Reteta de Taitei DIETETICI cu sfecla rosie

Există mâncare fără calorii sau cu aproape deloc calorii?″ Iată o întrebare la care s-a dat deja răspuns: da, alimentele pe bază de konjac precum paste, tăiței sau orez au circa 7 sau 9 calorii per 100 gr (care vin din fibrele alimentare ce doar tranzitează putând spune de aceea că au zero calorii).

Să nu uităm că pastele și orezul convențional au peste 300 calorii (în mare parte carbohidrați) per 100 gr și că de obicei nu sunt recomandate în curele de slăbire.

Prin urmare, nutriționiștii recomandă dietele cu puține calorii pentru a putea arde mai mult decât consumăm, aceasta fiind modalitatea simplă prin care putem slăbi rapid și eficient. Fără pastile, fără trucuri, doar alimente. Desigur însă că nu vom combina pastele, tăițeii și orezul dietetic cu grăsimi și alimente prea calorice. Legumele sunt la îndemâna noastră tot timpul anului, au puține calorii (exceptând cartofii), sunt bogate în vitamine și minerale. Prin urmare 150 gr de paste, tăiței sau orez konjac combinate cu 100 gr legume gătite fără ulei formează o masă de 250 gr cu circa 100 calorii! Echivalentul convențional din orice restaurant sau gătit acasă înseamnă circa 600 calorii!! Iar 500 calorii mai puțin la o singură masă înseamnă cu certitudine o modalitate de a slăbi eficient. Un atu principal al alimentelor din konjac este acela că țin de foame până la 4 ore! Să nu uităm și de recomandarea de a consuma minim 2 pahare de apă după fiecare masă cu alimente din rădăcina de konjac.

Cum gătim alimentele din konjac? Acestea se pregătesc similar cu alimentele convenționale dar dacă vă aflați la cură de slăbire sau dietă de întreținere evitați uleiul și folosiți legume cu puține calorii. Rețeta de mai jos poate susține demersul dvs de a slăbi.


Am combinat o parte dintre legumele noastre preferate pline de nutrienți cu cele mai aromate mirodenii pentru a obține un fel de mâncare ce încântă toate simțurile!

Ingrediente pentru rețeta de tăiței dietetici konjac cu sfeclă roșie și legume:

  • 1 ceapă galbenă cuburi
  • 2 morcovi feliați în oblic
  • 3 tulpini de țelină feliate în oblic
  • 2 căpățâni de broccoli tocate (în bucăți mari)
  • 1 sfeclă roșie mare sau 2-3 sfecle roșii mai mici tăiate julienne
  • 1 baton de ghimbir decojit și tocat
  • pudră de turmeric (curcuma) » puteți cumpăra de aici
  • 4 căței de usturoi decojiți și tocați
  • 1 pachet de tăiței konjac

Mod de preparare:

Începeți prin a căli ceapa la foc mediu pentru aproximativ 3 minute. Pentru acest lucru, decojiți ceapa și tocați-o mărunt. Transferați-o în tigaie și începeți „călirea uscată”. Acest lucru înseamnă că nu folosiți ulei și vă bazați numai pe apa deja existentă în alimente pentru a preveni lipirea de tigaie. Adăugați până la un sfert de ceașcă de apă simplă sau în care ați dizolvat un cub de legume bio (puteți cumpăra de aici) pentru a permite crearea umezelii suficiente pentru ca ingredientele să se miște în tigaie ușor, fără a rezulta însă o bază apoasă. Va trebui să amestecați legumele mai des, dar rezultatul final este mai mulțumitor decât în cazul gătitului cu ulei. Nu uitați că un gram de ulei are 9 calorii și ca atare numai 10 ml de ulei vor aduce 90 de calorii nedorite! Va fi nevoie de mai puțină apă pe măsură ce adăugați mai multe legume deoarece, atunci când încep să se gătească, legumele eliberează din apa proprie în mâncare. Acest lucru este mai evident dacă adăugați ciuperci sau zarzavat.
Decojiți ghimbirul. Folosind o răzătoare fină pentru brânză, mărunțiți turmericul direct peste ceapă. Adăugați și praf de turmeric (curcuma). Culoarea galbenă a acestuia vă va încânta iar gustul este neutru (nu are legătură cu gustul de curry). De asemenea, zdrobiți cățeii de usturoi cu presa și amestecați toate mirodeniile cu ceapa. Căliți cu apă pentru încă 2-3 minute.

Adăugați în tigaie și țelina și morcovii feliați în oblic. Felierea în oblic este doar un mod elegant de a spune că totul trebuie tocat la un unghi de aproape 45°. Continuați să gătiți totul la foc mediu pentru încă 3 minute. În acest timp, curățați sfecla și tăiați-o julienne. Adăugați-o peste amestecul de pe foc și continuați să gătiți totul. După ce ați amestecat timp de 2-3 minute, adăugați și broccoli tocat. După ce au trecut în total 12-15 minute de la momentul în care ați pus ceapa la călit, puteți pune mirodeniile care se vor combina frumos cu mâncarea. Acum este momentul să adăugați tăițeii kelp. Deschideți pachetul și scurgeți-le de lichid. Tăițeii kelp vor fi puțin lipiți unii de alții. Dezlipiți-i cu grijă și răsfirați-i ușor, iar apoi combinați-i cu toate legumele. Lăsați totul pe foc pentru alte 3-5 minute.
Nu uitați să adăugați din când în când câte două linguri de apă în timpul procesului de gătire pentru a preveni lipirea ingredientelor de tigaie. Lăsați totul deoparte pentru două minute, iar apoi puteți servi!

Noi am adăugat un praf de sare roz de Himalaya și am presărat deasupra puțină drojdie nutritivă. Drojdia nutritivă are un gust plăcut, asemănător brânzei, de aceea este folosită de către vegani ca înlocuitor al parmezanului.

Unde găsim alimente din konjac, paste dietetice, orez non caloric, tăiței shirataki?

Puteti posta comentarii mai jos .


Mancare fara calorii

Facebook prodieta.ro

Smoothie slabire si detox

Ceaiuri Yogi Tea Germania prodietanaturala.ro Romania

Alimente pentru slabire, paste si orez fara calorii

Opinia / Comentariul dvs

Completati calculul matematic (anti-spam). Multumim :) *

Powered by WordPress | Designed by: Themes Gallery | Thanks to wordpress 4 themes, Download Premium WordPress Themes and

Folosim cookie-uri pentru a imbunatati calitatea serviciilor. Va cerem acordul conform EU Cookie LAW. info

Utilizam cookie-uri pentru a face site-ul prodieta.ro mai usor de folosit. Continuand navigarea in site si dand click pe "ACCEPT" inseamna ca va dati acordul.

INCHIDE

Toate informațiile din acest site sunt sub licența Revistei Online ProDieta.ro. Articolele Prodieta.ro NU pot fi preluate decât dacă se respectă condiția de a preciza sursa, cu link, conform Legii Drepturilor de Autor! ©2017. Toate articolele din site-ul pro dieta.ro sunt cu titlu informativ și nu trebuie tratate precum substitut al sfaturilor medicului de specialitate sau al oricărei alte forme de intervenție medicală profesională.
Informațiile au scop pur informativ. NU INTENȚIONEAZĂ SĂ OFERE SFATURI MEDICALE. Nici editorii prodieta.ro, autorii sau redactorii nu-și asumă responsabilitatea pentru niciuna dintre posibilele consecințe ale vreunui tratament, procedură, exercițiu, modificare în dietă, acțiune sau administrare a medicației ce rezultă din lectura sau aplicarea informației conținute în această informare. Publicarea acesteia nu echivalează cu practicarea medicinei, iar această informație nu înlocuiește recomandarea dată de medicul dumneavoastră sau de altă autoritate medicală. Înainte de urmarea oricărui tratament, cititorul trebuie să ceară sfatul unui medic sau al unui reprezentant medical.