Saw Palmetto, beneficii pentru sanatatea prostatei

Saw palmetto, sau Serenoa repens este un arbust ca un palmier sau un arbore mic ce crește în sud-estul Statelor Unite. Saw palmetto, fructul de palmier pitic (extras cu hexan) este recomandat pentru tratamentul naturist al simptomelor hiperplaziei benigne a prostatei.

Saw palmetto (palmier pitic) extract cu beneficii pentru tratament naturist probleme de prostată.
Saw palmetto (palmier pitic) extract cu beneficii pentru tratament naturist probleme de prostată.

Nativii americani prețuiau fructele de saw palmetto pentru beneficiile lor nutriționale și medicinale, iar cuceritorii americani utilizau saw palmetto pentru a trata problemele urinare și de prostată. Planta are flori albe și fructe care atunci când cresc au culoare galbenă, dar odată ce se coc capătă o culoare albastru-neagră.

Cercetările moderne au descoperit că saw palmetto poate avea numeroase beneficii pentru sănătatea bărbaților.

Saw palmetto și Hiperplazia benignă de prostată

Saw palmetto poate ajuta la tratarea hiperplaziei benigne de prostată, sau BPH, cunoscută cel mai frecvent ca prostată mărită. Potrivit Medline Plus, suplimentele cu saw palmetto ameliorează o parte din simptomele BPH, inclusiv dificultatea de a urina sau urinarea prea frecventă. Medline Plus susține că saw palmetto poate chiar să fie mai eficient decât unele medicamente destinate tratamentului afecțiunilor prostatei. Cercetătorii nu au ajuns la un acord comun în privința modului în care saw palmetto afectează glanda prostată. Unii dintre ei consideră că substanțele chimice din plantă influențează nivelul de testosteron și reduc enzimele ce încurajează creșterea celulelor prostatice, după cum precizează University of Maryland Medical Center. Alți oameni de știință sunt de părere că acesta micșorează dimensiunea actuală a prostatei.

Sănătatea tractului urinar

Saw palmetto poate îmbunătăți sănătatea tractului urinar. Deoarece prostata înconjoară uretra, tubul ce transportă urina din vezică către penis, o prostată mărită poate determina apariția problemelor la urinare și la nivelul vezicii urinare. Potrivit articolului lui G.S. Gerber din revista medicală „Urology”, saw palmetto a îmbunătățit semnificativ simptomele subiecților de sex masculin cu probleme la tractul urinar inferior. Discutați cu medicul înainte de a utiliza suplimente cu saw palmetto pentru a trata afecțiunile tractului urinar.

Alte beneficii aduse de saw palmetto pentru sănătate

UMMC declară că fructele de saw palmetto conțin zaharuri numite polizaharide ce pot deține proprietăți antiinflamatorii. Medline Plus informează că unii bărbați susțin că administrarea de saw palmetto determină creșterea intensivă a părului. Mayo Clinic menționează că saw palmetto poate ajuta bărbații cu început de chelie prin blocarea anumitor efecte ale testosteronului. Conform Medline Plus, saw palmetto îi poate ajuta și pe bărbații ce suferă de alte afecțiuni, precum tusea, răceala, durerile în gât, migrenele și bronșita.

Semințe de dovleac crude, ulei bio din semințe bogate în Omega 3, suc de aronia și rodii, broccoli pentru germeni și extracte de plante medicinale sunt disponibile în magazin online cu livrare rapidă www.proDietaBio.ro
Semințe de dovleac crude, ulei bio din semințe bogate în Omega 3, suc de aronia și rodii, curcuma, ceai verde, broccoli pentru germeni și extracte de plante medicinale sunt disponibile în magazin online cu livrare rapidă www.proDietaBio.ro

Beneficiile saw palmetto pentru femei

Saw palmetto este un palmier pitic cunoscut în general pentru tratarea naturistă a prostatei mărite, potrivit National Institutes of Health. American Cancer Society susține că saw palmetto crește în Indiile Occidentale și în regiunile costiere ale sud-estului Statelor Unite. Deși această plantă este privită în general ca fiind benefică bărbaților, poate avea anumite valori terapeutice și pentru femei.

Saw palmetto este disponibil sub formă de tablete, capsule, ceaiuri și chiar de fructe naturale. Plantele sunt foarte puternice și au capacitatea de a interacționa cu alte medicamente. Discutați cu medicul înainte de a include orice preparat pe bază de plante medicinale în rutina zilnică.

Hirsutismul. Saw palmetto poate ajuta la inversare efectelor bolii cunoscute sub numele de hirsutism, ce reprezintă creșterea anormală de păr la femei. Hirsutismul poate fi cauzat de un exces de hormoni masculini, în special testosteron. Există o terorie conform căreia saw palmetto poate bloca supraproducția de testosteron, eliminând astfel părul nedorit, precizează SawPalmettoFacts.com.

Capsule din plante medicinale pentru sănătatea prostatei. Tratament naturist cu extract de urzica (Urtica doica), extract de palmier pitic (Serenoa repens), extract de pufulita-cu-flori-mici (Epilobium parviflorum).
Capsule din plante medicinale pentru sănătatea prostatei. Tratament naturist cu extract de urzica (Urtica doica), extract de palmier pitic (Serenoa repens), extract de pufulita-cu-flori-mici (Epilobium parviflorum). Capsulele naturale pot fi comandate în site cu livrare rapidă proDietaPlant.ro

Problemele vezicii urinare

Saw palmetto poate fi benefic în tratamentul pentru problemele vezicii urinare, precum infecțiile urinare, declară National Center for Complementary and Alternative Medicine. Deși saw palmetto este un remediu naturist foarte bun pentru inflamația vezicii urinare și urinări dureroase, NetDoctor.com/UK îl recomandă mai mult ca antiseptic, decât ca antibiotic.

Beneficiile saw palmetto în cazul acneei

Acneea este o problemă de piele obișnuită ce afectează bărbații și femeile de toate vârstele. Are loc atunci când porii pielii se înfundă. Simptomele și severitatea acneei pot varia, însă semnele tipice de acnee includ apariția punctelor negre, punctelor albe și excrescențe dureroase, cunoscute sub numele de coșuri. Deși tratamentul acneei constă de obicei în administrarea de medicamente orale și locale, susținătorii saw palmetto declară că această plantă poate controla și reduce simptomele acneei. Discutați cu medicul în privința utilizării saw palmetto, mai ales dacă vă aflați sub tratament medicamentos.

Compuși activi

Principalii compuși activi din saw palmetto constau într-o combinație de flavone, steroli vegetali și acizi grași. University of Maryland Medical Center precizează că această plantă conține o concentrație mare de polizaharide, ce funcționează în organism ca agenți antiinflamatori și ca factori ce cresc rezistența sistemului imunitar. Cercetătorii sunt de părere că saw palmetto afectează în mod direct nivelul de testosteron din organism, inhibând conversia testosteronului în dihidrotestosteron, sau DHT.

Scrie un raspuns: