Ciorba de Peste cu Corcoduse

Reteta de ciorba de peste cu corcoduse este “obligatorie” in fiecare an caci de cate ori ma uit la corcodusele din copac ma gandesc ca nu trebuie sa treaca nevalorificate… Ciorba e gata in circa o ora si este foarte sanatoasa pentru intreaga familie. Se digera usor si de aceea poate constitui si o masa de dieta, in special seara!

reteta_ciorba_de_peste_cu_corcoduse

Ingrediente:

  • cateva bucati de peste proaspat (preferabil fara oase ca sa nu ne fie teama sa le dam copiilor)
  • 3 cepe
  • 2 ardei grasi
  • 2 morcovi
  • 3 rosii
  • 1 cana de corcoduse
  • 1 legatura de leustean / patrunjel
  • 2 oua
  • sare, piper

reteta_ciorba_peste_corcoduse_ingrediente_pasi

Cum pregatim reteta de ciorba de peste cu corcoduse:

  1. Curatam pestele (eu il cumpar gata curatat de la pescaria orasului) si il portionam.
  2. Curatam, spalam bine si tocam marunt ceapa, ardeiul gras, morcovii si punem la fiert in 3 litri de apa cu sare de Himalaya (pentru aportul de fier). Dupa circa 10 minute de fierbere adaugam rosiile decojite (eu prefer sa le fac suc in blender cu tot cu coaja caci si aceasta are proprietati nutritive minunate pentru sanatate) si pestele. Dam focul cat mai mic.
  3. Separat fierbem corcodusele (se fierb foarte repede), scurgem zeama intr-un vas si pe ele le dam prin sita obtinand o pasta.
  4. Dupa ce au fiert legumele si pestele (aveti grija cand opriti focul sa nu fie sfaramat pestele…) acrim cu zeama si bulionul de corcoduse. Presaram patrunjel/leustean tocat si dregem cu ouale batute.

One Response to Ciorba de Peste cu Corcoduse

  1. Anonymous says:

    Asa, uite ca am gasit un raspuns pt intrebarile mele!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pentru a evita atat de nedoritul SPAM, va rugam sa completati: *