Galbiori cu rozmarin

Galbiorii, asa cum sunt denumiti in popor, sunt un sortiment de ciuperci delicioase pe care le gasim la supermarket destul de des in timpul verii si toamna. Ciupercile sunt cunoscute mai ales in randurile vegetarienilor sau ale persoanelor care tin post sau cura de slabire, datorita continutului de proteine (fiind denumite si “carne vegetala”). Ciupercile au foarte putine calorii si de aceea, aceasta reteta se incadreaza cu succes la categoria “Retete pentru Mamici la Dieta”. Ciupercile sunt mai greu digerabile (motiv pentru care nu sunt recomandate copiilor sub varsta de 3 ani) si tin de foame foarte bine, un alt argument pentru care sunt recomandate celor ce vor sa slabeasca.

Mancare de ciuperci galbiori cu rozmarin

Mancare de ciuperci galbiori cu rozmarin

Noi ve prezentam un mod de pregatire a galbiorilor extrem de simplu: ii spalam foarte bine, ii scurgem de apa si ii punem in tigaia adanca in care am pus in prealabil ulei de masline. Punem capac si lasam circa 20 minute la foc mic. Ciupercile contin 80% apa, care in mare parte iese atunci cand sunt preparate termic. Taiem cativa catei de usturoi in felii mici cu cutitul si adaugam spre finalul pregatirii galbiorilor in tigaie alaturi de putina sare si piper. Mai lasam 5 minute pe foc tare dar fara capac la tigaie. Usturoiul isi va pastra mai pregnant aroma daca este adaugat la final, dara daca nu doriti sa-l simtiti prea mult il puteti pune inca de la inceput, odata cu ciupercile. Taiem marunt rozmarinul proaspat si busuiocul si le adaugam peste galbiori dupa ce stingem focul.

Ciuperci galbiori reteta de dieta/post/vegetarieni

Ciuperci galbiori reteta de dieta/post/vegetarieni

Ciupercile contin factori antibiotici naturali, ce pot lupta impotriva infectiilor. Galbiorii (Cantharellus cibarius) ajuta si la previnirea infectiilor respiratorii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pentru a evita atat de nedoritul SPAM, va rugam sa completati: *