Salam de biscuiți dietetici rețeta fără zahăr

Salam de biscuiți este rețeta tradițională adaptată și pentru diabetici.

Salam de biscuiți rețeta fără zahăr, fără margarină, sănătos și dietetic, cu mai puține calorii. Rețeta tradițională de salam de biscuiți este adaptată în mod sănătos inclusiv pentru diabetici și pentru persoane care țin cură de slăbire. Este un desert apreciat de copii și de adulți a cărui rețetă este tare ușor de preparat. Dacă pe vremuri gospodinele nu se preocupau prea mult pentru calitatea ingredientelor pentru că aveau foarte puține opțiuni, astăzi știm să alegem ce este mai bun și sănătos. Rețetele noastre pot fi cu adevărat nutritive, dietetice și gustoase.

Rețeta tradițională de salam de biscuiți este adaptată așa încât să fie sănătoasă și dietetică. Gustul minunat va fi apreciat și de copii ori de persoane care țin dietă.
Rețeta tradițională de salam de biscuiți este adaptată așa încât să fie sănătoasă și dietetică. Gustul minunat va fi apreciat și de copii ori de persoane care țin dietă.

Știți că orice rețetă poate fi transformată într-una sănătoasă dacă aplicăm câteva trucuri. După epidemia de obezitate și de boli cardiace, am aflat că zahărul nu este deloc sănătos, că margarina ne blochează arterele și că afânătorii și aromele din biscuiții clasici cu gluten suprasolicită ficatul și rinichii. Dar asta nu înseamnă că trebuie să renunțăm la rețetele clasice, ci dimpotrivă să le adaptăm, constatând totodată că devin chiar mai gustoase!

Iată o rețetă de salam de biscuiți care poate fi integrată fără probleme într-o dietă sănătoasă. Spre deosebire de rețeta veche, aceasta nu conține margarină, zahăr rafinat sau alte ingrediente ce pot afecta greutatea corporală sau sănătatea. Acest salam de biscuiți se prepară doar din ingrediente naturale și este un desert dietetic, hrănitor și gustos pentru copii și adulți.

Salam de biscuiți rețetă

Ingrediente

  • 200 g de biscuiți bio;
  • 100 g de miez de nucă;
  • 5 linguri de cacao (sau pudră de roșcove);
  • 3 linguri de unt de cacao;
  • 4 linguri de miere crudă raw;
  • 50 g de stafide nesulfurate;
  • 1 praf de sare neiodată;
  • Fulgi de nucă de cocos.

Pentru diabetici este recomandat ca la această rețetă tradițională de salam de biscuiți să înlocuim mierea cu stevia granulată. Are aproape 2 calorii și nu ridică deloc glicemia. Și persoanele care țin dietă pot folosi acest truc sănătos și non caloric.

ProDietaBio.ro este site cu produse 100% Naturale și BIO, tratamente naturiste și remedii. Aici regăsim sute de alimente sănătoase, suc de Aronia, vitamina C naturală din acerola, fier din plante medicinale și fructe, sucuri vitaminizante pentru copii, turmeric măcinat fin pentru alimentație, sare de Himalaya cu oxid de fier. Accesați site www.proDietaBio.ro pentru mai multe detalii.
ProDietaBio.ro este site cu produse 100% Naturale și BIO, tratamente naturiste și remedii. Aici regăsim mii de alimente sănătoase, miere curdă, propolis, suc de Aronia, vitamina C naturală din acerola, fier din plante medicinale și fructe, sucuri vitaminizante pentru copii, turmeric măcinat fin pentru alimentație, sare de Himalaya cu oxid de fier. Accesați site www.proDietaBio.ro pentru mai multe detalii și pentru ingredientele sănătoase necesare tuturor rețetelor dvs.

Mod de preparare al rețetei de salam de biscuiți, rețeta sănătoasă

Este recomandabil ca biscuiții trebuie să aibă un conținut cât mai redus de zahăr și cât mai bogat în fibre. În magazinul naturist prodietabio.ro se găsesc și biscuiți sănătoși, dietetici. Modul de preparare respectă metoda tradițională a acestei rețete. Biscuiții se rup bucăți mici și se pun într-un bol mare, împreună cu miezul de nucă sfărâmat sau tăiat bucăți mici. Într-un vas separat, se amestecă untul de cacao topit cu mierea de albine, pudra de cacao (ori de roșcove), stafidele nesulfurate și sarea. Crema rezultată se adaugă peste biscuiți și nucă și se amestecă până la omogenizare.

Untul de cacao este un truc grozav al acestei rețete. Când e cald e ușor de lucrat cu el, iar când se întărește la rece ține compoziția foarte bine legată! În plus, untul de cacao are foarte multe proprietăți nutritive valoroase pentru sănătate.

Unt de cacao BIO, pudră de roșcove delicioasă ce înlocuiește cacao, stevia sau miere crudă, biscuiți sănătoși fără zahăr, miez de nucă oragnic și alte ingrediente delicioase regăsim în site-ul www.proDietaBio.ro. Folosim bara de căutare pentru a fi mai ușor să gărim toate ingredientele necesare pentru această rețetă.

"Magazin
Caută în site proDietaNaturala.ro produse pentru inima sănătoasă

Pe masa de lucru se întinde o bucată de folie alimentară de plastic. Se presară pe mijloc cu un strat subțire de fulgi de nucă de cocos și peste el se așeză compoziția rezultată mai sus. Se rulează folia strâns sub forma unui sul și se împachetează ca un salam. Se introduce în frigider și se lasă la rece cel puțin 3 ore (de preferat peste noapte), pentru a se întări și a-l putea felia. După ce salamul nostru de biscuiți sănătoși a devenit ferm, se taie rondele (felii) și se servește ca atare.

Scrie un raspuns: