Prodieta.ro Nutriție & Sănătate

Sarea Himalaya, beneficii pentru anemie

Cristalele de sare Himalaya reprezinta mai mult decât sodiu și clor. Sarea de Himalaya are un conținut mare de minerale, în special fier, fiind considerată un veritabil aliment minune.

Himalaya sare roz. Culoarea se datorează conținutului de fier, desoebit de benefic pentru tratamentul naturist al anemiei feriprive.

Sarea roz de Himalaya ere efecte curative, energizante, revigorante si de detoxifiere. Poate fi adaugata in mancare, in produse cosmetice, in apa de baie sau in umidificator. Culoarea roz a sarii din Himalaya se datoreaza conţinutului de oxid de fier. Minele de unde se extrage sarea se gasesc intre Valea Indusului si Muntii Himalaya, din Pakistan. Se pare ca sarea din Himalaya are o vechime de 250 milioane de ani si ca pastreaza componenţa marilor preistorice. Cristalul cuprinde 84 de minerale, care se regasesc si in corpul uman (litiu, beriliu, bor, carbon, fluor, sodiu, magneziu, siliciu, fosfor, sulf, clor, calciu, scandiu, titaniu, vanadiu, crom, mangan, fier, cobalt, cupru, zinc, germaniu si multe altele). Sarea din Himalaya nu este tratata industrial. Este 100% sare cristal, naturala, nerafinata, fara aditivi si (foarte important) fara ados de iod.

Veti spune ca “asta-i culmea, sarea noastra de Romania nu mai este buna, ne trebuie din Himalaya”… Din fericire globalizarea are insa si parti bune, alimentele din toate zonele Pamantului au devenit accesibile tuturor celor care doresc sa le achizitioneze. Mergand pe principiul ca fructele noastre nu mai sunt bune n-ar mai fi trebuit sa mancam niciodata portocale, banane, mandarine, kiwi etc. In 1536 conchistadorii spanioli au adus cartoful in Europa si usor usor a ajuns sa fie cultivat si in Romania. Daca si stramosii nostri ar fi gandit ca nu trebuie sa acceptam ceea ce e nou n-am mai fi mancat multe dintre fructele si legumele de astazi…

TRATAMENT pentru 2 SĂPTĂMÂNI! Grăsimea din jurul ficatului face să avem abdomenul foarte mare, dar afectează foarte mult și sănătatea…
Extract de plante medicinale pentru tratamentul naturist al ficatului. Concentratul de rădăcină de fructe de armurariu, anghinare, frunze de salvie, păpădie și mentă produs de Medicura Germania este un tratament naturist obținut prin presare la rece a plantelor medicinale și macerare, deosebit de eficient pentru ficat sănătos. Este disponibil cu livrare rapidă.
Citește mai multe informații.

Revenind la sarea de Himalaya, recunoastem ca ne-a fost destul de greu sa ne documentam despre ea. Editiile cartilor de nutritie publicate pana in 2010 nu prea amintesc de acest produs iar Internetul abunda de informatii atat de fanteziste incat a trebuit sa analizam ce studii si cercetari s-au facut in domeniu si care sunt concluziile cercetatorilor privind proprietatile reale ale sarii de Himalaya. Efectul curativ al acestor cristale de sare a fost descoperit de medicii din Asia si astazi este general recunoscut.

Beneficii aduse de sarea de Himalaya (ca parte a unui tratament naturist, a unei diete echilibrate si nu ca medicament in sine):

Sunt necesare studii suplimentare pentru a atesta si detalia proprietatile sarii de Himalaya si beneficiile aduse sanatatii. La acest moment ne este clar ca are un pret bun si ca este o alternativa viabila a sarii industrializate si iodate.
Sarea de “masa”, cea care se vinde în supermarketuri, este clorura de sodiu cu aditivi. Trece prin procedee chimice de albire si de rafinare prin care ii sunt eliminate toate proprietatile (de fapt acele “impuritati” pe care omul nu vrea sa le vada in farfurie…). Ca sa intelegm mai usor, este aceeasi situatie ca si la zaharul rafinat care ajunge sa nu mai aiba deloc proprietati nutritive. Se recomanda evitarea consumului excesiv de sare (peste 5g pe zi), de orice fel ar fi aceasta.

Sarea de Himalaya este folosita și la confecţionarea lămpilor care încălzesc și iluminează discret. Acestea sunt astfel surse naturale și sănătoase de lumină artificială, emanând substanţe ce sunt recomandate pentru tratarea unor afecţiuni alergice și astmatice.