Prajitura cu orice fructe

Reteta unei prajituri in care putem “zvarli” aproape orice fructe: banane, caise, mere, cirese, visine, etc… Stiu reteta de la o prietena care a lucrat in Italia si care imi spunea ca acolo o pregatesc foarte des. Iar eu cum sunt indragostita de dieta mediteraneana si de retetele din Italia, Spania si Grecia nu puteam decat sa adopt si aceasta reteta pe care am adaptat-o putin ca sa fie cu un indice glicemic mai mic. Este cea mai folosita reteta de desert din bucataria mea, o prepar saptamanal pentru copii si pentru intreaga familie.

tarta_cu_fructe_pentru_copii

Ingredientele prajiturii cu aproape orice fructe:

  • o cana de faina alba si 1/2 cana de faina integrala de grau;
  • 2 oua si un galbenus;
  • 1 cana de zahar alb (zu zahar brun nu se mixeaza bine ouala si nu se umfla…). Daca doriti mai dulce puteti sa mai adaugati cateva picaturi de indulcitor natural stevia slab caloric;
  • 1 pahar cu lapte caldut;
  • 1 pliculet praf de copt;
  • un varf de cutit de sare, esenta de rom naturala, coaja de lamaie;
  • fructe de sezon.

Cum pregatim prajitura/tarta cu fructe:

Cele doua oua si un galbenus se bat cu mixerul sau cu telul cu o cana de zahar alb pana cand amestecul este de culoare galben pai si spumos. Amestecam praful de copt cu faina alba si incepem sa turnam ploaie in timp ce mixam faina alba, putin lapte (pe care l-am incalzit putin in prealabil la microunde), faina, lapte si tot asa. Punem si faina integrala, sarea, esenta, coaja de lamaie si la sfarsit punem in forma de copt (preferabil de silicon) si adaugam fructele proaspete sau din compot.

Este chiar atat de simplu pe cat ati citit mai sus! Prefer aceasta prajitura care mi se pare mult mai echilibrata nutritional decat cea cu 6 linguri de faina, 6 linguri de ulei (prea mult ulei…), 6 linguri de zahar, 6 oua (prea multe oua..).

Ce fructe putem pune: iarna pun banane si granule de ciocolata; sau mere feliate; sau visine din compot; mango. Vara pun fructe de sezon precum cirese fara samburi, caise, piersici, afine.

tarta_cu_fructe_copii

Recomandarea mea: folositi doua forme de silicon. Se desprinde mult mai usor prajitura dupe ce s-a copt si se coace mult mai repede. Doua forme vor cuprinde mai multe fructe. Copiii adora aceasta prajitura echilibrata nutritional in care regasim proteine din oua, carbohidrati complecsi din faina integrala, lapte, calciu vitamine si minerale din fructe. Din cate vedeti prajitura e slaba in grasimi, nu are ulei, margarine, unt sau alte grasimi decat cele din lapte (putine oricum).

Tofu Organic cu Verdeturi Paine crocanta multicereale

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pentru a evita atat de nedoritul SPAM, va rugam sa completati: *