Rulada cu crema de mascarpone si zmeura

Am pregatit rulada cu mascarpone si zmeura (puteti folosi si capsuni sau alte fructe) ca o alternativa a prajiturii cu orice fructe >> vezi aici reteta. De altfel, reteta de blat este aceeasi cu cea de la prajitura amintita doar ca am turnat compozitia in tava mult mai lunga a aragazului, pe hartie de copt.

Rulada cu crema de mascarpone si zmeura

Rulada cu crema de mascarpone si zmeura

Rulada cu mascarpone si fructe are o reteta foarte simplu de realizat, nu aveti nevoie decat de 40 de minute de pregatire dupa care este chiar gata de servire!

Iata ingredientele necesare pentru blatul de rulada care nu se crapa:

  • o cana si jumatate de faina alba;
  • 2 oua intregi si de la al treilea doar galbenusul;
  • 1 cana de zahar alb;
  • 1 pahar cu lapte caldut;
  • 1 pliculet praf de copt;
  • un varf de cutit de sare, esenta de rom naturala, coaja de lamaie;

Cum pregatim alauatul pentru rulada:

Cele doua oua si un galbenus se bat cu mixerul sau cu telul cu o cana de zahar alb pana cand amestecul este de culoare galben pai si spumos. Amestecam praful de copt cu faina alba si incepem sa turnam ploaie in timp ce mixam faina alba, putin lapte (pe care l-am incalzit putin in prealabil la microunde), faina, lapte si tot asa. Punem si sarea, esenta, coaja de lamaie si la sfarsit turnam in forma de copt. Forma trebuie sa fie cat mai lunga si lata asa incat sa obtinem un aluat subtire. Eu am folosit chiar tava standard a aragazului. Avand cuptor electric, l-am setat la 180 grade C cu coacere si de sus si de jos. A durat foarte putin coacerea (nu uitati sa preincalziti cuptorul), 15 minute dar dvs stati cu ochii pe blatul de rulada sa nu se rumeneasca prea tare.

Iar secretul ca blatul de rulada sa nu se crape: dupa ce scoateti blatul din cuptor il puneti peste un prosop curat, rece si mai ales umed, desprindeti hartia de copt si rulati. Asteptati 10 minute, derulati, puneti crema si rulati la loc. Simplu!


Ingredientele necesare pentru crema de rulada sunt aceleasi cu cele de la crema alba de la tortul de ciocolata cu mascarpone, dar in cantitati mai mici:

  • 250 grame mascarpone
  • 150 grame zahar pudra
  • 100 gr frisca naturala batuta spuma tare (au am folosit o crema de vanilie, tot din comert care se bate cu lapte si sta foarte tare si frumos)
  • 50 grame de unt

Modul de pregatire a cremei cu mascarpone: Batem frisca tare tare sau crema de vanilie. Amestecam mascarpone cu untul si cu zaharul. Inglobam frisca sau crema de vanilie amestecand cu o paleta de silicon. Dam la rece.

Crema cu Mascarpone pentru tortul de ciocolata

Crema cu Mascarpone pentru rulada cu fructe

Si pentru ca blatul de rulada s-a racit cat timp dvs ati preparat crema, iar aceasta este deja rece, montati totul, decorati (eu am folosit zmeura si frunze proaspete de menta) si puteti servi!

“Mmmmmm, delicios!”, veti auzi prietenii si familia in timp ce savureaza acest desert proaspat si usor. O limonada este si ea binevenita langa acest desert.

rulada_casa_mascarpone_si_zmeura

rulada_mascarpone_zmeura_reteta_felie

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pentru a evita atat de nedoritul SPAM, va rugam sa completati: *