Reteta de Tarta cu Ciocolata fara coacere si fara zahar

Fulgii de mei, de ovăz, orz sau alte cereale integrale sunt ideali pentru a crea blat de tartă, de tort sau de cheese cake. Tărâțele de grâu, ovăz, orz eventual chiar cu germeni sunt și ele ideale pentru a înlocui făina albă!

Tarta raw vegan cu cacao (sau roscove) ideala pentru mic dejun hranitor si rapid
Tarta raw vegan cu cacao (sau roscove) ideala pentru mic dejun hranitor si rapid

Față de blaturile din făină, cele din fulgi de cereale ori din tărâțe prezintă multiple avantaje: se pregătesc în timp record, nu necesită coacere, au foarte multe proprietăți nutritive și aduc beneficii sănătății. Desert raw vegan simplu, gustos, hrănitor.

Dacă sunt mari, fulgii de cereale vor fi mărunți în robotul de bucătărie. Dacă nu doriți să măcinați sau nu aveți acest dispozitiv de mărunțire în bucătărie puteți folosi tărâțe pentru blat. Sunt ieftine și, spre deosebire de făina albă, nu îngrașă căci țin glicemia pe loc și dau repede senzația de sațietate.

Cantitățile din rețeta de mai jos nu sunt fixe. Puteți potrivi după gustul dvs.

Rețeta de BLAT (de tartă, tort, cheese cake) fără coacere și fără zahăr, gata în câteva minute

Amestecăm cu lingura fulgii de mei (sau tărâțele) cu 4 linguri de cacao sau roșcove (opțional), apă și miere. Adăugăm treptat apă și miere, amestecăm și mai gustăm din când în când. Când avem consistența de aluat moale și ni se pare suficient de dulce, punem amestecul într-o formă de tort sau de tartă și apăsăm bine. Fulgii vor mai trage din apă și de aceea aluatul poate fi moale. Apoi punem la frigider sau la congelator pentru că blatul se va întări și va fi foarte ușor să adăugăm crema.

Rețetele pot fi variate în funcție de gusturile dvs. Astfel, puteți folosi orice fel de fulgi vă plac (dar dacă sunt mari sau tari îi mărunțiți în blender) ori tărâțe. Puteți adăuga și fulgi de psyllium. Aceștia au un gust neutru care nu influențează deloc gustul general al desertului dar ajută la slăbire căci sunt bogați în fibre care ne ajută să obținem rapid senzația de sațietate. Putem mânca astfel porții mici din orice desert ne dorim! Mierea este și ea opțională. O puteți înlocui cu sirop de agave, de arțar, de orez ori tapioca.

Rețeta de CREMĂ (de tartă, tort, cheese cake) fără coacere și fără zahăr, gata în 3 minute

Punem toate ingredientele în blender și mixăm până când obținem o cremă pufoasă (și delicioasă). Punem peste blatul de tort sau de tartă și dăm la frigider pentru a putea tăia perfect sau servim imediat.

Decorăm cum dorim: cu pudră de cacao (sau de roșcove), cu fructe proaspete sau congelate, cu nibs de cacao sau decor bio (inimioare, fulgi, etc.)

Crema cacao, banane, caju, miere, ulei de cocos

Prăjitura noastră poate fi ținută la congelator timp de 5-6 zile. Poate reprezenta și un mic dejun nutritiv și rapid. Pur și simplu scoatem de la congelator o felie de tartă, o lăsăm 5 minute să se dezghețe și iată cum micul dejun ideal este gata!

Scrie un raspuns: