Prostata mărită, simptome. Tratamente naturiste.

Prostata este o afecțiune medicală pentru care putem încerca și tratamente naturiste. Hiperplazia prostatică benignă (BPH), numită și extinderea glandei prostate, este o afecțiune des întâlnită în special la bărbați, pe măsură ce îmbătrânesc.

Ce este prostata? Care este tratamentul naturist recomandat, ce extracte de plante medicinale să luăm, capsule recomandate. Regim alimentar de urmat.
Ce este prostata, hiperplazia prostatică benignă (BPH)? Care este tratamentul naturist recomandat, ce extracte de plante medicinale să luăm, capsule recomandate. Regim alimentar de urmat.

O glandă prostată mărită poate determina simptome urinare incomode, cum ar fi blocarea fluxului de urină din vezică. Poate provoca, de asemenea, probleme ale vezicii urinare, ale tractului urinar sau ale rinichilor.

Există mai multe tratamente eficiente pentru extinderea glandelor prostate, inclusiv medicamente, terapii minim invazive și intervenții chirurgicale. Pentru a alege cea mai bună opțiune, dumneavoastră și medicul dumneavoastră veți examina simptomele, mărimea prostatei, alte condiții de sănătate pe care le aveți și preferințele de tratament.

Simptome de prostată mărită

Severitatea simptomelor la persoanele care au extinderea glandei prostate variază, dar simptomele tind să se înrăutățească treptat în timp. Simptomele și simptomele frecvente ale BPH includ:

 • Necesitatea de a urina frecvent și urgent;
 • Frecvența crescută de urinare nocturnă;
 • Dificultate în începerea urinării;
 • Un flux urinar slab sau un flux care se oprește și începe;
 • Întreruperi la sfârșitul urinării;
 • Senzația că nu s-a golit complet vezica urinara.

Semnele și simptomele mai puțin frecvente includ:

 • Infecții ale tractului urinar;
 • Incapacitatea de a urina;
 • Sânge în urină.

Dimensiunea prostatei nu determină neapărat gravitatea simptomelor. Unii bărbați cu prostate puțin extinse pot avea simptome semnificative, în timp ce alți bărbați cu prostate foarte extinse pot avea doar simptome minore urinare. La unii bărbați, simptomele se stabilizează și se pot îmbunătăți în timp.

Cura de aproape 2 saptamani cu Anghinare, Papadie, Fenicul BITTER BIO cu plante medicinale fara alcool 250 ml. 20 ml zilnic pentru slabire, digestie, sanatatea ficatului, scaderea trigliceridelor si a colesterolului, eliminarea de toxine, ajutor pentru rinichi, intarirea sistemului imunitar.
Cura de aproape 2 săptămâni cu Anghinare, Păpădie, Fenicul, Coada șoricelului, Turmeric și alte plante medicinale, BITTER BIO fără alcool 250 ml. 20 ml zilnic pentru slăbire, digestie, sănătatea ficatului, scăderea trigliceridelor și a colesterolului, eliminarea de toxine, ajutor pentru rinichi, scăderea creatininei și acidului uric. Produs HERBARIA GERMANIA distribuit de proDietaBIO.ro în România. Citiți mai multe informații despre aceste plante medicinale.

Alte cauze posibile ale simptomelor urinare

Condițiile care pot conduce la simptome similare cu cele cauzate de prostata mărită includ:

 • Infecții ale tractului urinar;
 • Inflamația prostatei (prostatitei);
 • Strângerea uretrei (strictura uretra);
 • Cicatrice în gâtul vezicii urinare ca rezultat al intervenției chirurgicale anterioare;
 • Vezică urinară sau pietre la rinichi;
 • Probleme cu nervii care controlează vezica urinară;
 • Cancerul prostatei sau vezicii urinare.

Când să mergem la un doctor specialist în tratamentul problemelor de prostată?

Dacă aveți probleme urinare, discutați-le cu medicul dumneavoastră. Chiar dacă nu găsiți simptome urinare deranjante, este important să identificați sau să excludeți orice cauze fundamentale. Probleme urinare netratate ar putea duce la obstrucția tractului urinar.

Cauze. De ce apar problemele de prostată?

Glanda prostatică este localizată sub vezica urinară. Tubul care transportă urină din vezică din penis (uretra) trece prin centrul prostatei. Atunci când prostata se lărgește, începe să blocheze fluxul de urină. Majoritatea bărbaților experimentează această creștere a prostatei pe parcursul vieții. La mulți bărbați, lărgirea prostatei este un factor major pentru a provoca simptome urinare sau pentru a bloca semnificativ fluxul de urină.
Nu este foarte clar ce cauzează mărirea prostatei. Cu toate acestea, s-ar putea datora schimbărilor în balanța hormonilor sexuale, deoarece bărbații îmbătrânesc.

Factori de risc

Factorii de risc pentru extinderea glandelor prostate includ:
Îmbătrânire. Extinderea prostatei provoacă semne și simptome și la bărbații mai tineri de 40 de ani. Aproximativ o treime dintre bărbați simt simptome moderate până la severe până la vârsta de 60 de ani, iar aproximativ jumătate fac acest lucru până la vârsta de 80 de ani.
Istoric familial. Dacă rudele dvs de sânge au probleme de prostată, atunci probabilitatea este mai mare de a avea și dvs.
Diabetul si bolile de inimă. Studiile arată că diabetul zaharat, precum și bolile de inimă și utilizarea beta-blocantelor ar putea crește riscul de BPH.
Mod de viață. Obezitatea crește riscul de BPH, în timp ce exercițiile fizice pot reduce riscul.

Complicaţiile

Tratament naturist cu 20 ml zilnic Bitter. GRIJA TA PENTRU SĂNĂTATE! EXTRACT DE PLANTE MEDICINALE pentru slabire, digestie, sanatatea ficatului, scaderea trigliceridelor si a colesterolului, eliminarea de toxine, ajutor pentru rinichi, intarirea sistemului imunitar.
CURA de 2 săptămâni TRATAMENT NATURIST cu plante medicinale: Anghinare, Păpădie, Fenicul, Coada șoricelului și VITAMINE.
BITTER BIO fără alcool, fără zahăr, PUR, 250 ml.
20 ml zilnic pentru slăbire, digestie, sănătatea ficatului, scăderea trigliceridelor și a colesterolului, eliminarea de toxine, ajutor pentru rinichi, scăderea uereei și creatininei. Produs HERBARIA GERMANIA. Citiți mai multe informații despre aceste plante medicinale și mod de utilizare.

Complicațiile unei prostate mărite pot include:
Insuficiență bruscă de urinare (retenție urinară). Este posibil să aveți nevoie să introduceți un tub (cateter) în vezică pentru a elibera urina. Unii bărbați cu o prostată mărită au nevoie de o intervenție chirurgicală pentru a ușura retenția urinară.
Infecții ale tractului urinar (UTI). Incapacitatea de a goli complet vezica urinară poate crește riscul de infecție în tractul urinar. Dacă UTI apar frecvent, este posibil să aveți nevoie de o intervenție chirurgicală pentru a elimina o parte din prostată.
Pietrele vezicii urinare. Acestea sunt, în general, cauzate de o incapacitate de a goli complet vezica urinară. Pietrele vezicale pot provoca infecții, iritarea vezicii urinare, sânge în urină și obstrucția fluxului de urină.
Distrugerea vezicii urinare. O vezică care nu a golit complet poate să se întindă și să slăbească în timp. Drept urmare, peretele muscular al vezicii urinare nu mai contractează în mod corespunzător, ceea ce face mai greu să vă goliți complet vezica urinară.
Leziuni ale rinichilor. Presiunea din vezica urinară din retenția urinară poate dăuna direct rinichilor sau poate permite infecțiilor vezicii urinare să ajungă la rinichi.
Majoritatea bărbaților cu prostată mărită nu dezvoltă aceste complicații. Cu toate acestea, retenția urinară acută și afectarea renală pot fi amenințări grave la adresa sănătății.

O prostată mărită înseamnă cancer?

O prostată mărită nu este considerată risc de apariție a cancerului de prostată. O prostată mărită înseamnă că glanda a crescut mai mare. Extinderea prostatei se întâmplă la aproape toți bărbații pe măsură ce îmbătrânesc. O prostată mărită este adesea numită hiperplazie benignă de prostată (BPH). Nu este cancer și nu vă ridică riscul de apariție a cancerului de prostată.

Regim alimentar recomandat pentru persoanele care au prostata mărită:

– Este recomandată o dietă cu conținut scăzut de grăsimi de origine animală (puteți compensa cu uleiul de semințe crude de dovleac, obținut prin presare la rece).
– Patru sau mai multe porții de legume pe zi.
Vitamina C. Știați că legumele au mai multe vitamine decât fructele? Este de preferat să luați vitaminele din legume pentru că fructoza din fructe se depune în grăsime abdominală iar dvs trebuie să evitați fix acest lucru. Legumele cu conținutul cel mai ridicat în vitamina C sunt: ardei gras, broccoli, varza de Bruxelles, conopidă și sucuri de roșii sau legume. Fructele de aronia nu ridică glicemia și au un conținut minim de fructoză și sunt recomandate pentru vitaminizare. Alegeți suc obținut prin presare la rece, fără zahăr sau apă.
Zinc. Alimente bogate în zinc sunt fructele de mare, fasole și carne de vită (slabă).
Urzici. În România avem o tradiție sănătoasă de a mânca urzici proaspete primăvara când apar. Consumați cât mai multe urzici, puneți și în pungi la congelator iar în celelalte perioade ale anului în care nu le aveți disponibile consumați extracte de urzici.

Semințe de dovleac crude, ulei bio din semințe bogate în Omega 3, suc de aronia și rodii, broccoli pentru germeni și extracte de plante medicinale sunt disponibile în magazin online cu livrare rapidă www.proDietaBio.ro
Semințe de dovleac crude, ulei bio din semințe bogate în Omega 3, suc de aronia și rodii, curcuma, ceai verde, broccoli pentru germeni și extracte de plante medicinale sunt disponibile în magazin online cu livrare rapidă www.proDietaBio.ro

Curcuma (numită și turmeric) este cel mai puternic antiinflamator natural. Adăugați în pilaful de orez, în sosuri, în tocănițe, în lapte sau luați sub formă de capsule.
Semințe crude de dovleac. Consumați semințe crude de dovleac, adăugați pudră proteică din astfel de semințe în toate gustările și folosiți ulei de semințe de dovleac obținut prin presare la rece, fără solvenți, preferabil eco.

Luați notă: obiceiurile sănătoase, cum ar fi activitatea fizică, grija de a nu avea abdomen gras și talie mare, consumarea legumelor și limitarea grăsimii animale pot ajuta la reducerea riscului de disfuncție erectilă, prostată, diabet și boli de inimă. Alegeți să aveți un nivel ridicat de activitate fizică și păstrați-vă fără “grăsime abdominală”.

Capsule din plante medicinale pentru sănătatea prostatei. Tratament naturist cu extract de urzica (Urtica doica), extract de palmier pitic (Serenoa repens), extract de pufulita-cu-flori-mici (Epilobium parviflorum).
Capsule din plante medicinale pentru sănătatea prostatei. Tratament naturist cu extract de urzica (Urtica doica), extract de palmier pitic (Serenoa repens), extract de pufulita-cu-flori-mici (Epilobium parviflorum). Capsulele naturale pot fi comandate în site cu livrare rapidă proDietaPlant.ro

Scrie un raspuns: