Tarta cu cartofi

Am scos pachetul de faina integrala de grau alac (faina de grau spelta – un grau mult mai bun calitativ decat cel normal, mai bogat in minerale si proprietati nutritive) ca sa fac niste biscuiti. Insa pentru ca nu avem nimic pentru cina, am decis sa fac repede si un aluat de tarta. Tarta cu cartofi poate fi o solutie rapida de aperitiv sau chiar fel de mancare principal. Cartofi, ceapa, branza, oua, cascaval gasim mai tot timpul in casa asa ca o putem face si spontan, cand nu mai stim ce sa gatim. Despre proprietatile nutritive ale graului alac >> puteti citi aici <<

Tarta cu cartofi si aluatul din faina integrala de grau spelta, alac

Tarta cu cartofi si aluatul din faina integrala de grau spelta, alac

Asa cum se va remarca si in fotografii, aluatul cu faina integrala de alac este mai inchis la culoare insa, spre surpriza placuta a tuturor participantilor la masa, nu se intareste si nu se faramiteaza cand e gata. Ramane inchegat si nici prea tare nici prea moale. In cazul biscuitilor, surpriza este si mai placuta, caci dupa zeci de experimente cu biscuiti din faina alba, am ajuns sa fiu mai multumita de prospetimea si fragezimea biscuitilor cu faina integrala de alac si nuca de cocos razuita (reteta aici).

Ingrediente pentru blatul tartei cu cartofi:

  •  250 gr faina integrala de alac (grau spelta)
  • 120 gr unt (eu am folosit unt cu grasime 82% iar calitatea a facut intr-adevar diferenta, in bine)
  • 1 ou
  • 2 linguri de apa minerala (puteti folosi si lapte)
  • 1 praf de sare

Cum pregatim blatul tartei de cartofi: simplu – amestecam si framantam toate ingredientele pana cand suntm multumiti de consistenta. Punem in foaie alimentara si dam la frigider 30 de minute, timp suficient sa pregatim umplutura (si chiar sa ne apucam in paralel de aluatul de biscuiti, caci daca tot incalzim cuptorul, il putem valorifica si pentru coacerea acestora la final).

Faina de alac, grau spelta, pentru aluat tarte sau blaturi.

Faina de alac, grau spelta, pentru aluat tarte sau blaturi. Click pe fotografie pentru a intra in magazinul online de unde puteti cumpara faina bio integrala de alac la numai 7.91 Lei/kg

Ingrediente pentru umplutura cu cartofi:

  •  4 – 5 cartofi medii
  • 1 ceapa (eu am folosit ceapa rosie dar ideala ar fi ceapa verde)
  • 200 gr branza
  • 100 gr cascaval razuit
  • 2 oua

Cum pregatim umplutura tartei cu cartofi: Fierbem in apa cu sare cartofii curatati si taiati cubulete. Batem ouale si maruntim in ele branza. Taiem ceapa marunt si o calim putin la tigaie cu ulei de masline. Oprim focul si adaugam si cartofii prefierti si scursi de apa. Adaugam amestecul peste cel de oua cu branza si omogenizam usor.

Scoatem aluatul de tarta de la frigider, il intindem bine si il potrivim cu indemanare in forma de tarta. Adaugam umplutura pregatita si apoi din restul de blat ramas taiem fasii subtiri pe care le punem frumos peste tarta, ca in fotografie. Adaugam cascavalul ras peste si dam la cuptorul preincalzit la 190 grade timp de circa 15 minute.

Tarta cu cartofi si blatul din faina integrala de alac.

Tarta cu cartofi

Tarta cu cartofi si blatul din faina integrala de grau spelta, alac.

Daca doriti sa pregatiti si reteta de biscuiti cu faina integrala de alac >> gasiti reteta aici <<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pentru a evita atat de nedoritul SPAM, va rugam sa completati: *