Reteta de Tarta Vegan cu Crema de Fructe

Rețeta de tartă raw vegan cu cremă de fructe este fără coacere și fără zahăr.

Reteta de blat tarta raw vegan cu blat de tarate
Reteta de blat tarta raw vegan cu blat de tarate

Iată o nouă rețetă de prăjitură (noi am pus-o în formă de tartă) raw vegan cu blat din tărâțe. Ingredientul care dă dulceață și în același timp leagă blatul la rece este mierea. Dar, așa cum știți, rețetele raw vegan sunt deschise creativității și de aceea mierea poate fi înlocuită conform preferințelor dvs cu sirop de tapioca, de arțar, de orez ori de agave. Este nevoie și de apă căci tărâțele atrag lichid (în loc de apă puteți pune suc proaspăt de ananas sau alte fructe preferate).

Gata în 5 minute: Rețeta de blat +  cremă

Așadar blatul este foarte simplu de realizat: tărâțe + miere + apă. Proporțiile țin de gustul dvs. Tărâțele pot fi de ovăz, grâu sau orez cu germeni. Aveți » aici mai multe opțiuni și detalii despre cum puteți cumpăra «. Mixul se așează în forma de tartă sau într-un vas în care am așezat în prealabil folie alimentară pentru a desprinde mai ușor atunci când dorim să servim. Blatul se pune la frigider ori congelator până când este gata crema.

Crema este foarte ușor de realizat la rândul ei. Punem în blender: banane + caju hidratat + avocado + căpșuni + miere (sau sirop de agave). Putem adăuga și câteva picături de suc de lămâie și vanilie autentică Bourbon. Cantitățile pot varia în funcție de cât de multă cremă doriți să realizăm. Spuneam că rețeta este fără zahăr. Am trișat doar puțin în privința zahărului la decor, căci fiind pentru o fetiță am ales inimioarele BIO Vegan, dar dvs puteți decora și cu fructe proaspete.

Reteta de cremă cu fructe pentru prăjitura raw vegan
Reteta de cremă cu fructe pentru prăjitura raw vegan

De ce să realizăm blatul unei prăjituri din tărâțe în loc de făină albă?

Tărâţele de ovăz nu au fost apreciate mult timp, însă astăzi sunt privite ca adevărate ajutoare în cura de slăbire, în special pentru persoanele care ţin dieta Dukan. Datorită cantităţii mari de fibre solubile pe care le conţin, tărâţele de ovăz blochează acumularea de lipoproteine cu densitate mică (LDL) în vasele de sânge. Sunt recunoscute de American Heart Association ca fiind cele mai eficiente căi naturale prin care poate fi redusă concentraţia de colesterol din sânge. De multe ori nu avem timp să le integrăm în mesele noastre zilnice și de aceea, realizarea unui desert cu tărâțe de ovăz va determina consumul lor. Mai ales că desertul vegan poate fi pus la congelator iar o felie de prășitură sau de tartă poate reprezenta desertul ori micul nostru dejun (lăsăm numai 5 minute să se decongeleze înainte).

Tărâțele de orez au capacitate bună de gelifiere fără a face compoziția elastică. Atunci când sunt combinate cu germeni aduc reale beneficii sănătății datorită aportului mare de minerale și vitamine. Reprezintă așadar o sursă excepțională de fibre, vitamine, fier, magneziu și zinc pentru susținerea sistemului imunitar, osos și nervos. Sunt ideale pentru micul dejun, supe, sosuri, salate sau aluaturi.

Tărâțele de grâu se obțin din măcinarea boabelor de grâu și se separă de făina albă prin cernere. Tărâțele de grâu sunt foarte bogate în vitaminele din complexul B (cu excepția vitaminei B12), minerale, sodiu, potasiu, magneziu, calciu și aminoacizi esențiali. Datorită compoziției, tărâțele de grâu pot regla digestia, sunt emoliente, laxative, nutritive, remineralizante.

Toate tipurile de tărâțe reglează nivelul de zahăr şi grăsimi din sânge. Potrivit unui studiu publicat de American Dietetic Association, tărâţele pot echilibra glicemia prin încetinirea asimilării zaharurilor şi a caloriilor.
Fulgii de tărâțe ajută la slăbire deoarece, odată ajunși în stomac, se umflă și creează senzația de sațietate și ajută la pierderea dorinței de a mânca excesiv. Astfel se reduce cantitatea de mâncare și implicit de calorii.

Ingredientele pentru blat și nu numai pot fi achiziționate online » vezi detalii și preț pentru rețeta de desert raw vegan.

Scrie un raspuns: