Stevia Rebaudiana Indulcitor pt Prajituri si Compot

Ce este stevia rebaudiana si daca o recomandam, iata una dintre intrebarile venite de la dvs pe facebook.com/prodieta. Stevia rebaudiana este un indulcitor natural recomandat tuturor persoanelor care doresc sa inlocuiasca zaharul, zaharina si alti indulcitori naturali sau artificiali. Stevia rebaudiana are foarte putine calorii si este recomandata in retete dietetice persoanelor care vor sa slabeasca si persoanelor bolnave de diabet. Cateva picaturi de stevia in crema prajiturilor sau in aluat sunt suficiente pentru a obtine un desert cu putine calorii!

Extractul de stevia este 100% natural si contine stevioside care ii confera caracterul “ultra-dulce”. Nici xilitolul, nici mierea nu sunt recomandate la prajituri si de aceea extractul de stevia rebaudiana ramane solutia ideala pana la acest moment. Stevia este recomandat ca indulcitor natural pentru compotul de fructe pentru ca nu produce fermentatie si ii permite sa reziste mai mult in timp. In plus, compotul va avea mai putine calorii!

Compot indulcit cu stevia.

Compot indulcit cu stevia.

Recomand stevia rebaudiana in retete de prajituri si deserturi dietetice pentru ca in combinatie cu faina integrala de grau veti obtine deserturi cu foarte putine calorii si sanatoase. Eu nu mai gatesc de foarte mult timp cu zahar alb (dar nici cu miere caci la temperaturi peste 70 grade Celsius aceasta devina toxica). Pentru indulcirea prajiturilor nu folosesc exclusiv stevia rebaudiana ci picaturi de stevia in combinatie cu zahar brun. (Asa cum nu folosesc nici faina integrala de grau ci in combinatie cu faina alba de grau 000.)

Am cautat sa exclud din alimentatia copilului meu zaharul alb despre care stiu ca este nociv si am gasit solutia in acest indulcitor natural: stevia. Are si avantajul ca este un produs stabil termic (nu isi schimba proprietatile la temperaturi inalte) ceea ce o face ideala pentru deserturile de copii. Pana acum eu am folosit extract din Stevia Rebaudiana sub forma de picaturi (un produs disponibil in magazinele naturiste), dar exista si extract de stevia rebaudiana sub forma de pulbere. Recomand stevia si la compoturi de fructe care vor rezista si mai bine caci nefolosind zahar nu mai fermenteaza.

Stevia rebaudiana nu are nici o legatura cu stevia noastra romaneasca despre care putem citi in articolul prodieta.ro de aici si care este recomandata in retete de ciorba.

Stevia rebaudiana contine extract natural din planta Stevia rebaudiana, apa demineralizata.

Informatii din prospectul indulcitorului stevia rebaudiana:

  • steviozidul din Stevia rebaudiana nu produce fermentatii cum face zaharul, fiind recomandat in colitele de fermentatie si in cazul colonului iritabil;
  • recomandata pentru suferinzii de candidoza.
  • este hipoglicemiant avand o actiune de scadere a zaharului din sange, explicata stiintific print-o mai buna respiratie celulara la nivelul mitocondriilor si prin inhibitia glucogenezei;
  • stevia ne ajuta sa slabim caci nu are prea multe calorii;
  • nu are contraindicatii.

Indulcitoarele sintetice de tip ciclamat, aaharina, nutrasweet, aspartam, etc. sunt produse chimice in care pur si simplu nu am incredere. Aceasta planta de origine sud-americana, numită științific, Stevia rebaudiana reprezintă o alternativa sanatoasa la zaharul obișnuit sau indulcitorii artificiali.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pentru a evita atat de nedoritul SPAM, va rugam sa completati: *