Sapunul de Alep

Săpunul de Alep este un săpun solid natural obținut printr-o veche metodă tradițională și, în mod evident, fără coloranți, conservanți sau adaosuri industriale.

Sapunul de Alep este natural, din ulei de dafin si ulei de masline.
Săpunul de Alep este natural, din ulei de dafin și ulei de măsline.

Ingredientele acestui săpun sunt ulei de măsline, ulei de dafin, hidroxid de sodiu (cunoscut și sub denumirea de leșie) și, desigur, apă.

Săpunul de Alep este primul săpun solid veritabil din lume! Este cunoscut pentru calitățile remarcabile și pentru istoricul său. Metodele de producție folosite pentru a crea acest săpun au fost păstrate până în ziua de astăzi de către maeștrii în prepararea săpunului de Alep. Încă din secolul al VIII-lea, familiile au produs săpunul de Alep la o scară mică și utilizau aceleași tehnici care au menținut această tradiție vreme de 13 secole.

Săpunul de Alep este considerat unul dintre cele mai pure săpunuri produse vreodată, creat exclusiv cu cele mai naturale ingrediente. Este preparat din ulei de măsline, ulei de dafin, hidroxid de sodiu și apă. În unele cazuri, sunt adăugate și alte ingrediente naturale precum mierea, uleiurile esențiale, argilă roșie, săruri din Marea Moartă și ulei de argan.

Săpunul de Alep este fiert cu ulei de măsline și ulei de dafin. Cantitatea ambelor uleiuri folosite poate varia de la un săpun la altul. De obicei, uleiul de măsline se află în proporție de 60-98%, în timp ce uleiul de dafin, de 2-40%. Săpunul cu cea mai mare cantitate de ulei de dafin este considerat ca fiind cel mai valoros și costurile sale de producție sunt cele mai mari. Săpunul de Alep nu conține niciun colorant artificial (culoarea îi este dată de proporție uleiului de dafin), nici parfumuri și arome artificiale, parabeni, stabilizatori de spumă sau grăsimi animale. Acest lucru face ca săpunul să fie cel mai natural produs, cu proprietăți extrem de benefice pentru piele.

De peste două mii de ani, orașul Aleppo din fostul teritoriu al Mesopotamiei a păstrat această metodă antică de procesare, care reprezintă principalul secret al săpunului. Blocurile mari de săpun sunt produse manual folosind metoda tradițională, aceste săpunuri fiind tăiate în bucăți și ștampilate cu însemnul producătorului. Apoi, săpunurile sunt lăsate la uscat pe grătare, cu bolte bine aerisite, timp de 6 până la 9 luni. În timpul procesului de uscare, săpunul se întărește, iar culoarea sa se schimbă de la verde măsliniu, la auriu frumos. Culoarea pe care o capătă săpunul depinde în mare parte de cantitatea de ulei de dafin pe care o conține. Culoarea se schimbă de la galben pal (concentrație mică de ulei de dafin) la maroniu închis sau auriu (concentrație mare de ulei de dafin).

Săpunul de Alep este atât de blând, delicat, hidratant și natural încât poate fi utilizat de adulți, bebeluși, copii mici și chiar pentru animale de casă. Nu vă va usca pielea și odată ce intră în contact cu apa lasă o senzație somptuoasă, fină și cremoasă. După fiecare utilizare, pielea va rămâne împrospătată. Este popular datorită proprietăților puternic dezinfectante, regenerative și purificatoare care ajută la calmarea pielii sensibile. Beneficiază oricine suferă de alergii ale pielii, iritații cutanate sau afecțiuni de tipul dermatitei generale, precum eczema, dermatita bacteriană, acneea, herpesul, rozaceea; ajută de asemenea în prevenirea căderii părului și contribuie la recuperarea după bolile de piele. Este recomandat pentru toate tipurile de piele. Uleiul de măsline este foarte bogat în vitamina E și polifenoli, antioxidanți utili care ajută la amânarea efectelor îmbătrânirii, în timp ce uleiul de dafin are proprietăți antiseptice. Tonifică, stimulează și luminează pielea tenului. Este un produs excelent ce poate fi utilizat împotriva petelor și coșurilor. Face pielea mai fină și o hrănește fără a determina uscarea sau iritarea ei.

Se spune că acest produs rămâne valabil luni de zile datorită densității mari și este și economic din moment ce poate înlocui șamponul, balsamul, săpunul de față, săpunul de corp și spuma de ras. Există mai multe tipuri de săpun de Alep pe piață, inclusiv săpun solid (sub formă de batoane și cuburi), săpun de Alep lichid, măști cu argilă, fulgi de săpun (pentru rufe) și plicuri pentru lenjerie. Săpunul de Alep are un preț un pic mai mare decât săpunurile obișnuite.

Sapun de Alep
Sapun de Alep. Vezi pret, ingrediente, beneficii pentru piele si sanatate.

Săpunul de Alep are o calitate trecută cu vederea în Occident, dar cunoscută în Orient, aceea că elimină eficient moliile de haine din șifonier. Mulți dermatologi recomandă utilizarea săpunul de Alep pentru eliminarea stratului hidro-lipidic, sebumului și a oricăror excese de la suprafața pielii. În cazul persoanelor cu piele sensibilă, este recomandată utilizarea fulgilor de săpun de Alep pentru spălarea așternuturilor, hainelor pentru bebeluși și chiar a lenjeriei; oricărei piese de îmbrăcăminte care intră în contact cu pielea.

Scrie un raspuns: