Deserturi Festive

Tort cu blat pufos si crema Caramel & Mascarpone

Tortul cu Mascarpone & Caramel este festiv și relativ simplu de făcut. Îl puteți decora după plac, eu l-am decorat cu steluțe si planete din marțipan căci l-am făcut pentru băiețelul nostru care a împlinit 4 ani. Blatul de tort din această rețetă se umflă foarte frumos, este pufos și are consistența perfectă pentru a fi tăiat în mai multe părți. Personal, îmi plac blaturile subțiri într-un tort și de aceea am încercat mai multe moduri de pregătire până când să mă declar absolut mulțumită, cum este cazul acestei rețete. De altfel, modul de pregătire a blatului este similar cu cel al pandișpanului. Gustul de caramel din cremă se îmbină armonios cu mascarpone care îi dă consistență și cu frișca ce aerează crema și o face mai ușoară.

Tort festiv cu blat pufos si crema de mascarpone, caramel si frisca.

Tort festiv cu blat pufos si crema de mascarpone, caramel si frisca.

Iata ingredientele pentru blatul de tort:

  • 180 ml apă clocotită
  • 5 lgț cacao
  • 6 ouă
  • 100 ml ulei
  • 280 gr făină
  • praf de copt
  • 100 gr zahăr fin
  • 150 gr zahăr
  • opțional: 200 gr nucă sau migdale mărunțite

Modul de pregatire al blatului de tort:

  1. Fierbem apa, închidem focul și adăugăm 5 lingurițe de cacao pe care le amestecăm bine cu lingurița sau cu tel ca să nu formeze cocoloașe. Lăsăm să se răcească.
  2. Separăm gălbenușurile de albușuri. Batem spumă tare cele 6 albușuri și la final adăugăm 100 gr zahăr fin, mixăm în continuare pentru a obține ca o bezea.
  3. Batem cu mixer sau cu tel 6 gălbenușuri cu 150 gr zahăr granulat până obținem o cremă spumoasă. În timp ce mixăm încorporăm puțin câte puțin 100 ml ulei. Apoi adăugăm apa cu cacao. Amestecăm făina cu praf de copt și o încorporăm în cremă.
  4. Renunțăm la mixer si încorporăm albușurile bătute spumă tare cu paleta de silicon. Cu aceeași paletă amestecăm și nuca mărunțită sau migdalele dacă dorim mai multă consistență și gust blatului nostru de tort.
  5. Turnăm totul în forma de copt pe care o scuturăm de câteva ori de masă ca să iasă bulele de aer.
  6. Lăsăm circa 40 de minute la 180 grade C la cuptorul prîncălzit. Secretul meu la cuptorul elctric: setez căldura de jos dar pun vasul în partea de sus căci în felul acesta nu se arde în partea de jos și se coace uniform. Acest blat se poate tăia în 3 și chiar 4 părți (ideal pentru torturile cu blat subțire și mai multe tipuri de cremă)!
Blat de tort pufos si usor de taiat

Blat de tort pufos si usor de taiat

Cum însiropăm blatul de tort: o variantă delicioasă este Nutella amestecată cu lapte cald. O altă variantă este cu apă fiartă cu zahăr și esență de migdale.

Ingrediente pentru crema Caramel si Mascarpone:

  • 250 gr zahăr
  • un pachet de unt de 250 gr cu grasime cat mai multa (am folosit unt cu grăsime 82%)
  • 40 gr amidon
  • 50 ml lapte cald
  • 250 gr mascarpone
  • 200 ml frișcă
  • un plic întăritor frișcă
  • opțional, un pliculeț de ness

Modul de pregatire a cremei caramel:

  1. Topim cele 250 gr de zahăr (o tigaie teflonată este indicată). Nu așteptăm să se închidă prea tare zaharul caramelizat la culoare și punem pachetul de unt. Încălzim 100 ml lapte și amestecăm treptat amidonul având grijă să nu formăm cocoloașe; turnăm apoi peste compoziția cu zahăr și unt de pe foc și amestecăm în continuu cu spatula de silicon până se ingroașă și face bule de aer la fiert. Lăsați să se răcească. O parte din această cremă cu gust intens de caramel poate fi pusă peste primul blat.
  2. Batem frișca, preferabil naturală și punem un pliculeț de întăritor de frișcă pentru a fi siguri că stă băț (se găsește la supermarket cu această denumire, întăritor de frișcă).
  3. Mixăm mascarpone așa încât să devină o crema spumoasă.
  4. Opțional, amestecăm ness-ul cu două linguri de lapte.
  5. Este momentul să unim cremele într-una singură: crema de caramel de la nr. 1 + frișca de la nr. 2 + mascarpone punctul 3 + ness-ul opțional.

Montaj: Punem crema între blaturile de tort și păstrăm o parte pentru a orna. Am presărat fulgi de ciocolată albă (se pot folosi și fulgi de migdale) si raffaello tăiați pe jumătate.

Tort cu caramel si mascarpone ornat cu simplu cu raffaello

Tort cu caramel si mascarpone ornat cu simplu cu raffaello

Prajitura de duminica

Prajitura de duminica (de fapt Prajitura cu multe Migdale si Ciocolata) este preferata mea, mai ales cand in sambata de dinainte am fost foarte harnica. Adica am facut toata curatenia necesara, am facut mancare, am trebaluit de zor iar duminica nu imi mai ramane decat sa ma plimb cu copilul prin parc, sa aruncam pietricele in mare (locuim langa Mangalia), sa vizitam calutii de la Herghelia orasului, iar cat timp copilul doarme la pranz sa fac o prajitura usor de facut, din ingrediente simple, rapida si mai ales delicioasa.

Prajitura cu multe migdale

Prajitura cu multe migdale

Ingredientele pentru BLATUL prajiturii de duminica:

Cum pregatim blatul prajiturii cu migdale: Macinam migdalele dar nu prea fin (este preferabil sa ramana si bucati mai maricele de migdale). Separam albusurile de galbenusuri. Batem spuma tare cele 6 albusuri impreuna cu un varf de cutit de sare. Adaugam si 150 gr zahar fin si mai batem cu mixerul pana cand spuma este foarte tare, ca o bezea. Renuntam la mixer si luam o paleta de lemn sau silicon. Presaram cele doua linguri de faina (am folosit si putin praf de copt) si migdalele macinate si apoi omogenizam usor. Turnam compozitia pe tava mare (sau in doua tavi medii) pe hartie de copt. Punem la cuptorul preincalzit la 180 grade C timp de 20 minute.

Pregatire prajitura cu migdale blat si crema

Pregatire prajitura cu migdale blat si crema

Ingredientele pentru CREMA prajiturii de duminica:

  • 6 galbenusuri;
  • 200 gr zahar alb normal;
  • 100 ml lapte;
  • 2 linguri de cacao;
  • cateva patratele de ciocolata neagra cuvertura (echivalentul a 100 gr);
  • 100 gr unt.

Cum pregatim crema prajiturii cu migdale: Mixam bine cele 6 galbenusuri cu 200 gr de zahar pana cand arata ca o crema densa. Incalzim putin laptele si il turnam usor peste galbenusurile batute si continuam sa mixam. Punem la bain-marie aceasta compozitie si amestecam incontinuu pana cand devine cat mai cremoasa. Cand crema devine fierbinte punem si patratelele de ciocolata si cele doua linguri de cacao continuand sa amestecam cu paleta de silicon. Luam de pe foc (bain-marie) si amestecam incontinuu iar dupa ce se mai raceste putin crema adaugam si untul. Amestecam de zor pana cand se omogenizeaza untul si apoi lasam sa se raceasca. {Personal, nu imi plac prea mult esentele si aromele false si de aceea nu am adaugat esenta de rom. Dar daca aveti putin lichior de foarte buna calitate il puteti adauga in crema. }

Punem un blat, un strat de crema, inca un blat si alt strat de crema. Am decorat cu fulgi de ciocolata, dar prajitura arata foarte bine daca la decor folosim si fulgi de migdale. Dam la frigider pentru 40 de minute ca sa se mai intareasca putin crema.

Prajitura cu multe migdale si ciocolata

Prajitura cu multe migdale si ciocolata

Stiti care este partea care imi place cel mai mult la acesta prajitura: arata destul de firava, dar fiind extraordinar de bogata in migdale, dupa ce iei o gura dureaza ceva timp pana poti musca din nou caci trebuie sa rontai migdalele si in timpul acesta savoarea cremei de ciocolata iti invadeaza simturile… 

Tort cu crema Caramel

Tortul cu crema caramel nu este de dieta in nici un caz… Este atat de bun incat veti manca mai mult decat v-ati fi propus initial… Tortul caramel a fost facut special pentru ziua sotului meu cand a implinit 32 ani. La multi ani!

Tort caramel ornat cu cirese amare in sirop dulce.

Tort caramel ornat cu cirese amare in sirop dulce.

Iata ingredientele pentru blatul de tort caramel:

  • 4 oua;
  • 4 linguri de zahar pudra
  • 4 linguri de faina
  • 2 linguri de ulei
  • 2 linguri de cacao
  • praf de copt; esenta de rom
  • 100 gr nuci macinate fin.

Modul de pregatire a blatului de tort caramel: Batem albusurile spuma tare cu mixerul, adaugam zaharul pudra si mixam pana cand obtinem o spuma densa ca o bezea. Separat mixam cele 4 galbenusuri cu 2 linguri de ulei si esenta de rom, apoi turnam incet peste albusuri. Omogenizam usor cu o spatula de silicon. Faina amestecata in prealabil cu cacao si praf de copt se presara usor si se omogenizeaza cu compozitia de oua cu spatula si cu miscari usoare. La final amestecam usor si nuca macinata. Turnam in forma de copt. La cuptorul preincalzit la 190 grade C, blatul de tort va sta circa 15 minute.

I. Ingredientele pentru crema de ciocolata:

  • 200 gr ciocolata neagra pentru gatit
  • 200 ml frisca lichida
Ciocolata pentru crema de ciocolata

Ciocolata pentru crema de la baza

Modul de pregatire a cremei de ciocolata: Frisca lichida este incalzita intr-un ibric pana aproape de punctul de fierbere (dar nu lasam sa fiarba nici un pic). Turnam peste ciocolata neagra maruntita intr-un vas adanc si amestecam pana obtinem o crema omogena. Dam la frigider circa doua ore (trebuie sa aiba o consistenta cremoasa, dar nu tare) si mixam cu viteza cea mai mare a mixerului (asta e momentul in care veti aprecia faptul ca aveti un vas inalt, caci altfel va stropiti). Vom obtine o crema delicioasa de ciocolata, simplu de preparat si pufoasa! ***Daca doriti sa trisati veti gasi o metoda la sfrsitul articolului! 

(Eu am avut niste biscuiti cu caramel pe care i-am maruntit si i-am presarat peste crema pentru a da si un gust crocant, surprinzator. Nu este insa obligatoriu acest pas, tortul caramel iese bun si fara acestia!)

Tort cu crema de ciocolata si crema caramel

Tort cu crema de ciocolata si crema caramel

II. Ingredientele pentru crema de caramel:

  • 200 gr zahar
  • un pachet de unt de 250 gr cu grasime cat mai multa (am folosit unt cu grasime 82%)
  • 300 ml lapte
  • 4 linguri de faina alba

Modul de pregatire a cremei caramel: Topim cele 200 gr de zahar (eu am folosit o tigaie teflonata). Nu asteptam sa se inchida prea tare zaharul caramelizat la culoare si punem pachetul de unt. Incalzim putin la microunde 200 ml lapte (o cana) si turnam peste zaharul caramelizat si unt. Separat amestecam treptat cele  4 linguri de faina cu 100 ml lapte, turnam peste compozitia cu zahar si amestecam in continuu cu spatula de silicon pana se ingroasa si face bule de aer la fiert. Lasati sa se raceasca. Atentie: se raceste foarte greu acesta crema, dar oricum aveti la dispozitie cele 2 ore in care crema de ciocolata (tip ganache) trebuie sa stea la frigider.

Crema caramel montaj

Crema caramel montaj

III. Ne dorim o crema pentru ornat care sa curga usor dar nu prea mult si care sa fie destul de usoara cat sa “potenteze” gustul caramelului. Ingredientele pentru crema de ornat:

  • 100 gr frisca batuta (eu am folosit 100 ml lapte si jumate de plic de intaritor de frisca – conform specificatiilor de pe plic)
  • 100 gr mascarpone
  • 1 pliculet de 2 in 1 ness-cappuccino (sau orice aveti pe acasa, chiar si ness simplu) facut concentrat cu foarte putina apa calda.

Modul de pregatire: Mixam cele trei ingrediente si crema e gata. (…Stiati ca aceasta crema spumoasa, combinatia dintre frisca si mascarpone, este ideala si pentru tiramisu fara ou crud? Si este atat de simplu! )

MONTAJUL tortului: taiem blatul in doua parti; punem peste primul blat crema de ciocolata mixata spuma tare, apoi trei sferturi din crema caramel (care s-a racit si pentru ca inca nu a fost pusa la frigider este suficient de moale), al doilea blat de tort, restul de crema caramel. Dam la frigider pana se intareste foarte bine crema caramel (circa 40 minute) si punem crema de top pe care o lasam usor sa curga peste blaturi pentru un aspect natural. Felicitari: ati obtinut un tort caramel delicios!

Crema tort caramel

Crema tort caramel

Daca doriti sa “scapati mai usor”, puteti sari peste pasul realizarii cremei de ciocolata folosind o crema de-a gata! Va recomandam crema de ciocolata cu alune delicioasa:

ciocolata_tartinabila_bio

Crema de ciocolata cu alune delicioasa si sanatoasa

Rulada cu crema de mascarpone si zmeura

Am pregatit rulada cu mascarpone si zmeura (puteti folosi si capsuni sau alte fructe) ca o alternativa a prajiturii cu orice fructe >> vezi aici reteta. De altfel, reteta de blat este aceeasi cu cea de la prajitura amintita doar ca am turnat compozitia in tava mult mai lunga a aragazului, pe hartie de copt.

Rulada cu crema de mascarpone si zmeura

Rulada cu crema de mascarpone si zmeura

Rulada cu mascarpone si fructe are o reteta foarte simplu de realizat, nu aveti nevoie decat de 40 de minute de pregatire dupa care este chiar gata de servire!

Iata ingredientele necesare pentru blatul de rulada care nu se crapa:

  • o cana si jumatate de faina alba;
  • 2 oua intregi si de la al treilea doar galbenusul;
  • 1 cana de zahar alb;
  • 1 pahar cu lapte caldut;
  • 1 pliculet praf de copt;
  • un varf de cutit de sare, esenta de rom naturala, coaja de lamaie;

Cum pregatim alauatul pentru rulada:

Cele doua oua si un galbenus se bat cu mixerul sau cu telul cu o cana de zahar alb pana cand amestecul este de culoare galben pai si spumos. Amestecam praful de copt cu faina alba si incepem sa turnam ploaie in timp ce mixam faina alba, putin lapte (pe care l-am incalzit putin in prealabil la microunde), faina, lapte si tot asa. Punem si sarea, esenta, coaja de lamaie si la sfarsit turnam in forma de copt. Forma trebuie sa fie cat mai lunga si lata asa incat sa obtinem un aluat subtire. Eu am folosit chiar tava standard a aragazului. Avand cuptor electric, l-am setat la 180 grade C cu coacere si de sus si de jos. A durat foarte putin coacerea (nu uitati sa preincalziti cuptorul), 15 minute dar dvs stati cu ochii pe blatul de rulada sa nu se rumeneasca prea tare.

Iar secretul ca blatul de rulada sa nu se crape: dupa ce scoateti blatul din cuptor il puneti peste un prosop curat, rece si mai ales umed, desprindeti hartia de copt si rulati. Asteptati 10 minute, derulati, puneti crema si rulati la loc. Simplu!


Ingredientele necesare pentru crema de rulada sunt aceleasi cu cele de la crema alba de la tortul de ciocolata cu mascarpone, dar in cantitati mai mici:

  • 250 grame mascarpone
  • 150 grame zahar pudra
  • 100 gr frisca naturala batuta spuma tare (au am folosit o crema de vanilie, tot din comert care se bate cu lapte si sta foarte tare si frumos)
  • 50 grame de unt

Modul de pregatire a cremei cu mascarpone: Batem frisca tare tare sau crema de vanilie. Amestecam mascarpone cu untul si cu zaharul. Inglobam frisca sau crema de vanilie amestecand cu o paleta de silicon. Dam la rece.

Crema cu Mascarpone pentru tortul de ciocolata

Crema cu Mascarpone pentru rulada cu fructe

Si pentru ca blatul de rulada s-a racit cat timp dvs ati preparat crema, iar aceasta este deja rece, montati totul, decorati (eu am folosit zmeura si frunze proaspete de menta) si puteti servi!

“Mmmmmm, delicios!”, veti auzi prietenii si familia in timp ce savureaza acest desert proaspat si usor. O limonada este si ea binevenita langa acest desert.

rulada_casa_mascarpone_si_zmeura

rulada_mascarpone_zmeura_reteta_felie

Tort de Ciocolata cu Mascarpone

Recunosc… multa ciocolata neagra, frisca, mascarpone, nuca. Este reteta pentru un tort complex, o combinatie delicioasa de multe ingrediente extraordinar de bune la gust. Tortul de ciocolata cu mascarpone nu este usor de facut, tin sa va spun inca de la inceput. Dar este atat de bun, incat merita tot efortul! Cu greu veti gasi o reteta de tort mai grozav, asta daca sunteti pasionati de ciocolata, ca noi. [Nu uitati sa folositi butonul de print de la finalul articolului, optiune in care puteti anula reclamele, fotografii si chiar parti din text care nu vi se par necesare (spre exemplu, introducerea mea ).]

Tort aniversar cu ciocolata si mascarpone

Tort aniversar cu ciocolata si mascarpone

Tort de ciocolata cu crema mascarpone

Tort de ciocolata cu crema mascarpone

Ingredientele necesare pentru BLAT tort de ciocolata:

  • 100 gr unt
  • 100 gr zahar
  • 2 oua
  • 100 gr ciocolata neagra de cea mai buna calitate
  • 100 gr faina
  • 100 gr nuca macinata foarte fin
  • 60 ml apa minerala (secretul tuturor blaturilor pufoase)
  • coaja de lamaie rasa (aroma ei rezista mai bine decat a esentelor din comert)
  • 1/2 pliculet de praf de copt
  • 1 praf de sare
  • 1 lingurita sau 2 de cacao daca doriti un blat foarte negru

Eu am facut un tort mare asa cum puteti vedea in poza asa ca am pus toate ingredientele in cantitate dubla pentru un blat mai mare.

Am sa scriu inca de aici modul de pregatire al retetei de blat de tort cu mascarpone si ciocolata : Topim untul si ciocolata intr-un vas neaderent (teflonat) si lasam sa se raceasca. Mixam ouale cu zaharul pana cand obtinem o crema fina, adaugam compozitia de ciocolata cu unt, mixam. Apoi adaugam faina amestecata cu praful de copt, apoi restul ingredientelor  si mixam pana cand compozitia este omogena. Ultima adaugata este nuca macinata. Punem la cuptorul preincalzit la 190 grade C – timp de 20 de minute sau pana cand trece testul furculitei sau al scobitorii.

Blatul cu nuca poate fi facut cu alte ocazii si, netaiat, poate reprezenta o prajitura in sine. Eventual adaugati mai multa nuca si un ganache deasupra si gata prajitura 🙂


Siropul pentru blatul tortului, cum il pregatim: Fierbem 150 ml apa cu 3 linguri de zahar. Dupa ce se raceste adaugam o fiola de esenta de rom si putin coniac. Insiropam blatul taiat in prealabil in doua bucati.


Ingredientele necesare pentru CREMA de Mascarpone:

  • 250 grame mascarpone
  • 150 grame zahar pudra
  • 300 gr frisca naturala batuta spuma tare (au am folosit o crema de vanilie, tot din comert care se bate cu lapte si sta foarte tare si frumos)
  • 100 grame de unt

Modul de pregatire a cremei cu mascarpone: Batem frisca tare tare sau crema de vanilie. Amestecam mascarpone cu untul si cu zaharul. Inglobam frisca sau crema de vanilie amestecand cu o paleta de silicon. Dam la rece. Nu e nevoie de gelatina, pe care oricum eu nu o agreez… dar daca folositi frisca naturala s-ar putea sa fie nevoie de gelatina pentru ca oricat ati bate-o tot nu sta bat.

Crema cu Mascarpone pentru tortul de ciocolata

Crema cu Mascarpone pentru tortul de ciocolata


Daca doriti si o crema GANACHE foarte simplu de facut (practic o a doua crema pentru tort in afara de cea mascarpone), iata ingredientele:

  • 150 ml frisca lichida
  • 150 gr ciocolata neagra amaruie
  • 50 gr unt

Eu din nou am inmultit cu 2 totul pentru ca am facut un tort mai mare. Punem frisca intr-un ibric pe aragaz dar o luam de pe foc inainte de a fierbe. O turnam peste ciocolata maruntita si peste unt. Amestecam cateva minute cu paleta de silicon pana cand capata o consistenta uniforma. Asteptam sa se raceasca si dam la frigider o ora. Apoi mixam la cea mai mare viteza a mixerului (atentie sa aveti vas adanc sa nu stropiti toata bucataria).

Ganache cum se face?

Ganache cum se face?


Acum montam tortul de ciocolata cu crema mascarpone: Primul blat, apoi crema de ganache daca ati dorit sa o faceti, apoi crema alba cu mascarpone si ultimul blat.Si in sfarsit GLAZURA tortului nostru. Aceleasi ingrediente ca la ganache-ul de sus, aceleasi cantitati, doar ca turnam cat e caldut peste ultimul blat.

Glazura ganache pentru tort de ciocolata cu frisca lichida si unt

Glazura ganache pentru tort de ciocolata cu frisca lichida si unt


Decoram! Eu am folosit bucatele de ciocolata (daca nu doriti sa mai cumparati si dintr-acestea vi le faceti dvs cu curatatorul de legume doar ca in loc de morcovi aveti in mana ciocolata), frunze de menta si zmeura proaspata din gradina noastra.

Reteta de Tort cu ciocolata neagra si Mascarpone

Reteta de Tort cu ciocolata neagra si Mascarpone

felie_de_tort_cu_ciocolata_si_mascarpone

La Multi Ani, Buni! 13 Sept 2013.

Chocolate Lava

Chocolate lava este un desert cu ciocolata foarte simplu de realizat. Contine ciocolata de calitate “pacalita” putin cu niste faina, zahar, unt si oua care sa inchege compozitia. Este preferabil sa oferiti familiei sau musafirilor desertul cald. Chocolate lava are un efect minunat asupra oaspetilor pentru ca in momentul in care vor pune lingurita in prajitura va curge aceasta “lava” de ciocolata (preferabil fierbinte). Mirosul de ciocolata dulce…mmm…

Fiind un desert simplu de facut si care sta putin timp la cuptor, nu este o problema ca dupa cina sa va retrageti 20 de minte la bucatarie pentru ca apoi sa apareti cu acest deliciu de ciocolata extraordinar de gustos. Chocolate lava poate fi o alternativa la banalele clatite a caror realizare poate dura chiar mai mult.

Chocolate Lava Cake - desert cu multa ciocolata.

Chocolate Lava Cake – desert cu multa ciocolata.

Ingrediente pentru chocolate lava:

  • 400 gr ciocolata neagra {de calitate}
  • 1 pachet de unt {250gr}
  • 3 oua
  • 3 linguri de faina alba
  • 3 linguri de zahar

Modul de pregatire al prajiturii chocolate lava: Punem la topit untul și ciocolata intr-un vas care nu lipeste. Amestecam cu un tel sau cu mixerul ouale, faina și zaharul pana obtinem o compoziție omogena, fina si cremoasa.  Combinam cele doua compozitii turnand cate putin din cea de ciocolata asa incat sa se amestece armonios.

Este preferabil sa punem compozitia obtinuta in forme de silicon pentru ca se vor desprinde mai usor prajiturelele atunci cand vor fi coapte. Punem la cuptorul preincalzit la 200 grade C si lasam circa 10-14 minute. In momentul in care crapa putin crusta inseamna ca chocolate lava cakes sunt gata! Puteti decora cu sirop de ciocolata, cu fructe sau crema.

Chocolate lava in forme de silicon

Chocolate lava in forme de silicon

Asa cum ati vazut in poza, la mijloc este ciocolata alba. Dupa ce am turnat compozitia in forme (au am folosit forme de briose de silicon) am pus in fiecare la mijloc cate o jumatate de patratel de ciocolata.

Desertul miroase atat de bine, incat este putin probabil sa va rezumati la numai o bucata! Daca sunteti la dieta, e momentul sa uitati de restrictii si sa va rasfatati!

Chocolate lava este un desert irezistibil!

 

Blat de Tort fara zahar

Acest blat de tort fara zahar este recomandat celor care doresc sa mentina nivelul glicemiei cat mai stabil, fie ca tin dieta, vor sa nu se ingrase sau sufera de diabet. Blatul pufos de tort nu are zahar si nici indulcitori artificiali si poate fi insiropat cu suc de fructe sau stevia. >> Cititi aici despre indulcitorul 100% natural Stevia ce poate fi gasit in orice magazin naturist <<

Blat de tort fara zahar

Blat de tort fara zahar

Faina integrala de grau bio 5.90 Lei / 1 kgIngrediente pentru reteta de blat pufos de tort fara zahar:

  • 5 oua;
  • 5 linguri de faina (2 de faina integrala si 3 de faina alba);
  • praf de copt;
  • stevia sau suc de fructe cu indice glicemic mic: portocale, caise, cirese, lamaie cu ginger razuit.

Modul de pregatire a retetei: Batem albusurile spuma tare. Amestecam galbenusurile cu 10 picaturi de stevia si o lingura de faina integrala de grau si inglobam usor in albusuri. Adaugam in ploaie si celelalte linguri de faina si praful de copt. Punem in forma la cuptorul preincalzit. Eu am setat 170 grade si am tinut 15 minute. Blatul poate fi taiat dupa coacere in doua bucati. Pentru trei parti de blat pregatiti reteta de 7 sau 8 oua si acelasi numar de linguri de faina.

Siropul pentru blat poate fi facut din stevia cu apa dar eu prefer variantele de suc de fructe cu indice glicemic mic. Si pentru ca reteta de tort a fost cu crema de lamaita, am insiropat blatul cu suc de lamaie bine mixat la blender cu ghimbir razuit, strecurat si indulcit cu stevia dupa gust. Puteti insiropa si cu suc de portocale sau din compot fara zahar.

Dietetic, usor acrisor, aromat si proaspat! Delicios! Un blat de tort care nu ingrasa!

 >> Cititi aici despre indulcitorul 100% natural Stevia ce poate fi gasit in orice magazin naturist <<