Canneloni cu carne alla bolognese

Canneloni cu carne alla bolognese reprezinta o reteta nu prea usoara dar foarte gustoasa! Cannelloni sunt niste tuburi marisoare de circa 10 cm lungime care se gasesc de cumparat ca atare. Ii puteti face si dvs ruland foi de lasagna. Sosul bolognese (ragù alla bolognese cum veti vedea in meniurile restaurantelor din Italia) este un sos pe baza de carne ce se serveste alaturi de diverse paste. Sosul Bechamel este un sos alb (preparat din unt, faina si lapte) care leaga intreaga compozitie.

Cannelloni alla bolognese sos carne

Cannelloni alla bolognese sos carne

Cumparati una sau doua cutii de canneloni, mie mi se pare o reteta destul de complexa si atunci gatesc o cantitate mai mare 🙂

Ingredientele pentru sosul bolognese sunt:

  • 1 kg carne tocata porc+vita;
  • 2 cepe mari;
  • 2 morcovi;
  • 2 ardei grasi;
  • 1 tulpina de telina mica;
  • supa de pui sau un cub de supa de pui BIO;
  • 200 ml vin alb sau rosu demisec;
  • 400 ml suc de rosii;
  • ulei de masline;
  • condimente

*Puteti imparti la 2 toate ingredientele pentru o portie mai mica. Daca va lipseste vreuna dintre legume nu este chiar o mare problema (telina spre exemplu)…

Cum pregatim sosul cu carne alla bolognese: Taiem ceapa foarte subtire iar morcovii, ardeiul gras si tulpinile de telina cubulete foarte mici. Punem legumele intr-o oala sau intr-o tigaie neaderenta foarte adanca impreuna cu uleiul de masline si le lasam la foc mic, pana cand se inmoaie, adaugand din cand in cand un pic de supa. Adaugam si carnea tocata (este de preferat carnea de porc amestecata cu vita pentru ca se leaga mai bine si este mai gustoasa) peste legumele sotate, acoperim cu supa de pui si lasam la foc mic sa fiarba. Stingem cu vin alb sau rosu dupa gust. Dupa 1 ora adaugam pulpa de rosii si frunzele de telina taiate foarte marunt, din nou supa de pui si mai lasam la foc mic minimum o ora. Adaugam rozmarinul si frunzele de dafin. Reteta originala italiana spune ca acest sos alla bolognese trebuie sa fiarba la foc mic timp de 2 ore. Mai amestecam din cand in cand si adaugam daca este cazul supa de legume (dintr-un cub bio realizat exclusiv din ingrediente naturale). La final sosul de carne trebuie sa fie nici prea uscat nici prea umed ca sa intre bine in cannelloni.

Cannelloni sos alla bolognese realizare

Cannelloni sos alla bolognese realizare

Ingredientele pentru sosul Bechamel sunt:

  • 100 gr unt
  • 2 linguri de faina
  • 600 ml lapte

Topim untul intr-o tigaie neaderenta si incorporam faina amestecand bine cu telul pentru a omogeniza. Preincalzim laptele si il adaugam treptat amestecand pana cand sosul devine cremos. La final potrivim de sare si piper (chiar si putina nucsoara) si adaugam optional smantana dupa preferinte.

Cannelloni alla bolognese sos Bechamel

Cannelloni alla bolognese sos Bechamel

Cum combinam:

  1. Luam o tava adanca si punem o parte din sosul de carne alla bolognese la baza.
  2. Umplem apoi cannelloni cu sosul Bolognese cu ajutorul unei lingurite si ii asezam frumos unul langa celalat in tava. Daca ne mai ramane sos Bolognese il putem turna peste cannelloni.
  3. Este randul sosului Bechamel pe care il punem peste toata compozitia.
  4. Presaram cascaval ras (sau feliute de mozzarela).
  5. Punem tava la cuptorul preincalzit la mediu (200°) timp de 20min.
Cannelloni alla bolognese reteta

Cannelloni alla bolognese reteta

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pentru a evita atat de nedoritul SPAM, va rugam sa completati: *