante medicinale: Anghinare, Păpădie, Fenicul, Coada șoricelului, Turmeric și VITAMINE. BITTER BIO fără alcool, fără zahăr, PUR, 250 ml. 20 ml zilnic pentru slăbire, digestie, sănătatea ficatului, scăderea trigliceridelor și a colesterolului, eliminarea de toxine, ajutor pentru rinichi, scăderea uereei și creatininei. Produs HERBARIA GERMANIA distribuit de proDietaBIO.ro în România. Citiți mai multe informații despre aceste plante medicinale și mod de utilizare.

Sfecla roșie are calorii mai puține decat v-ați aștepta. Sfecla roșie nu îngrașă. Chiar daca este dulce, sfecla roșie are puține calorii – o cană (adică 170 grame) conține numai 75 calorii.

Printre substanțele care impiedica buna functionare a ficatului se numara cofeina, alcoolul, medicamentele, anticonceptionalele, tigarile, carnea fripta la gratar, grasimile saturate, gazele de esapament, vaporii de vopsea, dietele bogate in proteine. Se intelege de la sine ca va recomandam sa evitati aceste lucruri dar daca doriti sa restabiliti buna functionarea a ficatului si este nevoie de detoxifierea acestuia va recomandam printre altele si sfecla roșie.

Sfecla roșie conține în primul rând potasiu și acid folic (Vitamina B9) cu ajutor în reglarea tensiunii arteriale și protecție cardiacă. Acidul folic este foarte util și necesar și în alimentația gravidelor scăzând semnificativ riscul aparițiilor malformațiilor congenitale.

Sănătatea Ficatului înseamnă și: DETOXIFIERE, scăderea colesterolului, diminuarea trigliceridelor și regenerare. Anghinarea suc și Sfecla Roșie suc prezintă cea mai mare încredere în rândul consumatorilor. În loc de a consuma capsule, aceștia aleg suc, practic extract lichid prin presarea la rece a plantelor din culturi curate, certificate ecologic. Produsele Alnavit și Voelkel Germania sunt disponibile și în România cu livrare rapidă și plata la curier (numai 10 lei transportul): www.proDietaBio.ro

Conținutul de potasiu este mai mare decât la drojdia de bere iar proprietățile benefice ale sfeclei se păstrează indiferent dacă este servită crudă sau preparată. Proprietățile benefice ale sfeclei roșii nu se pierd prin fierbere sau gătire la cuptor!

Detoxifierea ficatului

Sucul de sfeclă roșie are foarte multe vitamine, îmbunătățește metabolismul, combate anemia și are efect de detoxifiere a ficatului ajutându-l să distrugă grăsimile depozitate. În sfecla roșie se găsește o combinație unică de sodiu și calciu (10:1), ceea ce contribuie la dizolvarea calciului și eliminarea excesului lui din organism. Sfecla roşie are un intens efect de energizare şi de remineralizare a organismului având în vedere că are foarte multe glucide, oligoelemente (magneziu, fosfor, potasiu, fier) și vitamine (A, B, C şi PP).

Pigmentul care dă sfeclei acea culoare intensa mov-roșiatică este un agent anticangerigen foarte puternic! Cercetările în domeniu arată că sfecla roșie este de un real ajutor în lupta contra cancerului de colon. Sfecla roșie activeaza două enzime antioxidante din ficat glutation peroxidaza şi glutation-s-transferaza. Aceste enzime pot fi privite ca fiind adevarate gărzi de corp ale celulelor ficatului, protejându-le împotriva radicalilor liberi pentru ca astfel să ne poata proteja întreg organismul. Ficatul este principalul organ de detoxifiere din corpul nostru, unde substanţele toxice sunt defalcate şi eliminate, proces care generează o mulţime de radicali liberi.

Sfecla roșie este contraindicată pentru diabetici în cantități mari. Zahărul din compoziția sfeclei se absoarbe foarte repede în organism.

Sfecla roșie ajută în detoxifierea ficatului dar aveți grijă la alti factori care pot împiedica buna funcționare a ficatului. Vestea bună este că dacă mențineti o dietă optimă puteți menține funcțiile normale ale ficatului. În afară de sfecla roșie vă recomandăm să consumați multe legume precum varza, broccoli, conopida, varza de Bruxelles.

Sfecla (cantitate: 1/2 cana) are puține calorii (38), 0 colesterol, 65 mg sodiu, 0.2 g grasimi, 1 g proteine, 8 g carbohidrați, 1.7 g fibre.

… prin conținutul de iod, sfecla ocupa unul dintre primele locuri printre legume

…daca nu rupeți codițele sfeclei roșii, aceasta își va menține mai mult din gust și culoare.
… sfeclele mici sunt mai dulci decat cele mari

Sfecla (fiarta)1 cana > 170 grame > 75 calorii
NutrientCantitateDensitatea
acid folic136.00 mcg8,2
mangan0.55 mg6,6
potasiu518.50 mg3,6
fibre alimentare3.40 g3,3
vitamina C6.12 mg2,5
magneziu39.10 mg2,4
triptofan0.03 g2,3
fier1.34 mg1,8
cupru0.13 mg1,6
fosfor64.60 mg1,6
Suc de sfecla rosie BIO, sticla de 700 ml pentru o cura de 5 zile daca alegem sa consumam 140 ml zilnic.
Suc de sfeclă roșie BIO, sticla de 700 ml pentru o cură de 5 zile dacă alegem să consumăm 140 ml zilnic. Sucul de sfeclă roșie are foarte multe proprietăți nutritive și aduce beneficii majore pentru sănătatea ficatului,  reglarea tensiunii arteriale, scăderea colesterolului și trigliceridelor în mod natural. Produs BIO de la Voelkel Germania. Sloganul lor este: De pe câmp direct în sticlă de suc extras PUR! Produse de la Voelkel Germania regăsim în România în site-ul cu livrare rapidă, plata la curier și transport numai 10 lei: www.proDietaBio.ro

Va recomandam sucul de sfecla rosie dar si conservele de sfecla rosie BIO din care va puteti prepara salate in mod rapid.

47 Comentarii

  1. Va multumesc foarte mult de informatiile gasite aici. Foarte buna treaba. Pacat ca cei care sufera de afectiuni la ficat si mai ales cei care iau doctorii nu cunosc remedii naturale. In plus se intoxica cu doctori…………

  2. In articolele de pe site-ul https://www.prodieta.ro am inteles cel mai bine ca dieta trebuie sa urmez. Ma preocupa foarte mult detoxifierea organismului si sanatatea iar articolul despre sfecla rosie si beneficiile ei mi-a deschis mai mult ochii!

  3. am hepatita cronica , diagnosticata acum 2 ani. iarna trecuta am facut o cura indelungata de suc de sfecla rosie cu portocale si morcov.
    m-a ajutat foarte mult
    rezultatele analizelor au fost mult peste asteptarile medicilor
    bineinteles ca si dieta a contribuit foarte mult .

  4. Baietelului meu de 4 ani, diagnosticat cu nefroblastom, i-am dat suc de sfecla rosie, amestecat cu morcov, afine, portocale, mar, telina, etc. Avea analize ale sangelui foarte proaste (anemie, imunitate scazuta) de la chimio si radioterapie. Dupa o luna de zile, hemoleucograma era excelenta! Am gasit informatii pe net despre sucul de sfecla rosie! Eram disperata, nu mai stiam cum sa ies din acest impas! Incercati, pentru ca merita! Sanatate tuturor!

  5. Inca un amanunt, foarte important: lasati sucul, cateva ore dupa ce l-ati preparat, la temperatura camerei, intr-un vas neacoperit, pentru a se evapora uleiuri volatile ce provoaca greata si dureri de cap. Pentru ca are functie detoxifianta puternica, beti-l incet, cu inghitituri mici, si intotdeauna in combinatii cu alte legume sau fructe!

  6. Eu rad sfecla rosie pe razatoarea mica {o feliuta},morcov,telina,radacina de patrunjel si mar.Aceasta combinatie o mananc zilnic s-au dimineata intre mese s-au dupa masa intre mese.As vrea sa stiu daca nu fac abuz sau daca trebuie sa iau o pauza.

  7. felicitari cei ce protejeaza viata primesc viata,Dumnezeu sa va ajute -si eu -tot cu ajutorul hranei sanatoase am scapat de nenumarate ori din situatii critice.

  8. Sotul meu are diabet .Ia 6 tablete pe zi .
    II place foarte mult salata de sfecla rosie .
    Sa nu ii mai dau ?
    Multumesc pentru informatie

  9. Eu am facut o ciorba de zarzavat cu foarte multa sfecla si am fierto f putin. Am mincat o saptamina la ea. M-am simtit foarte bine si nu am nicio afectiune de nimic. Recomad o ciorba din cind in cind pt oricine si o sa vedeti diferenta.

  10. Felicitari pentru site! Incerc sa imi pun la punct un program de slabire, bazat pe alimentatie sanatoasa si exercitiu fizic, inar informatiile de pe site-ul dvs, chiar ma ajuta!
    Multumesc pentru ajutor!

  11. Felicitari pt toate informatiile pe care le dati,este foarte bine sa invatam unii de la altii cum sa ai o familie sanatoasa,ce contin legumele,fructele pt ca sunt o minune a naturii sunt atat de bune …incat iti da viata, cand mancam o fructa proaspata,dar multi din pacate se indop cu tigari,bautura si mai rau droguri,pe care copii din pacate vad si …nu este bine, dar fiecare cu ale lui ,va doresc sa continuati cu cat mai multe sfaturi, sunt minunate,cine are vointa reuseste …multa sanatate la toti, bucurativa de fructe si legume si cat mai putina carne sau grasimi ,incercati si soia….

  12. beau zilnic suc de :sfecla+mar+morcov+ce mai am si adaug cateva lingurite din pulpa ce ramane…dupa 2 ore iau micul dejun. O intrebare :e normal scaunul si urina sa fie mai rosii decat normal?

  13. Am mancat acum 2 zile salata de sfecla ,chiar am substituit cina numai cu salata de sfecla si dupa 3 zile inca mai urinez rosu si scaunul este inchis la culoare.E normal sau trebuie sa merg la medic? multumess ptr. raspuns

  14. am o prietena operata la ficat (rezectie partiala ) de un an.acum a descoperit ca are diabet gr.2. dupa efort, nu foarte mare, se simte obosita. reteta pt. subtierea singelui ar putea sa-i fie de folos ??????????

  15. Elena, samponul cu petrol de la Gerovital este bun… se gaseste si in Carrefour, este verde… si masca din aceeasi gama, o gassti in farmacii… e doar 13 lei si samponul vreo 12 lei. Mie una nu prea mai imi cade deloc si am inteles k masca iti regenereaza parul, in 4 luni ti-l face hehe… stai linistita k nu o sa iti miroasa parul a petrol:D succes, la mine a avut rezultate f bune..:)

  16. buna ziua, doresc sa va intreb daca consum sfecla , eu am heptita c ,cronica , nu imi face rau? Doctor de familie a zis sa nu consum nimic fara sa intreb. cand nu aveam hepatita consumam foarte mult la cuptor este mai buna .multumesc , va doresc multa sanatate ca este mai buna decat toate.

  17. as dori sa imi spuneti daca sfecla rosie are contra indicatii pentru diabetici?|
    daca un diabetic bea suc de sfecla rosie ce se poate intampla?
    va multumesc

  18. O reteta cu sfecla rosie cruda………..sper sa va placa !o sfecla rosie de 2- 300 g ,2-3 mere,1-2 morcovi ,decojite toate si date pe razatoare ,o mana de samburi de nuca (sau mai putin)taiat marunt cu cutitul.Se amesteca toate si va garantez un gust foarte bun.

  19. Oameni buni, sunt vreo 2-3 ani de cand sfecla rosie este introdusa in regimul diabeticilor. Sub forma de salata. Daca va interesati de ultimele cercetari in materie, o sa aflati ca , in cantitati moderate, ea ete chiar benefica diabeticilor. Nu stiu de unde le scoateti voi romanii !? “Nu ai voie”. In nicio tara din lumea asta nu exista pentru diabetici nu ai voie. In Germania diabeticul are voie sa manance orice. Cuvantul folosit acolo este moderatie. Din capul locului la roamni se greseste. Nu ai voie asta, asta trebuie cantarit, din asta poti manca la discretie. De un echilibru n-ati auzit ? Totul cu masura si echilibru ? Un om frustrat caruia i se pun restrictii , mai ales alimentare nu se va echilibra niciodata si toata viata va suferi ducand o astfel de povara. In toata lumea exista prihologi, exista consultanta psihologica care se da bolnavilor de diabet. E un soc ca dintr-un om normal care nu se gandea ca are probleme cu ceea ce mananca , peste noapte sa vii sa-i pui restrictii drastice. de maine nu mai mananci aia si aia, pe aiai si ailalta le cantaresti si restul , apa poti bea cat vrei. Din punct de vedere psihologic diabeticii vostri sunt tratati ca puscariasii. Vad ca aia au parte de o alocatie de hrana mai mare decat se aloca unui diabetic care n-a facut nimic decat ca s-a imbolnavit. Asa ca sfaturile de genul : nu este indicat pentru ca contine …. doctorii sau nutritionistii vostri sa le lase . Totul trebuie tratat cu optimism si trebuie sa nu mai aveti aceasta incrancenare impotriva bolilor si nu atata grija fata de imbuibare. Viata este si altceva decat a baga la burta si pe urma a te drege cu sucuri si cu medicamente miraculoase. Cu bine.

  20. Buna dimineata!Am inceput o cura pentru detoxifiere cu salata de cruditati,sfecla rosie,morcov,telina,otet balsamic,ulei de masline,un praf de sare.
    Ozi buna tuturor!

  21. Vizavi de ceea ce a scris Gabita mai sus,in ciuda micilor erori de tastare,cam are dreptate.
    Si eu merg de ani buni in Germania,iar bunicul meu care-i neamt este diabetic si mai are probleme si cu inima.
    Are 89 de ani.
    Poate n-o sa credeti dar la varsta lui nu doar ca nu are restrictii la mancare dar mai are si erectie !
    Consuma orice,gateste orice,bea bere ca orice neamt,dar totul moderat.
    Lui nu i s-au impus restrictii culinare asa cum se impun la noi in Romania.
    Iar in Germania eu nu am vazut la televiziuni atatia nutritionisti,atatia medici care sa explice ce este bine si ce nu este bine sa manance un om cu o anumita boala,asa cum sunt la noi in tara…doar de dragul de a se afisa la TV.
    Ador sfecla rosie,eu o consum intotdeauna fiarta sub presiune,intreaga.
    In genere cele mici le gasesc foarte gustoase.
    De circa 4 ani ani,zilnic consum sfecla rosie fiarta.
    Pace!

  22. Sfecla rosie este buna pentru tratarea mielodisplaziei?adica
    anemie pentru care se fac doar transfuzii?tine hemoglobina bine?
    Daca da – cata sfecla se consuma pe zi?sau cat suc de sfecla, tinand cont ca este diabetica?
    Va multumesc.

  23. o intrebare daca se poate,este normal daca scaunul si urina este mai rosiatica dupa un amestec de suc:1 sfecla rosie 1 morcov 1 mar ?se poate lua acest suc in fiecare zi?are vreun efect negativ?

  24. de curand am fost depistat la o ecografie cu ficat gras ,am dureri usoare In dreapta tratament nu exista as ca am Inceput o dieta cu suc de sfecla ,grefuri si ceaiuri hepatice ,de aproape o luna a disparut durerile dar continui cu acest tratament.

  25. Sucul de sfecla rosie poate fi consumat cu incredere de oricine si este recomandat chiar si atletilor si celor care lucreaza in conditii dificile. El contribuie la imbunatatirea activitatii fizice, atenuand efectele negative ale exercitiilor fizice asupra corpului. In plus, sucul de sfecla rosie stimuleaza sistemul imunitar, crescand capacitatea de rezistenta a organismului in fata diverselor boli. Sucul de sfecla rosie contribuie la curatarea intestinelor.

    Sucul de sfecla rosie este cunoscut pentru efectul sau de scadere a tensiunii arteriale si prin urmare si in prevenirea atacurilor de inima si a problemelor cardiovasculare. Daca aveti astfel de probleme, intr-o ora de la consumarea sa, ii puteti constata efectele.

    Potasiul pe care il contine sucul de sfecla rosie ajuta la intarirea muschiului inimii, fiind implicat totodata in procesele fiziologice ale organismului. Mai mult, conform unui studiu efectuat de cercetatorii de la Universitatea Queen Mary din Londra, o ceasca de suc de sfecla pe zi a contribuit semnificativ la scaderea tensiunii arteriale in cazul pacientilor cu hipertensiune.

    Sucul de sfecla rosie contine si iod, cunoscut pentru efectele sale benefice asupra glandei tiroidei. Totodata, sucul de sfecla rosie este folosit si in tratarea tromboflebitei.

    Ingrediente necesare pentru sucul de sfecla rosie, morcov si mar

    – una sau doua sfecle cu coaja;

    – doua mere cu coaja;

    – doi morcovi cu coaja.

    Toate acestea trebuie stoarse cu ajutorul unui juicer, iar sucul rezultat trebuie consumat proaspat. Daca vrei ca toata familia ta sa beneficieze de proprietatile acestei bauturi, poti multiplica de cate ori este necesar cantitatile in care folosesti ingredientele. De asemenea, pentru un gust ma intens, adauga sucul de la o lamaie stoarsa. Evita orice indulcitor, indiferent de natura lui: zahar, zaharina sau stevie.

  26. Pentru sanatatea ficatului e foarte bun borsul de sfecla rosie. Se face din sfecla, usturoi, marar, leustean, malai macerate impreuna vreo 5-7 zile. Cate un paharel pe stomacul gol inainte de masa.

  27. Și eu consum de câteva zile sfeclă roșie , și mă cam dor organele interne ( ficat , splină sau pabcreas ) nu știu de ce .
    Acum am citit articolul de mai sus și am vazut ca nu are contra indicații , doar se detoxifică ficatul . Sugestii dacă mai aveți . Vă Mulțumesc .

  28. Sucul de sfeclă roșie, este indicat pentru eliminarea toxinelor. Extrem de eficient !!!
    De ce doare intern in zona ficatului..splinei,în timpul tratamentului?
    Curăță acolo…lucrează.
    Am simțit acele dureri..suportabile.Nu sunt de speriat.
    Am aplicat tratamentul cu suc(proaspăt) de sfeclă roșie, țelină, morcov și cartof. timp de 42 de zile.
    Acest tratament însoțit de anumite ceaiuri din plante, o supă de zarzavat, suc proaspăt de mere… elimină celulele canceroase.
    *** Sănătate maximă vă doresc !

Scrie un raspuns:

Completati calculul matematic (anti-spam). Multumim :) *