Sarea Himalaya

Cristalele de sare Himalaya reprezinta mai mult decat sodiu si clor. Sarea de Himalaya are un continut mare de minerale fiind considerata un veritabil aliment minune. Are efecte curative, energizante, revigorante si de detoxifiere. Poate fi adaugata in mancare, in produse cosmetice, in apa de baie sau in umidificator. Sare Himalaya Culoarea roz a sarii din Himalaya se datoreaza conţinutului de oxid de fier. Minele de unde se extrage sarea se gasesc intre Valea Indusului si Muntii Himalaya, din Pakistan. Se pare ca sarea din Himalaya are o vechime de 250 milioane de ani si ca pastreaza componenţa marilor preistorice. Cristalul cuprinde 84 de minerale, care se regasesc si in corpul uman (litiu, beriliu, bor, carbon, fluor, sodiu, magneziu, siliciu, fosfor, sulf, clor, calciu, scandiu, titaniu, vanadiu, crom, mangan, fier, cobalt, cupru, zinc, germaniu si multe altele). Sarea din Himalaya nu este tratata industrial. Este 100% sare cristal, naturala, nerafinata, fara aditivi si (foarte important) fara ados de iod.

Veti spune ca “asta-i culmea, sarea noastra de Romania nu mai este buna, ne trebuie din Himalaya”… Din fericire globalizarea are insa si parti bune, alimentele din toate zonele Pamantului au devenit accesibile tuturor celor care doresc sa le achizitioneze. Mergand pe principiul ca fructele noastre nu mai sunt bune n-ar mai fi trebuit sa mancam niciodata portocale, banane, mandarine, kiwi etc. In 1536 conchistadorii spanioli au adus cartoful in Europa si usor usor a ajuns sa fie cultivat si in Romania. Daca si stramosii nostri ar fi gandit ca nu trebuie sa acceptam ceea ce e nou n-am mai fi mancat multe dintre fructele si legumele de astazi…

Revenind la sarea de Himalaya, recunoastem ca ne-a fost destul de greu sa ne documentam despre ea. Editiile cartilor de nutritie publicate pana in 2010 nu prea amintesc de acest produs iar Internetul abunda de informatii atat de fanteziste incat a trebuit sa analizam ce studii si cercetari s-au facut in domeniu si care sunt concluziile cercetatorilor privind proprietatile reale ale sarii de Himalaya. Efectul curativ al acestor cristale de sare a fost descoperit de medicii din Asia si astazi este general recunoscut.

Beneficii aduse de sarea de Himalaya (ca parte a unui tratament naturist, a unei diete echilibrate si nu ca medicament in sine):

  • Mentine un nivel optim de apa in organism care este esential pentru functionarea optima a proceselor metabolice si pentru activitatea eficienta a celulelor.
  • Promoveaza un echilibru sanatos al pH-ului din celulele noastre; Un pH normal previne procesele de imbatranire, permitand celulelor sa ramana active pentru perioade lungi de timp.
  • Mineralele din cristalele de sare de Himalaya (inclusiv magneziul) previn crample musculare.
  • Mareste rezistenta sistemului osos; contine calciu care este foarte bine absorbit la nivelul oaselor.
  • Asista producerea de energie hidroelectrica în celulele din corp.
  • Cristalele de sare de Himalaya intervin activ in procesul de digestie si faciliteaza, de asemenea, o mai buna absorbtie a nutrientilor in intestin.
  • Actioneaza ca un puternic antihistaminic natural si ajuta la curatarea congestiilor în sinusuri.
  • Ne ajuta sa avem un somn natural si sanatos.
  • Influenteaza sanatatea vasculara, previne venele vasculare si venele paianjen pe picioare si coapse.
  • In combinatie cu apa ajuta la reglarea tensiunii arteriale.
  • Sarea din Himalya ajuta metabolismul si de aceea este recomandata si celor ce tin cura de slabire sau dieta sanatoasa de intretinere.

Sunt necesare studii suplimentare pentru a atesta si detalia proprietatile sarii de Himalaya si beneficiile aduse sanatatii. La acest moment ne este clar ca are un pret bun si ca este o alternativa viabila a sarii industrializate si iodate.
Sara de “masa”, cea care se vinde în supermarketuri, este clorura de sodiu cu aditivi. Trece prin procedee chimice de albire si de rafinare prin care ii sunt aliminate toate proprietatile (de fapt acele “impuritati” pe care omul nu vrea sa le vada in farfurie…). Ca sa intelegm mai usor, este aceeasi situatie ca si la zaharul rafinat care ajunge sa nu mai aiba deloc proprietati nutritive. Se recomanda evitarea consumului excesiv de sare (peste 5g pe zi), de orice fel ar fi aceasta.

Sarea de Himalaya este folosita și la confecţionarea lămpilor care încălzesc și iluminează discret. Acestea sunt astfel surse naturale și sănătoase de lumină artificială, emanând substanţe ce sunt recomandate pentru tratarea unor afecţiuni alergice și astmatice.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.


Mancare fara calorii

Smoothie slabire si detox

Ceaiuri Yogi Tea Germania prodietanaturala.ro Romania

Alimente pentru slabire, paste si orez fara calorii

8 Raspunsuri la discutia despre “Sarea Himalaya”

  1. 8
    Elena Rosu, Tehnician Nutritionist spune:

    Buna ziua. Daca mancati exclusiv mancare gatita in casa poate fi nevoie si de sare iodata. Dar daca mancati si alimente din comert precum conserve, pate-uri, branzeturi, mezeluri, produse ambalate, fast-food, produse de cofetarie-pastiserie, la restaurant, etc, ei bine atunci nu este nevoie sa va faceti griji pentru aportul de iod. In alimentatia publica este folosita sarea iodata, prin urmare necesarul este asigurat.

  2. 7
    Florentina. spune:

    Bună ziua!Eu sunt consumatoare de sare de Himalaya,dar vreau sa va intreb ceva.Stiu ca pentru echilibrul funcției tiroidiene este nevoie de iod,dar eu nu am vazut ca sarea de Himalaya l-ar contine.Imi puteti spune daca este ok sa consum doar sare de Himalaya sau este nevoie sa consum si sare cu iod.Va multumesc!

  3. 6
    nelu spune:

    De unde pot cumpara?

  4. 5
    gabi spune:

    @Luciana – persoanele cu hipertensiune si probleme cardiace, in cazul carora consumul de sare trebuie diminuat drastic sau eliminat total, trebuie sa tina seama de sfatul medicului si sa renunte la sare, indiferent ca e de Himalaya sau din alta parte. De fapt unul din factorii importanti in cazul bolilor cardiace este echilibrul sodiu-potasiu care, odata rupt in favoarea sodiului, conduce la hipertensiune. Sodiul este ultra-folosit in toate alimentele mai mult sau mai putin conservate, asadar simpla renuntare la clorura de sodiu in solnita nu rezolva mare lucru si doar tratamentele naturiste nu-s deajuns.

  5. 4
    silvia spune:

    daca am tensiune oscilanta (hipertensiune) si retinere de apa plus hipotiroidie, se poate face cura cu apa sarata (nici un medic nu va accepta sa faci tratamente naturiste)

  6. 3
    elena9 spune:

    In cazul in care aveti probleme de sanatate asa cum ati mentionat, singurul care poate da un raspuns avizat privind consumul de sare, fie ea si sare de Himalaya, este medicul. Va multumumim pentru intelegere!

  7. 2
    Luciana spune:

    in regimul persoanelor cu probleme cardiace trebuie renuntat la sarea. s-ar putea folosi aceasta sare?

  8. 1
    Cristina spune:

    Mulțumesc pentru informații. Foarte folositoare.

Opinia / Comentariul dvs

Completati calculul matematic (anti-spam). Multumim :) *

Powered by WordPress | Designed by: Themes Gallery | Thanks to wordpress 4 themes, Download Premium WordPress Themes and

Folosim cookie-uri pentru a imbunatati calitatea serviciilor. Va cerem acordul conform EU Cookie LAW. info

Utilizam cookie-uri pentru a face site-ul prodieta.ro mai usor de folosit. Continuand navigarea in site si dand click pe "ACCEPT" inseamna ca va dati acordul.

INCHIDE

Toate informațiile din acest site sunt sub licența Revistei Online ProDieta.ro. Articolele Prodieta.ro NU pot fi preluate decât dacă se respectă condiția de a preciza sursa, cu link, conform Legii Drepturilor de Autor! ©2017. Toate articolele din site-ul pro dieta.ro sunt cu titlu informativ și nu trebuie tratate precum substitut al sfaturilor medicului de specialitate sau al oricărei alte forme de intervenție medicală profesională.
Informațiile au scop pur informativ. NU INTENȚIONEAZĂ SĂ OFERE SFATURI MEDICALE. Nici editorii prodieta.ro, autorii sau redactorii nu-și asumă responsabilitatea pentru niciuna dintre posibilele consecințe ale vreunui tratament, procedură, exercițiu, modificare în dietă, acțiune sau administrare a medicației ce rezultă din lectura sau aplicarea informației conținute în această informare. Publicarea acesteia nu echivalează cu practicarea medicinei, iar această informație nu înlocuiește recomandarea dată de medicul dumneavoastră sau de altă autoritate medicală. Înainte de urmarea oricărui tratament, cititorul trebuie să ceară sfatul unui medic sau al unui reprezentant medical.