Proteina din zer, creatină și glutamină

Proteina din zer, creatina și glutamina sunt substanțe naturale (regăsite în alimente). Acestea sunt, de asemenea, disponibile și sub formă de supliment.

Proteina din zer, creatina, glutamina. Proprietăți și beneficii pentru sportivi.
Proteina din zer, creatina, glutamina. Proprietăți și beneficii pentru sportivi.

Proteina din zer este un supliment proteic cu absorbție rapidă care prezintă cea mai mare valoare biologică (BV) a oricărei proteine, ceea ce înseamnă că organismul dumneavoastră o folosește mai bine decât o face în cazul altor proteine. Creatina se găsește în mod natural în alimente, cum ar fi carnea de vânat și pește sălbatic și este responsabilă pentru furnizarea de energie pentru țesutul muscular. Glutamina este un aminoacid produs de corpul nostru. Înainte de a lua oricare dintre aceste suplimente, consultați-vă medicul pentru a vă asigura că este potrivit pentru dumneavoastră.

Pudra proteică de zer. Proteine din zer, proprietăți și beneficii

Zerul este o proteină găsită în lapte. Există trei tipuri principale de suplimente din zer, inclusiv concentrate (WPC), izolate (WPI) și hidrolizate. Hidrolizatele sunt mai ușor absorbite decât celelalte tipuri, deci acest tip este utilizat în formulele pentru sugari și suplimentele premium. Pentru sportivi, fiecare tip susține creșterea musculară, pierderea de grăsimi și funcția sistemului imunitar. Proteina din zer praf este folosită în amestecurile de băuturi suplimentare și înlocuirea meselor în dieta urmată special cu scopul reducerii grăsimii corporale și creșterii masei musculare slabe.
Câte proteine are de fapt pudra de zer? Proteina din zer neprelucrat este pur și simplu lichidul limpede rămas din brânzeturi, iar deshidratarea lichidului îl transformă în pudră de zer. Pudra de zer nedenaturată este lăsată în cea mai mare parte în această formă și conține aproximativ 25% până la 40% proteină. Pudra de concentrat de zer poate fi filtrată în continuare pentru a îndepărta unele grăsimi și compuși lactoizi și are un procentaj final de proteine de 50% până la 89%. Whey isolate, o formă și mai prelucrată de pulbere, are majoritatea lactozei și grăsimii îndepărtate și are cel puțin 90% proteină în greutate.

Pudrele concentrate din zer praf conțin mai puțin lactoză decât laptele și sunt adesea mai ușor de digerat pentru persoanele cu intoleranță ușoară la lactoză, dar acestea pot să nu fie potrivite pentru cei cu intoleranță la lactoză severă. Zerul puternic hidrolizat, pe de altă parte, este mai puțin probabil să provoace reacții alergice. Se pare că zerul puternic hidrolizat nu produce efecte negative pentru mai mult de 90% dintre subiecții cu o alergie la lapte de vacă, potrivit unui studiu clinic publicat în 2001 în revista “Pediatric Allergy and Immunology“. O altă diferență cheie între zerul hidrolizat și zerul obișnuit este că organismul este capabil mai ușor și rapid să digere zerul hidrolizat. Pulberea obișnuită a zerului este considerată o proteină “cu acțiune rapidă”, ceea ce înseamnă că organismul este capabil să-l digere în 30 de minute de la consum, dar zerul hidrolizat acționează și mai repede. Toate pulberile din zer pot îmbunătăți dimensiunea musculară, rezistența fizică și recuperarea dacă sunt consumate după participarea la antrenamentul de forță, iar zerul hidrolizat mărește disponibilitatea aminoacizilor pentru a stimula mai eficient sinteza proteinelor pentru musculatură. În cazul în care căutați o pudră proteică de înaltă calitate și încercați să descifrați diferența dintre numărul covârșitor de opțiuni de pe piață, este o idee bună să citiți detaliile și etichetele și, mai ales, să alegeți BIO. Acolo unde produsul are eticheta europeană BIO (dreptunghiul verde cu steluțele UE), putem ști sigur că avem un produs de calitate, controlat, fără nici un fel de adaosuri nenaturale.

Pudre proteice cu certificare BIO = ORGANIC de la Diet Food și Mandorle UE. Aminoacizii necesari în formulă naturală. Pregătire instant. Disponibile în România prin www.proDietaMagazin.ro cu livrare rapidă.
Pudre proteice cu certificare BIO = ORGANIC de la Diet Food și Mandorle UE. Aminoacizii necesari în formulă naturală. Pregătire instant. Disponibile în România prin www.proDietaMagazin.ro cu livrare rapidă.

Creatina

Creatina este stocată în țesutul muscular sub formă de fosfocreatină. Este un acid organic implicat în furnizarea de energie musculară în timpul activităților energice, cum ar fi ridicarea de greutăți sau sprintul. O substanță numită ATP este responsabilă pentru activarea rapidă a energiei pe care o utilizează mușchii în timpul unei ridicări grele sau a unei mișcări energice. Această sursă de energie durează câteva secunde, motiv pentru care este greu să faci un set greu de ridicare a greutății pentru mai mult de 30 până la 60 de secunde la un moment dat. Creatina stocată în mușchi sintetizează pentru a produce mai mult ATP atunci când este necesar. Acest lucru permite un număr crescut de repetări și seturi cu greutăți.
Slăbim cu creatină? O concepție greșita despre creatină este că arde grăsimile direct atunci când de fapt nu acesta este scopul ei deloc. Creatina poate ajuta la arderea grăsimilor intr-un mod indirect, ca parte a unui program consistent de antrenament intens. Creșterea masei musculare este o modalitate bună de a arde grăsimea deoarece țesutul muscular arde mai multe calorii decât țesutul gras.

Smoothie perfect înainte de antrenament: maca Bio, ceai mate Bio 30%, zahar de cocos Bio, guarana Bio, matcha Bio, apa de cocos Bio, baobab Bio, spirulina Bio, acerola Bio.
Smoothie perfect înainte de antrenament: maca Bio, ceai mate Bio 30%, zahar de cocos Bio, guarana Bio, matcha Bio, apa de cocos Bio, baobab Bio, spirulina Bio, acerola Bio. Mix-ul natural este disponibil în site cu livrare rapidă și plata la curier www.proDietaMagazin.ro

Glutamina

Potrivit Centrului Medical al Universității din Maryland (UMMC), glutamina este cel mai abundent aminoacid din organism. Organismul își face propria glutamină, dar sportivii pot beneficia suplimentar de glutamină. Glutamina este implicată în menținerea funcției sistemului imunitar adecvat și a sănătății musculare. Aceasta poate ajuta în procesul de recuperare a mușchilor similar cu efectele proteinei din zer. Suplimentele de glutamină sunt sigure pentru a fi consumate în doze de până la 1.500 mg pe zi, conform UMMC. O excepție de la această regulă este pentru persoanele care suferă de boli de rinichi / ficat sau de sindrom Reye.

Surse de creatină și proteine

Atât creatina cât și proteinele sunt disponibile în carne roșie și pește, dar creatina este de asemenea produsă de aminoacizi în ficat, rinichi și pancreas. Proteinele se regăsesc în mai multe surse dietetice alimentare decât creatina, inclusiv în produse lactate, nuci și legume. Creatina și proteinele sunt, de asemenea, disponibile într-o varietate de suplimente, inclusiv pulberi, lichide și shake-uri.

Pudrele proteice sunt ușor de combinat pentru shake-uri proteice sau în aluaturi. Beneficiile pentru sănătate și tonus muscular sunt uimitoare.
Pudrele proteice sunt ușor de combinat pentru shake-uri proteice sau în aluaturi. Beneficiile pentru sănătate și tonus muscular sunt uimitoare. Detalii în magazin www.proDietaBio.ro, livrare rapidă.

O proteină din zer cu un gust delicios, cu adaos de aminoacizi esențiali și neesențiali. Se dizolvă ușor și îți alimentează mușchii cu proteine de calitate! Produsul conține doar proteină concentrată din zer și extra aminoacizi. Proteina are un rol important în menținerea sănătății masei osoase, musculare, a sistemului imunitar dar și în prevenirea oboselii.

Scrie un raspuns: