Prajitura de duminica

Prajitura de duminica (de fapt Prajitura cu multe Migdale si Ciocolata) este preferata mea, mai ales cand in sambata de dinainte am fost foarte harnica. Adica am facut toata curatenia necesara, am facut mancare, am trebaluit de zor iar duminica nu imi mai ramane decat sa ma plimb cu copilul prin parc, sa aruncam pietricele in mare (locuim langa Mangalia), sa vizitam calutii de la Herghelia orasului, iar cat timp copilul doarme la pranz sa fac o prajitura usor de facut, din ingrediente simple, rapida si mai ales delicioasa.

Prajitura cu multe migdale

Prajitura cu multe migdale

Ingredientele pentru BLATUL prajiturii de duminica:

Cum pregatim blatul prajiturii cu migdale: Macinam migdalele dar nu prea fin (este preferabil sa ramana si bucati mai maricele de migdale). Separam albusurile de galbenusuri. Batem spuma tare cele 6 albusuri impreuna cu un varf de cutit de sare. Adaugam si 150 gr zahar fin si mai batem cu mixerul pana cand spuma este foarte tare, ca o bezea. Renuntam la mixer si luam o paleta de lemn sau silicon. Presaram cele doua linguri de faina (am folosit si putin praf de copt) si migdalele macinate si apoi omogenizam usor. Turnam compozitia pe tava mare (sau in doua tavi medii) pe hartie de copt. Punem la cuptorul preincalzit la 180 grade C timp de 20 minute.

Pregatire prajitura cu migdale blat si crema

Pregatire prajitura cu migdale blat si crema

Ingredientele pentru CREMA prajiturii de duminica:

  • 6 galbenusuri;
  • 200 gr zahar alb normal;
  • 100 ml lapte;
  • 2 linguri de cacao;
  • cateva patratele de ciocolata neagra cuvertura (echivalentul a 100 gr);
  • 100 gr unt.

Cum pregatim crema prajiturii cu migdale: Mixam bine cele 6 galbenusuri cu 200 gr de zahar pana cand arata ca o crema densa. Incalzim putin laptele si il turnam usor peste galbenusurile batute si continuam sa mixam. Punem la bain-marie aceasta compozitie si amestecam incontinuu pana cand devine cat mai cremoasa. Cand crema devine fierbinte punem si patratelele de ciocolata si cele doua linguri de cacao continuand sa amestecam cu paleta de silicon. Luam de pe foc (bain-marie) si amestecam incontinuu iar dupa ce se mai raceste putin crema adaugam si untul. Amestecam de zor pana cand se omogenizeaza untul si apoi lasam sa se raceasca. {Personal, nu imi plac prea mult esentele si aromele false si de aceea nu am adaugat esenta de rom. Dar daca aveti putin lichior de foarte buna calitate il puteti adauga in crema. }

Punem un blat, un strat de crema, inca un blat si alt strat de crema. Am decorat cu fulgi de ciocolata, dar prajitura arata foarte bine daca la decor folosim si fulgi de migdale. Dam la frigider pentru 40 de minute ca sa se mai intareasca putin crema.

Prajitura cu multe migdale si ciocolata

Prajitura cu multe migdale si ciocolata

Stiti care este partea care imi place cel mai mult la acesta prajitura: arata destul de firava, dar fiind extraordinar de bogata in migdale, dupa ce iei o gura dureaza ceva timp pana poti musca din nou caci trebuie sa rontai migdalele si in timpul acesta savoarea cremei de ciocolata iti invadeaza simturile… 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pentru a evita atat de nedoritul SPAM, va rugam sa completati: *