Ricotta Al Limone

ricotta_limone_zmeuraAcesta este un desert foarte des intalnit la italieni si pe care acestia il achizitioneaza si la felie din supermarketuri! Noi va recomandam “Ricotta al Limone” de casa cu dulceata de zmeura (eu am folosit zmeura bio de origine chiar din curtea noastra)!

Aceasta reteta cu gris si branzica ricotta (urda romaneasca se numeste si ricotta din lb. italiana) imi este foarte draga pentru ca o pregatesc de multe ori pentru prietenii si colegii de gradinita ai lui Alex atunci cand vin pe la noi pe acasa. Are exclusiv ingrediente sanatoase si naturale. Si sucul a doua lamai!

Reteta de desert cu faina de gris “Ricotta al Limone” este echilibrata din punct de vedere nutritional si o recomand atat adultilor cat si copiilor! Are un gust delicios si intens datorita lamaiei. Poate constitui un desert savuros sau gustarea cu care va asteptati copii de la gradinita/scoala/cursuri.

Ingredientele desertului “Ricotta al Limone”:

  • 100 grame faina de gris produs romanesc (>> gris poti comanda online aici <<);
  • 1 cana de lapte integral;
  • cateva bucati de unt (80gr);
  • 5 oua bio;
  • indulcitor stevia 100% natural slab caloric si 100 grame de zahar brun (>>zahar brun nerafinat poti comanda online aici: 5.9 Lei/500gr <<);
  • 500 de grame de branza ricotta (branza ricotta este ca urda slaba, foarte bogata in proteine, cu putina grasime dar foarte fina; este ieftina si se gaseste in majoritatea marilor magazine, are un pret bun la Lidl – doar 4 lei/250gr);
  • coaja de lamaie bio rasa, sucul de la 2 lamai;
  • un varf de cutit de sare.

Dupa cum remarcati din ingrediente, familia dvs va avea pe masa un desert bogat in lapte, branza dulce, oua, lamaie, gris.

reteta_prajitura_cu_lamaie

Cum preparam desertul “Ricotta al Limone”:

  • Separam galbenusurile de albusuri; batem albusurile spuma cu un varf de sare intr-un bol mare.
  • Amestecam bine intr-un alt vas branza ricotta cu zaharul, cateva picaturi de indulcitor 100% natural stevia, untul, coaja de lamaie rasa si sucul de la doua lamai.
  • Incalzim putin laptele si il amestecam cu telul cu gris. Amestecam cu compozitia de ricotta.
  • Turnam branza ricotta mixata cu celelalte ingrediente  peste albusuri, amestecam usor cu lingura de lemn.
  • Toata aceasta compozitie se pune in forma de copt ( o forma mare de tort pe care am pus hartie de copt in prealabil sau doua forme medii de silicon) si se lasa la cuptorul preincalzit circa 30 de minute pana cand se rumeneste.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pentru a evita atat de nedoritul SPAM, va rugam sa completati: *