Reteta de negresa de post. Desert nutritiv.

Fie că suntem la dietă, în post, ori urmăm o cură de detoxifiere a organismului, nu ne putem neglija pofta de ceva dulce. Dar cum facem ca desertul nostru să fie 100% natural, cât de cât dietetic, sățios, vegan și sănătos?

Rețeta de negresă de post. Ingrediente dietetice. Desert sănătos vegan.
Rețeta de negresă de post. Ingrediente dietetice. Desert sănătos vegan.

Păi primul lucru pe care ar trebui să îl facem ar fi să pregătim chiar noi rețeta. Atunci când ne pregătim noi desertul știm exact ce ingrediente va conține acesta. Important este și faptul că putem calcula caloriile și înțelege impactul asupra sănătății. Dulciurile din cofetării și supermarketuri au de cele mai multe ori ingrediente specifice industriei alimentare moderne care le fac să fie aromate, pufoase (într-un mod artificial), conservate pentru a rezista cât mai mult. Cele mai bune deserturi sunt cele de casă, cu ingrediente de foarte bună calitate.

Trebuie să spunem că nu dulcele în sine este nesănătos, ci zahărul și făina albă în cantități mari. Organismul nostru are nevoie de energie iar cea din carbohidrați este bună atunci când vorbim despre carbohidrați nerafinați, ci complecși, cu eliberare prelungită (pe scurt, dublați de fibre). Alternativa pentru zahărul standard este zahărul natural extras din mesteacăn, care are cu 40% mai puține calorii!

Cu toții iubim ciocolata! Știați că prima fabrică de ciocolată din lume a luat ființă în Barcelona?
De aici avem și prima CIOCOLATĂ CU ADEVĂRAT NEAGRĂ. 100% CACAO PURĂ din culturi certificate ecologic. Ciocolata Chocolates Sole este produsă în BARCELONA, SPANIA și distribuită în România prin magazin www.proDietaBio.ro cu livrare rapidă și plata la curier. Ciocolata neagră nu îngrașă și este recomandată de nutriționiști pentru sănătatea inimii și tonus. Vezi si alte sortimente (inclusiv cu ardei iute, cafea, ghimbir, rodie, stevia sau martipan).

Cu toții iubim ciocolata! Știați că prima fabrică de ciocolată din lume a luat ființă în Barcelona?
De aici avem și prima CIOCOLATĂ CU ADEVĂRAT NEAGRĂ. 100% CACAO PURĂ din culturi certificate ecologic. Ciocolata Chocolates Sole este produsă în BARCELONA, SPANIA și distribuită în România prin magazin www.proDietaBio.ro cu livrare rapidă și plata la curier. Ciocolata neagră nu îngrașă și este recomandată de nutriționiști pentru sănătatea inimii și tonus. Vezi si alte sortimente (inclusiv cu ardei iute, cafea, ghimbir, rodie, stevia sau martipan).

Tuturor le plac negresele! Cum le pregătim fără zahăr și de post?

Rețeta de negresă, desert vegan, de post.
– 3 linguri ulei de cocos;
– 2 căni de făină de grâu bio sau făină multicereale;
– o cană de apă minerală (carbogazoasă);
– 3 linguri de pudră proteică din semințe de dovleac sau in;

– O jumătate de cană de zahăr de mesteacăn (are cu 40% mai puține calorii decât cel din trestie sau sfeclă);
Gemul preferat dar fără zahăr (afine, căpșuni, prune, cătină, curmale, vezi aici);
Două linguri de cacao nedegresată, bio (sau roșcove);
– 100 gr miez de nucă românească (sau caju, nuci braziliene, macadamia, alune de pădure, etc);
Praf de copt bio, fără fosfați;
Vanilie autentică Bourbon;
– Opțional fructe deshidratate (goji, stafide, afine), semințe de chia.
Pentru glazură avem nevoie de doar câteva ingrediente:
– 50 gr ciocolată neagră sau bănuți de ciocolată;
– 1 linguriță de apă;
– O linguriță ulei (unt) de cocos eco. Dacă doriți să obțineți o galzură cu care să acoperiți toată prăjitura, atunci dublați sau triplați cantitățile.

Secretul rețetei acestui desert vegan (de post) este dat de ingredientele speciale:

  • zahărul din mesteacăn nu crește glicemia atât de mult pentru că are cu 40% mai puține calorii decât cel standard;
  • făina multicereale este gustoasă dar și cu mai puține calorii și cu un indice glicemic mai mic;
  • uleiul de cocos are proprietăți nutritive valoroase;
  • pudra proteică înseamnă de fapt semințe de dovleac sau de in măcinate fin, presate pentru extragerea uleiului și uscate. Rămân astfel proteinele vegetale de cea mai bună calitate, fibrele și puține grăsimi Omega 3 valoroase. (Folosiți pudra proteică și în salate, milkshake-uri, smoothie-uri de fructe și legume.)
  • gemul de fructe fără zahăr este benefic sănătății pentru că aduce multe vitamine și minerale fără exces de carbohidrați.

Mod de pregătire a negresei delicatesă sănătoasă, prăjitura de post cu nucă și gem:

  • Mai întâi pregătim cuptorul și îl preîncălzim la 180 gr. Ideală ar fi o tavă de silicon pentru că nu lipește dar dacă nu aveți, atunci se poate pregăti o tavă normală prin tapetare cu făină sau hârtie de copt.
  • Folosim mixerul pentru a amesteca într-un bol următoarele ingrediente: apa carbogazoasă, zahărul, vanilia. După ce se topește zahărul de mesteacăn adăugăm făina, pudra proteică naturală din semințe bogate în Omega 3, praful de copt și cacaoa. Omogenizăm. Punem apoi și gemul, nuca tăiată mărunt (și fructele deshidratate dacă ați optat și pentru ele). Amestecăm.
Rețeta desert negresă de post cu gem fără zahăr. Ingrediente dietetice valoroase pentru sănătate.
Rețeta desert negresă de post cu gem fără zahăr. Ingrediente dietetice valoroase pentru sănătate.
Gem de fructe crescute în ritm natural, în agricultura organică. Gemul PROBIOS ITALIA este realizat FĂRĂ ZAHĂR ADĂUGAT, FĂRĂ PECTINĂ!
Gem de fructe crescute în ritm natural, în AGRICULTURA ORGANICĂ. Gemul PROBIOS ITALIA este realizat FĂRĂ ZAHĂR ADĂUGAT, FĂRĂ PECTINĂ! Zeci de sortimente de gem de fructe sunt disponibile în magazin www.proDietaMagazin.ro cu livrare rapidă și cos curierat numai 9.99 lei. Este gemul cu cele mai puține calorii!
  • Aluatul obținut trebuie să fie moale dar nu lichid. Dacă vi se pare că este prea lichid, mai adăugați făină.
  • Punem compoziția în tava pregătită deja. O punem în cuptorul preîncălzit pentru 40-45 de minute. Vă puteți da seama dacă prăjitura este gata observând momentul în care începe să crape ușor și să se desprindă aluatul de pe margini.
  • Nu vă temeți dacă este puțin moale în mijloc. După 45 minute în cuptor este sigur gata. O lăsați să se răcească și o tăiați pătrățele pe care le îndepărtați ușor unele de altele.
  • Este momentul să pregătiți glazura folosind ciocolata ruptă bucăți (sau bănuți de ciocolată), o linguriță de apă și una de ulei de cocos pe care le puneți într-un vas la baie de aburi. Le amestecați până când se topește ciocolata și se omogenizează compoziția.
  • Cât este încă ușor caldă, turnăm glazura peste prăjitură ajutându-ne de o punguță cu un colț ușor tăiat sau de linguriță.

Și..caloriile. Ah.. uitasem de calorii. În mod cert caloriile din rețeta prezentată sunt cu 30% mai puține decât în rețetele standard. Ceea ce nu e puțin deloc! Zahărul din mesteacăn are aproape de două ori mai puține calorii decât cel din trestie sau sfeclă. Gemul fără zahăr are de asemenea de două sau chiar trei ori mai puține calorii decât cel standard. Uleiul de cocos are același număr de calorii ca orice alt ulei dar are mai multe proprietăți nutritive. Făina multicereale are mai multe fibre dietetice decât cea albă. Folosirea pudrei proteice este un avantaj pentru că proteinele de origine vegetală sunt benefice organismului. Aceasta are și fibre care țin glicemia pe loc și ne ajută să nu ne îngrășăm.

Ingredientele necesare pentru a pregăti rețeta de negresă de post cu gem fără zahăr pot fi regăsite în site-ul prodietaNaturala.ro. Folosiți sistemul de căutare din partea de sus a site-ului. www.proDietaNaturala.ro
Ingredientele necesare pentru a pregăti rețeta de negresă de post cu gem fără zahăr pot fi regăsite în site-ul prodietaNaturala.ro. Folosiți sistemul de căutare din partea de sus a site-ului. www.proDietaNaturala.ro. Aici găsiți și sevă și zahăr natural de mesteacăn.

Orice desert trebuie consumat însă cu măsură. Cel mult 100 gr într-o zi!

Pudre proteice cu certificare BIO = ORGANIC de la Diet Food și Mandorle UE. Aminoacizii necesari în formulă naturală. Pregătire instant. Disponibile în România prin www.proDietaMagazin.ro cu livrare rapidă.
Pudre proteice cu certificare BIO = ORGANIC de la Diet Food și Mandorle UE. Aminoacizii necesari în formulă naturală. Pregătire instant. Disponibile în România prin www.proDietaMagazin.ro cu livrare rapidă.

Scrie un raspuns:

Completati calculul matematic (anti-spam). Multumim :) *