Reteta de Tort de Inghetata Raw

Ne plac torturile de casă pentru că au ingrediente autentice, simple, gustoase. Reteta tort inghetata crema vanilie bourbon naturalaRafturile supermarketurilor abundă de premixuri cu ajutorul cărora pregătim creme de tort în câteva minute căci doar le mixăm cu lapte și crema s-a umflat… Dar pe cine păcălim? Aceste premixuri au potențiatori de arome, grăsimi hidrogenate și multe alte ingrediente care n-au nici o legătură cu ideea de natural, sănătos, autentic. Iar atunci când vine vorba despre o sărbătoare în familie, rețetele cu ingrediente 100% naturale sunt cele prioritare. Cofetăriile și supermarketurile abundă de dulciuri pregătite cu premixuri.

Acasă însă, gătim sănătos! Și cui nu-i place un tort de înghețată? Dar de ce raw? Pentru că se pregătește repede și mai ales este deosebit de nutritiv. Nutritiv înseamnă deosebit de bogat în vitamine, minerale, fitonutrienți, grăsimi sănătoase Omega 3, fibre care dau repede senzația că avem stomacul plin și nu trebuie să exagerăm cu cantitățile.

Rețeta de Tort de înghețată raw

Pentru pregătirea tortului de înghețată raw punem cu o zi înainte 250 gr caju la înmuiat într-un vas cu apă. Apoi scurgem apa și clătim.

Ingrediente necesare pentru Blat:

  • 100 gr fulgi de cocos;
  • 3 linguri ulei de cocos bio special pentru deserturi;
  • 10 curmale sau smochine fără sâmburi, tăiate mărunt, lasate la înmuiat 10 minute. Există și pastă de smochine bio gata preparată special pentru rețete raw!

Ingrediente necesare pentru stratul de vanilie:

  • 250 gr caju hidratat cu cel puțin 12 ore înainte;
  • miere sau sirop de arțar după gust (circa 5 linguri);
  • 1 linguriță vanilie autentică Bourbon măcinată;
  • 1½ pahar apă.
  • *dacă adăugați câteva fructe de pădure în crema de vanilie veți putea obține o culoare vibrantă și un gust mai răcoritor!

Ingrediente necesare pentru stratul de ciocolată:

  • 4 linguri cacao crudă raw;
  • 2 linguri pudră de aronia sau alte fructe (opțional);
  • 4 banane;
  • miere după gust (circa 5 linguri) sau sirop de arțar sau îndulcitor slab caloric (stevia, xilitol, eritritol).

Topping pentru tortul nostru raw:

  • la alegere: fructe proaspete sau congelate, fulgi de migdale, petale de flori comestibile sau chipsuri de cocos.
Reteta de tort de inghetata raw vegan cu crema de vanilie Bourbon / caju
Reteta de tort de inghetata raw vegan cu crema de vanilie Bourbon / caju

Mod de pregătire al tortului raw:

  • Adăugăm toate ingredientele pentru blat în robotul de bucătărie și le mixăm până când capătă o consistență uniformă. Punem o folie de plastic într-o formă de tort și întindem pasta obținută pentru blatul tortului nostru raw.
  • Spălăm blenderul și adăugăm ingredientele pentru stratul de vanilie. Mixăm până obținem o cremă fină. Punem crema peste blatul de tort și apoi la congelator pentru 30 minute.
  • În blenderul curat adăugăm ingredientele de la stratul de ciocolată în blender și procesăm până obținem crema.
  • Scoatem tortul din congelator si adăugăm stratul de ciocolată. Din nou la congelator pentru 2 ore!
  • Decorăm tortul cu fructe proaspete sau congelate, cu fulgi de migdale sau cu chipsuri de cocos!
  • Înainte de servire, lăsăm la temperatura camerei circa 3-5 minute.
  • Toate ingredientele pot fi achiziționate din magazinul online cu livrare rapidă www.proDietaNaturala.ro

Rețetele raw vegan permit o uriașă creativitate. Jucați-vă cu ingredientele, cu straturile, cu decorurile. Nu aveți cum să greșiți! Dar atenție, este posibil să dezvoltați o adevărată PASIUNE pentru acest domeniu!

Scrie un raspuns:

Completati calculul matematic (anti-spam). Multumim :) *