Proteine din zer pentru slabire si masa musculara

Pudra proteică din zer este un produs natural (sau așa ar trebui să fie), obținut prin deshidratarea lichidului rezultat în urma fabricării brânzeturilor. Suplimentele proteice pe bază de zer, numite whey protein, ajută la construirea masei musculare prin creşterea naturală a producţiei de proteină musculară în corpul nostru.

Ce efecte au proteinele din zer asupra organismului?

Suplimentele cu proteine din zer sunt asociate adesea cu sportivii profesioniști care fac exerciții de forță și cu culturiștii. Totuși, există și dovezi potrivit cărora zerul poate oferi beneficii aspectului fizic al persoanelor care nu fac deloc exerciții fizice sau care le practică doar în scop recreativ. O porţie de 20-25 de grame de proteină din zer conţine aproape toţi aminoacizii esenţiali necesari zilnic. Proteina din zer este foarte populară printre sportivi, culturişti şi (cu acordul medicului) pentru persoanele care suferă de anumite boli grave precum cancer. Zerul crește funcția autoimună și apără organismul împotriva radicalilor liberi nocivi.

Creșterea masei musculare cu pudra proteică din zer, studii.

Câteva studii științifice au făcut legătura între suplimentele cu zer și creșterea masei musculare în cazul subiecților care participau la antrenamente de rezistență. Într-o cercetare publicată în 2008 în revista „Current Opinion in Clinical Nutrition and Metabolic Care”, oamenii de știință au observat că izolatul proteic din zer furnizează cantitățile optime de aminoacizi necesare pentru menținerea masei musculare și pentru stimularea dezvoltării noilor mușchi. Un studiu pulicat în 2001 în „International Journal of Sports Nutrition and Exercise Metabolism” a demonstrat că subiecții antrenați care au luat proteine din zer au avut o masă musculară și o forță mai mari decât subiecții care s-au antrenat, dar nu au luat niciun supliment.

Factori de sănătate

Un alt studiu, publicat în 2012 în „Lipids in Health and Disease”, susține că suplimentele pe bază de zer pot reduce factorii de risc de boli metabolice la subiecții sănătoși, precum și la cei care suferă de obezitate sau de rezistență la insulină. Potrivit cercetătorilor, suplimentarea zilnică cu zer este asociată cu un control mai bun asupra glicemiei, greutății corporale și menținerii masei musculare, scade nivelul tensiunii arteriale și reduce inflamația din organism.

Totodată, zerul poate oferi diferite avantaje față de alte tipuri de suplimente pe bază de proteine. Într-un studiu publicat în 2001 în „Journal of Nutrition”, cercetătorii au măsurat efectele suplimentelor din zer și din soia asupra adulților obezi care nu și-au schimbat în vreun fel dieta obișnuită. După o perioadă de testări ce au durat 23 de săptămâni, subiecții care au luat suplimentele cu zer au pierdut mai multă grăsime corporală și au depus mai multă masă musculară slabă decât subiecții care au luat alte suplimente proteice. De asemenea, subiecții care au luat suplimente cu zer au constatat o diminuare a valorii circumfeinței taliei.

Eliminarea grăsimii corporale

Proteinele din zer reprezintă un ingredient obișnuit în produsele ce înlocuiesc mesele principale și în shake-urile proteice care sunt proiectate pentru a încuraja pierderea în greutate. Deoarece proteinele sunt mai sățioase decât carbohidrații sau grăsimile, persoanele care taie din calorii din meniu și iau suplimente pe bază de zer ar putea să nu mai simtă că le este foame de-a lungul zilei și le va putea fi astfel mai ușor să reziste cu mai puține calorii. Într-un studiu publicat în 2008 în revista „Nutrition & Metabolism”, participanții obezi care au redus numărul de calorii și au consumat suplimente pe bază de zer au eliminat mult mai multă grăsime corporală într-o perioadă de 12 săptămâni decât subiecții care au consumat băuturi cu un conținut redus de proteine.

Ce pudră proteică din zer alegem?

Apare desigur și întrebarea: ce pudră proteică din zer să alegem? Bio sau nu? La un preț mare sau pudră proteică din zer la un preț mic? Cu arome sau fără arome? Cu îndulcitori adăugați sau simplă?

Există foarte multe variante de pudre proteice din zer în comerț, în magazinele naturiste și în cele online.

Ideal ar fi să alegem o pudră proteică din Zer BIO, certificată organic. Căutați specificația: Produsul nu este obținut cu organisme modificate genetic. ECOLOGIC / BIO / ORGANIC. Proteina organică din zer este făcută din laptele vacilor hrănite organic, netratate cu hormoni de creștere sau antibiotice.

Dar ce este zerul până la urmă și cum se obține această pudră proteică?

Zerul este lichidul natural, gălbui şi uşor tulbure, care rămâne după ce caşul proaspăt e pus la scurs. În tradiția românească zerul era apreciat. Nu era niciodată aruncat. Dar iată că cercetătorii creează o adevărată revoluţie în lumea producătorilor de suplimente nutriţionale prin redescoperirea unor proteine cu efecte excepţionale asupra organismului: proteinele din zer. Extractul proteic din zer scade colesterolul, stimulează producţia de celule imunitare de tip T și, mai ales, favorizează creşterea masei musculare în detrimentul ţesutului adipos, reglând greutatea.

Ce este extractul proteic din zer?

Pudrele proteice sunt ușor de combinat pentru shake-uri proteice sau în aluaturi. Beneficiile pentru sănătate și tonus muscular sunt uimitoare.
Pudrele proteice sunt ușor de combinat pentru shake-uri proteice sau în aluaturi. Beneficiile pentru sănătate și tonus muscular sunt uimitoare. Detalii în magazin www.proDietaBio.ro, livrare rapidă.

Extractul proteic din zer este foarte asemănător cu produsul obţinut de sute de ani de către ciobanii noştri, urda, o brânză extrem de bogată în proteine foarte bine cunoscută în România. În Italia i se spune ricotta și este deseori folosită în alimentație. Extractul proteic de zer este oarecum o urdă deshidratată. Este, astfel, mult mai ușor de combinat în sucuri, shake-uri proteice, smoothie-uri, etc. Pudra proteică din zer este ușor de transportat în călătorii, la serviciu sau în mașină. Se adaugă câteva lingurițe în orice lichid și astfel ne-am suplimentat dieta cu proteine de cea mai bună calitate.

Scrie un raspuns: