Seva de mesteacan

Seva de mesteacăn este o băutură răcoritoare obținută simplu, prin extragere primăvara și ambalare imediată. De obicei nu are conservanți sau adaosuri. Seva de mesteacăn are un gust uşor dulce, similar cu cel al siropului de arţar, însă mult mai bogată în substanțe nutritive. Are foarte puține calorii dar multe vitamine și minerale.

Seva de mesteacăn extrasă primăvara are foarte multe proprietăți nutritive valoroase pentru sănătate.
Seva de mesteacăn extrasă primăvara are foarte multe proprietăți nutritive valoroase pentru sănătate.

Seva de mesteacăn este extrasă cu precădere din mestecenii din America de Nord, în special din Canada şi New England din Statele Unite. Potrivit University of New Hampshire, a fost comercializată ca delicatesă unică provenită din Alaska, unde se extrag anual între 1.000 şi 5.000 de galoane.

Băuturi “vedete”: apa de cocos și seva de mesteacăn

Apa de cocos este o băutura sănătoasă “vedetă” căci crește energia fără a conține multe calorii sau zahăr. Însă locul apei de cocos poate fi luat de o băutură energizantă naturală: seva de mesteacăn. Lichidul uşor dulce, subţire şi cu textură de sirop conţine un zahăr natural slab caloric numit și xylitol, proteine, aminoacizi, vitamine şi minerale, ceea ce-l face o băutură ideală pentru detoxifierea organismului şi îmbunătăţirea sănătăţii.

Se consideră că seva de mesteacăn este unul dintre cele mai bune sucuri pe care le putem bea, deoarece are puține calorii și proprietăţi nutritive regenerante şi detoxifiante. Este sănătoasă şi dulce în mod natural, iar profilul său nutriţional este excelent pentru toți cei care doresc să aibă un stil de viaţă sănătos şi sunt interesaţi de tratamente naturiste.

Cura cu cătină vitaminizantă este ușor de urmat cu Sanddorn Rabenhorst. Suc de cătină de origine Germania, preț sticla brună.
Cura cu cătină vitaminizantă este ușor de urmat cu Sanddorn Rabenhorst. Nu vă plac pastilele deloc? Nu vreți vitamine de farmacie? Alegeți NATURAL, vitamine și tratamente naturiste din SUCURILE Haus Rabenhorst, Germania. VITAMINIZAREA este recomandată copiilor, adulților care se simt fără energie, persoanelor care au fost spitalizate, celor ce au nevoie să își întărească sistemul imunitar în mod natural. Detalii în magazin www.proDietaBio.ro

Seva de mesteacăn ne poate creşte imunitatea, poate ajuta în combaterea oboselii, în tratarea artritei şi durerilor articulare. De asemenea, acesta acţionează ca energizant care previne migrenele.

Subţire şi apoasă, seva de mesteacăn are potenţialul de a depăşi apa de cocos din punct de vedere al proprietăţilor nutritive, din moment ce conţine în mod natural nutrienţi care pot fi de folos în combaterea unui număr mare de afecţiuni.

Iată câteva dintre beneficiile pentru sănătate aduse de seva de mesteacăn:

Ajută la prevenirea cariilor dentare

Consumul de sevă de mesteacăn vă poate ajuta să vă menţineţi sănătatea orală datorită conţinutului de xylitol. Acest îndulcitor natural poate ajuta în prevenirea cariilor dentare din moment ce unele tipuri de bacterii cauzatoare de carii nu se hrănesc cu xylitol. „Xylitolul este un alcool natural al zahărului care este obţinut din seva mestecenilor. S-a demonstrat că xylitolul scade riscul cariilor dentare şi este un înlocuitor popular al zahărului”, declară doctorii Matthew Nejad şi Kyle Stanley, medici dentişti la Helm | Nejad | Stanley Dentistry din Beverly Hills, California.

Seva de mesteacăn este eficientă în lupta cu celulita

Seva de mesteacăn are proprietăţi diuretice care ajută la eliminarea toxinelor, acidului uric şi excesului de apă din organism. Prin urmare, se consideră că poate ajuta în combaterea celulitei.

Scade colesterolul

S-a demonstrat că saponina, un compus din seva de mesteacăn, are proprietăţi care scad colesterolul. Un studiu din 1997 publicat în American Journal of Clinical Nutrition a descoperit că saponinele pot să scadă colesterolul, legându-se de acizii biliari şi colesterol. Acizii biliari formează micelii cu colesterolul, fapt ce facilitează absorbţia. Saponinele duc la scăderea colesterolului, prevenind reabsorbţia şi crescând eliminarea sa.

Seva de mesteacăn are un gust ușor dulceag. Este deosebit de bogată în minerale extrase de copac din pământul bogat al pădurilor nordice. Sănătate curată!
Seva de mesteacăn are un gust ușor dulceag. Este deosebit de bogată în minerale extrase de copac din pământul bogat al pădurilor nordice. Sănătate curată! Mai multe oferte de sevă de mesteacăn din Germania și Austria sunt disponibile în magazin www.proDietaBio.ro cu livrare rapidă și taxe de curierat numai 9.99 lei!

Seva de mesteacăn susţine sănătatea ficatului

Seva de mesteacăn poate funcţiona şi ca agent detoxifiant extrem de eficient pentru ficat. Aceasta captează şi poate neutraliza produsele toxice. Elimină toxinele pe care numai ficatul le poate procesa, printre ele numărându-se alcoolul, grăsimile saturate şi pesticidele. Un studiu din 2012 publicat în Polish Botanical Society a cercetat utilizarea mestecenilor în Europa de Nord şi de Est şi a descoperit că seva de mesteacăn este folosită ca supliment nutritiv sub formă de zahăr, minerale şi vitamine pentru ficat.

Susţine sănătatea rinichilor

Rinichii pot beneficia de pe urma consumului de sevă de mesteacăn, eliminând şi filtrând substanţele nefolositoare de-a lungul tractului urinar. Aceasta elimină deşeurile pe care numai rinichii le pot procesa, precum sarea, acidul uric, fosfaţii, anumite medicamente, ureea şi amoniacul. Acest lucru ajută la detoxifierea în profunzime a corpului şi poate duce chiar la pierderea în greutate. „Extractele din frunze au fost utilizate în combinaţii de suplimente vegetale utile în detoxifiere, buna funcţionare a rinichilor şi sănătatea vezicii urinare, susţinând eliminarea naturală a toxinelor şi impurităţilor din organism, ele fac acest lucru funcţionând parţial ca diuretic”, spune Alice Mackintosh, nutriţionistă la The Food Doctor, citată de The Huffington Post UK Lifestyle.

Rinichi sănătoși, tratament 16 zile cu extract de plante medicinale. Splinuta, frunze de mur si de ortosiphon, coada-calului, concentrat de plante medicinale pentru rinichi sănătoși, produs de Medicura Germania. Tratamentul este eficient pentru scăderea creatininei, acidului uric și antiinflamator.
Rinichi sănătoși, tratament naturist de 16 zile cu extract de plante medicinale. Concentrat de plante medicinale pentru rinichi sănătoși din plantele special alese: splinuță, frunze de mur și de ortosiphon, coada-calului, produs de Medicura Germania. Pentru scăderea creatininei, acidului uric și antiinflamator. Produs distribuit în România și prin magazin (cu livrare rapidă și transport numai 10 lei cu plata la curier), pe site www.proDietaBio.ro

Regenerează pielea

Seva de mesteacăn este cunoscută pentru repararea pielii şi protejarea celulelor ei. Potrivit NYR Natural News, seva poate fi folosită direct pe piele pentru a-i îmbunătăţi textura şi ameliora problemele precum eczema sau acneea. „Seva de mesteacăn nu doar întinereşte pielea, ci protejează şi celulele pielii de stresul oxidativ, inclusiv de razele ultraviolete, de poluarea mediului şi de consecinţele inflamaţiilor”, precizează dr. Janis Ancans într-un studiu recent citat de Yahoo News.

Aloe VERA Bio PUR, Seva de Mesteacăn, Tratament BITTER cu Anghinare, Păpădie și Suc PUR de Sfeclă ROȘIE, iată câteva ingrediente 100% naturale, fără adaos de zahăr sau alcool, pure, pentru TRATAMENTUL NATURAL al ficatului, rinichilor, detoxifierea sângelui și circulație. Produse DISPONIBILE prin livrare rapidă în site www.proDIETAbio.ro

Beneficii pentru întreg organismul

Seva de mesteacăn este un foarte bun tonic fizic și psihic și ajută sănătatea întregului organism. Acest lucru se datorează faptului că seva conține multe vitamine și minerale. Seva de mesteacăn concentrează toate substanțele nutritive necesare creșterii arborelui: carbohidrați, aminoacizi, vitamina C, minerale ( calciu, magneziu, mangan, zinc, fosfor, sodiu, fier ). Acești nutrienți se află în proporții optime și se asimilează cu ușurință în organism.

Ce preț are seva de mesteacăn? Există și alte produse din mesteacăn?

Seva de meseacăn are un preț ce variază în funcție de calitate, certificare bio și locul de proveniență. În general seva este ambalată în sticle mici, iar 300 ml produs costă peste 10 lei. Alte produse din mesteacăn sunt ceaiurile sau zahărul din mesteacăn care are cu 40% mai puține calorii decât zahărul din trestie, sfeclă sau cocos.

Scrie un raspuns: