Cannelloni cu spanac si ricotta

Gatesc reteta de cannelloni cu spanac si ricotta pentru ca este singura formula prin care reusesc sa conving si mofturosii familiei (in special pe pitic) sa manance spanac. Ne plac multe dintre retetele originale italiene, iar cannelloni cu spanac sunt deliciosi! Vom obtine o mancare usoara si sanatoasa, o optiune grozava pentru pranz sau masa de seara. Spanacul se combina foarte bine cu branza ricotta, care este proaspata si pufoasa.

Ricotta este de fapt o urda (branza dulce) mai fina, dar daca nu gasiti ca atare la magazin puteti folosi orice branza dulce bine scursa de apa.

Spanacul este foarte sanatos, este bogat in fibre, vitamina K, minerale precum calciu, fier, magneziu si mangan. In spanac gasim si mult acid folic, vitamina A si compusii acesteia cum sunt beta-carotenul, zeaxantina, luteina sau carotenoidele atat de importante pentru vedere. Spanacul este una dintre cele mai bogate surse de luteina. Un studiu din Statele Unite efectuat pe 36 644 de barbati a aratat ca spanacul previne aparitia cataractei. Spanacul stimuleaza raspunsul imunitar si contribuie la mentinerea sanatatii pielii, ajuta la buna functionare a ficatului si regleaza nivelul grasimilor din sange. Cititi mai multe despre >> proprietatile nutritive ale spanacului aici <<

Reteta cannelloni cu spanac branza ricotta

Reteta cannelloni cu spanac branza ricotta

Ingrediente pentru reteta de cannelloni cu spanac si ricotta:

  • 2 legaturi mari de spanac spalat
  • 2 cutii de ricotta (500 grame)
  • 250 grame cascaval ras
  • o cutie de cannelloni
  • 350 gr suc de rosii bio
  • o ceapa mare
  • 5 catei de usturoi feliati marunt
  • 100 gr unt
  • 2 linguri faina
  • 350 ml lapte
  • ulei de masline de buna calitate, condimente
Cannelloni cu spanac

Cannelloni cu spanac

Cum pregatim cannelloni cu spanac branza ricotta

Cum pregatim cannelloni cu spanac branza ricotta

Cum pregatim reteta de cannelloni cu spanac si ricotta:

  1. Punem in tigaia cu ulei de masline incins cateii de usturoi taiati felii. Adaugam dupa un minut spanacul bine scurs de apa (eu am folosit spanac proaspat dar puteti folosi si spanac frunze congelat). Lasam la foc mic pana scade spanacul. Nu trebuie sa fie foarte bine gatit pentru ca va mai sta si la cuptor. Inchidem focul si amestecam spanacul cu branza ricotta si jumatate din cascavalul ras. Punem compozitia de spanac cu riccotta si cascaval in cannelloni.
  2. Punem o lingura, doua de ulei de masline in tigaia adanca si sotam ceapa taiata marunt. Adaugam sosul de rosii (sau rosiile proaspete taiate marunt) si lasam la foc timp de 30 de minute. Putem pune sare de mare sau sare roz de Himalaya, busuioc, piper. Puteti sari peste pasul pregatirii sosului de rosii folosind un sos pregatit de-a gata >> va recomandam sosurile de rosii de calitate superioara cu ingrediente organice bio de la www.prodietabio.ro >> 

  3. In vasul termorezistent punem mai intai trei sferturi din sucul de rosii fiert de dvs sau de-a gata. Adaugam apoi cannelloni umpluti unul cate unul.
  4. Pregatim sosul bechamel: Punem untul (mai putin de jumatate de pachet) si faina intr-o cratita, la foc moderat, si amestecam bine pana se formeaza o pasta din cele doua ingrediente, fara sa lasam sa-si schimbe culoarea.  Adaugam treptat laptele caldut si amestecam incontinuu cu paleta de silicon sau cu telul pentru a evita formarea de cocolase. Lasam sa fiarba cand sosul capata o consistenta cremoasa. Potrivim de sare si piper si adaugam un pic de nucsoara rasa, dupa gust.
    (Daca sosul e de o consistenta mai groasa decat doriti, puteti adauga inca un pic de lapte fierbinte.) N-ar trebui sa dureze mai mult de 5 minute pregatirea sosului bechamel.
  5. Turnam sosul bechamel peste cannelloni. Punem pe margini restul de sos de rosii. Presaram cascavalul ras ramas si dam la cuptorul preincalzit la 190 grade C pentru 30 de minute!
Cum pregatim cannelloni cu spanac branza ricotta

Cum pregatim cannelloni cu spanac branza ricotta

 

Cannelloni cu spanac si ricotta fina

Cannelloni cu spanac si ricotta fina

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pentru a evita atat de nedoritul SPAM, va rugam sa completati: *