Remedii cu vita de vie pentru circulatia sangelui

Remedii naturale cu vița de vie (vitis vinifera) pentru circulația sângelui sunt confirmate de numeroase studii. Acestea au demonstrat că substanțele active ale viței de vie sunt benefice pentru sistemul circulator, inclusiv pentru edeme – umflarea și îngreunarea picioarelor. Iată, așadar, că vița de vie este utilă nu numai pentru delicioșii struguri dar și pentru frunze și sâmburi.

frunza vita de vie rosieFrunzele de viță de vie roșie sunt uscate la aer, ferite de soare și sunt folosite la prepararea de infuzii, extracte. În 1994, cercetătorii italieni au demonstrat că antocianinele (care se regăsesc și în frunzele de viță de vie roșie) previn lezarea capilarelor de către radicalii liberi.

Frunzele de viță de vie roșie sunt deosebit de bogate în anticianine – pigmenți care le oferă culoarea tomnatică și capacitatea de a tonifica vasele de sânge. În frunzele roșii regăsim acizi organici, glucide și vitaminele A, B1, B2 și C, dar și tanini cu proprietăți antiinflamatorii și protective împotriva anumitor cancere și afecțiuni cardiace. Proprietățile viței de vie roșie sunt eficiente pentru tratament naturist în cazul în care suferiți de varice, flebite (inflamația peretelui venos), insuficiență venoasă, senzația de picioare grele și  dureri la nivelul picioarelor, contuzii, hemoroizi, circulația sanguină proastă.

Sistemul circulator este format din inimă, sânge, vase de sânge și plămâni. Inima dvs pompează în sistemul circulator sânge bogat în substanțe nutritive, apă și oxigen către celulele întregului organism. Sistemul circulator permite plămânilor să elimine deșeuri și dioxid de carbon și să aducă oxigen în sânge. Exercițiile fizice și o alimentație sănătoasă sunt principalele două modalități prin care vă puteți menține sistemul circulator sănătos. Ceaiul de viță de vie roșie poate echilibra eventualele derapaje alimentare. Fumatul produce deteriorarea circulației sângelui. Dacă fumați, monoxidul de carbon și nicotina ce intră în corpul dvs vor avea efecte negative asupra vaselor de sânge și circulației. Semnele de circulație proastă sunt: mâini și picioare reci, amorțeală, amețeli, migrene, varice și dureri ale picioarelor. Consultați un medic dacă aveți aceste simptome. Netratată, circulația proastă poate duce la accident vascular cerebral, hipertensiune arteriala, leziuni renale și alte boli.

Vița-de-vie roșie conține mai multe tipuri de flavonoide concentrate în special în frunzele sale care, alături de oligo-proantocianide, acționează în mod pozitiv asupra elasticității vaselor, împiedicând distrugerea colagenului. Dacă vasele de sânge au elasticitate, acestea nu se mai dilată patologic ceea ce înseamnă că prevenim apariția unor probleme precum hemoroizii, varicele sau cuperoza.

Printre alte utilizări ale viței de vie se numără tratamentul naturist al hipertensiunii și al colesterolului mărit. Vița de vie este un remediu util și pentru sporirea rezistenței vaselor care alcătuiesc retina. Tratamentul cu această plantă este benefic și diabeticilor, știut fiind că diabeticii prezintă un risc crescut de retinopatie (excesul de glucoză din sângele lor afectează structura sanguină a retinei). Nutriționiștii și specialiștii în medicina naturistă recomandă vița de vie și pentru mensterele abundente, pentru unele afecțiuni hepatice și urinare, tratamentul hemoroizilor și al depozitelor hematice subcutanate, pentru diaree sau stimularea digestiei.

Ceai din vita de vie pentru circulatie sanatoasa
Ceai din vita de vie pentru circulatie sanatoasa >> vezi aici pret si detalii <<

Vița de vie roșie este așadar recunoscută pentru efectul său terapeutic asupra circulației sângelui. Ceaiul din frunze de viță de vie roșie este recomandat persoanelor care doresc tonifierea circulației sanguine și redobândirea senzației de picioare ușoare. Antioxidanții din frunzele de viță de vie roșie împiedică depunerea colesterolului pe pereții vaselor de sânge și previn apariția aterosclerozei. Savurați acest ceai (circa 3 căni pe zi) cu arome fructate în orice moment al zilei, dimineața, după mese în timpul zilei sau seara.

2 Comentarii

Scrie un raspuns: