Roinita, Lemon balm

Roinița, balsamul de lămâie (eng. lemon balm plant), sau Melissa officinalis, este o plantă ce face parte din aceeași familie ca menta și care a fost folosită sute de ani pentru tratamentul natural al anxietății, tulburărilor de somn, indigestiei și rănilor.

Roinița ceai și capsule. Care sunt beneficiile pentru sănătate?
Roinița capsule și ceai. Care sunt beneficiile pentru sănătate?

Puteți prepara ceai de roiniță prin infuzarea în apă fierbinte a ¼ linguriță de plantă uscată. Puteți bea acest ceai de patru ori pe zi. De asemenea, puteți folosi ceaiul prin aplicații locale pentru tratarea anumitor probleme ale pielii, infuzând 2 până la 4 lingurițe de frunze de roiniță tocate într-o ceașcă de apă fierbinte, timp de 10-15 minute. Dacă nu aveți timp să vă pregătiți ceai de roiniță și să beți zilnic într-o cură de 30 zile, atunci puteți opta pentru varianta mult mai practică de a lua 2 capsule zilnic. ROINITA (Lemon Balm) 500 Mg (60 cps / 2 pe zi) >> pret si detalii de livrare in site proDietaPLANT.ro <<

Roinița tratează natural insomnia

Consumul de ceai de roiniță poate avea un efect calmant și vă poate ajuta să adormiți mai ușor. Multe studii au cercetat utilizarea roiniței în tratarea insomniei și anxietății. Acestea au descoperit că administrarea de roiniță ajută la îmbunătățirea somnului. University of Michigan Health System menționează un test clinic preliminar care a comparat efectele unui produs ce conținea roiniță și rădăcină de valeriană cu medicamentul triazolam sau Halcion, care tratează insomnia. Studiul a descoperit că această combinație de plante este la fel de eficientă precum Halcionul în ceea ce privește îmbunătățirea calității somnului și a abilității participanților de a adormi.

Roinița este eficientă în tratarea indigestiei

De asemenea, puteți bea ceai de roiniță sau lua capsule de roiniță pentru a ameliora simptomele indigestiei. Există o tradiție în utilizarea roinița în tratamentul indigestiei și în ameliorarea afecțiunilor gastrointestinale. Studiile au descoperit că roinița este eficientă în tratarea indigestiei, precizează Georgetown University Medical Center.

Roinița este renumită pentru faptul că reprezintă un instrument de menținere a sănătății. Aceasta este supranumită balsam de lămâie deoarece are un miros intens de lămâie. Deși efectele pozitive ale plantei asupra energiei și longevității au contribuit, fără îndoială, la popularitatea sa, studiile științifice i-au crescut foarte mult reputația.

Iată câteva beneficii de care se bucură consumatorii de roiniță.

Calmează mintea

Roinița a fost utilizată de-a lungul secolelor sub forma unui ulei popular în aromaterapie. Se spune că aroma pură și dulce a uleiului induce o stare de relaxare și calm. Se consideră că majoritatea uleiurilor dulci aduc acest beneficiu. Căutați un ulei esențial pur din roiniță dacă doriți să folosiți planta în aromoterapie. Uleiul de roiniță este uleiul care a fost obținut prin presarea atentă a florilor plantei de roiniță.

Tratament naturist cu 20 ml zilnic Bitter. GRIJA TA PENTRU SĂNĂTATE! EXTRACT DE PLANTE MEDICINALE pentru slabire, digestie, sanatatea ficatului, scaderea trigliceridelor si a colesterolului, eliminarea de toxine, ajutor pentru rinichi, intarirea sistemului imunitar.
CURA de 2 săptămâni TRATAMENT NATURIST cu plante medicinale: Anghinare, Păpădie, Fenicul, Coada șoricelului și VITAMINE.
BITTER BIO fără alcool, fără zahăr, PUR, 250 ml.
20 ml zilnic pentru slăbire, digestie, sănătatea ficatului, scăderea trigliceridelor și a colesterolului, eliminarea de toxine, ajutor pentru rinichi, scăderea uereei și creatininei. Produs HERBARIA GERMANIA. Citiți mai multe informații despre aceste plante medicinale și mod de utilizare.

Încurajează un somn odihnitor

Conform unor cercetări, roinița încurajează și un somn mai odihnitor. În cadrul unei test placebo s-a descoperit că femeile aflate la menopauză care se confruntă cu tulburări de somn au avut parte de un somn mai bun după ce au consumat un extract pe bază de roiniță/valeriană, față de femeile care au aluat un tratament placebo.

Aspectul pielii pare mai tânăr cu câțiva ani

Roinița este prezentă în mod frecvent în multe produse cosmetice datorită efectului calmant asupra pielii. Primul produs cosmetic pe bază de roiniță a apărut în secolul XIV, când regina Ungariei îl folosea pentru a scăpa de riduri și a părea mai tânără. Încă este recomandată pentru calmarea pielii și reducerea liniilor fine de pe suprafața acesteia.

Antioxidant benefic

Roinița este plină de antioxidanți care protejează celulele de daunele provocate de radicalii liberi. Studiile efectuate pe eugenol și pe acidul rozmarinic arată că acestea susțin sănătatea creierului. Alți antioxidanți semnificativi sunt acizii ferulic și cafeic și quercitina. Quercetina, în mod special, este cunoscută ca un compus puternic.

Susține buna funcționare a ficatului

Ficatul elimină toxinele din organism, așadar menținerea sănătății acestuia este echivalentă cu sănătatea bună a întregului organism. De-a lungul timpului, toxinele pot deteriora ficatul. Acest lucru este adevărat mai ales dacă urmați o dietă mai puțin sănătoasă. Într-o testare efectuată pe animale, roinița s-a dovedit eficientă pe post de medicament pentru ficat deoarece a protejat organul de efectele dăunătoare ale toxinelor. De asemenea, aceasta încurajează ficatul să producă doi antioxidanți naturali ai organismului: glutation și superoxid-dismutaza.

Aloe VERA Bio PUR, Seva de Mesteacăn, Tratament BITTER cu Anghinare, Păpădie și Suc PUR de Sfeclă ROȘIE, iată câteva ingrediente 100% naturale, fără adaos de zahăr sau alcool, pure, pentru TRATAMENTUL NATURAL al ficatului, rinichilor, detoxifierea sângelui și circulație. Produse DISPONIBILE prin livrare rapidă în site www.proDIETAbio.ro

Tratarea leziunilor herpetice și a aftelor

Puteți aplica ceai de roiniță sau capsule pe afte sau pe leziunile herpetice. Roinița conține flavonoizi, acizi fenolici și alți compuși care luptă împotriva virusului herpes, explică University of Michigan Health System. Cercetările medicale relevă că roinița capsule poate trata eficient leziunile provocate de virusul herpes simplex, susține Georgetown University Medical Center. Studiile efectuate la Georgetown University arată că există îmbunătățiri în vindecarea pacienților cu leziuni herpetice orale sau genitale. De asemenea, University of Michigan Health System arată că cercetările clinice au confirmat că aplicațiile locale cu roiniță pot accelera vindecarea leziunilor orale cauzate de virusul herpes simplex. În studiile realizate pe subiecți umani, roinița a contribuit semnificativ la reducerea roșeții și inflamației după doar două zile, însă alte simptome precum durerea și mâncărimea nu au dispărut, menționează University of Maryland Medical Center.

Roinița susține o glicemie normală

Multe plante medicinale care susțin nivelurile de antioxidanți ajută și la echilibrarea glicemiei. Un studiu a arătat că, atunci când este administrată cu regularitate, aceasta susține o glicemie stabilă și scade rezistența la insulină. Pe baza cercetărilor realizate până în prezent, roinița pare a avea o influență pozitivă asupra glicemiei.

Protejează celulele creierului

Pe lângă efectul pozitiv asupra memoriei, gândirii și stării de calm, cercetările sugerează că roinița protejează fizic creierul de daune. Eugenolul neutralizează radicalii liberi înainte ca aceștia să atace celulele creierului. Acidul rozmarinic, un alt compus cheie din roiniță, s-a dovedit promițător în tratamentul victimelor accidentului vascular cerebral.

Roinița este recomandată, în principal, contra tulburărilor nervoase, cum sunt insomnia, isteria, melancolia, astenia, dificultăți în concentrare, scăderea memoriei, emotivitate.
Roinița este recomandată, în principal, contra tulburărilor nervoase, cum sunt insomnia, isteria, melancolia, astenia, dificultăți în concentrare, scăderea memoriei, emotivitate. Capsule de roiniță, vezi detalii și informații suplimentare.

Tratează natural simptomele bolii Alzheimer

Unele studii medicale au descoperit că ceaiul de roiniță poate contribui la tratarea simptomelor bolii Alzheimer, conform University of Maryland Medical Center. Cercetările indică faptul că roinița poate ajuta la reducerea agitației și la îmbunătățirea funcției cognitive la pacienții cu Alzheimer. Georgetown University Medical Center menționează studii care au sugerat că roinița poate îmbunătăți memoria și scădea anxietatea la persoanele care suferă de o formă ușoară până la moderată de boală Alzheimer.

Crește vigilența

Deși roinița calmează mintea, cu siguranță aceasta nu încetinește gândirea. Un studiu australian a descoperit că, pe lângă senzația de calm și o stare de spirit mai pozitivă, participanții care luau suplimente cu această plantă aveau o vigilență crescută.
Îmbunătățește memoria și crește capacitatea de rezolvare a problemelor. În urma administrării de roiniță, studii precum cel menționat mai sus au observat o îmbunătățire a memoriei și a capacității de rezolvare a problemelor la subiecții testului, indiferent de vârsta acestora. Tinere sau în vârstă, persoanele care au consumat roiniță au prezentat îmbunătățiri ale memoriei și în aptitudinile de rezolvare a problemelor.

Ceaiul Inner Harmony de la Yogi Tea are o combinație specială de 46% roiniță, dar și rooibos, scorțișoară, fenicul, lavandă și alte plante. Mod de livrare și mai multe informații pentru sănătatea dvs.
Ceaiul Inner Harmony de la Yogi Tea are o combinație specială de 46% roiniță, dar și rooibos, scorțișoară, fenicul, lavandă și alte plante. Mod de livrare și mai multe informații pentru sănătatea dvs.


Roinița se poate administra sub formă de ceai sau supliment capsule. Efectul cel mai puternic îl are sub formă de extract. Fie că alegeți să consumați ceai de roiniță, fie că optați pentru suplimente capsule, beneficiile aduse de această plantă sunt majore.

Scrie un raspuns: