Proprietati si beneficii aduse de uleiul de cocos

Ce este în uleiul de cocos și de ce este atât de mult lăudat în ultimii ani? Proprietățile nutritive ale uleiului de cocos extravirgin sunt mult superioare altor tipuri de ulei iar beneficiile pentru sănătate sunt majore.

Uleiul de cocos (numit și unt de cocos) are proprietăți nutritive valoroase și aduce beneficii sănătății. Poate fi utilizat atât în alimentație cât și în cosmetică.

Uleiul de cocos (numit și unt de cocos) are proprietăți nutritive valoroase și aduce beneficii sănătății. Poate fi utilizat atât în alimentație cât și în cosmetică.

Uleiul de cocos este extras din pulpa fructului exotic nucă de cocos. Are multe grăsimi saturate însă nu toate grăsimile saturate sunt la fel. Ele diferă în funcție de numărul de atomi de carbon prezenți, iar această diferență structurală afectează impactul grăsimii asupra nivelurilor de colesterol și asupra sănătății noastre. Uleiul de nucă de cocos are grăsimi saturate benefice sănătății și fără colesterol.


Untul de cocos ajută la scăderea colesterolului și ne poate ajuta să slăbim

Untul conține acid butiric, care are 4 atomi de carbon. Uleiul de cocos și uleiul de palmier kernal conțin acid lauric cu 12 atomi de carbon. Laptele de vacă și alte produse lactate conțin acid myristic cu 14 atomi de carbon. Uleiul de palmier și carnea conțin acid palmitic cu 16 atomi de carbon. Untul de cacao și pulpa de cocos conțin acid stearic cu 18 atomi de carbon. Acizii lauric și miristic sunt cel mai frecvent întâlniți în uleiurile “tropicale”, cum ar fi uleiul de nucă de cocos și uleiul de palmier sau laptele ori smântâna de cocos. Grăsimile saturate din carne, ouă, cacao și nuci sunt în principal trigliceridele acizilor palmitic și stearic. Uleiul de cocos este format din aproximativ 50% acid lauric și 16% miristic. Acidul lauric este o grăsime saturată cu lanț mediu, denumită și trigliceridă cu lanț mediu (MCT). MCT-urile sunt mai ușor asimilate, digerate și transformate în energie. MCT-urile din uleiul de nucă de cocos sunt cele legate de slăbirea sănătoasă și de funcția cognitivă. Descompunerea acestor tipuri de grăsimi sănătoase în ficat duce la arderea eficientă a energiei. Un studiu din 2009 a constatat că femeile care au consumat zilnic, timp de 12 săptămâni, 30 ml de ulei de nucă de cocos (aproximativ 2 linguri), nu numai că nu au luat în greutate, ci chiar au redus cantitatea de grăsime abdominală, un tip de grăsime greu de pierdut de altfel.

Uleiul de cocos scade colesterolul prin transformarea sa în pregnenolon, o moleculă care este un precursor al multor hormoni din corpul nostru. Nuca de cocos poate ajuta, de asemenea, la restabilirea funcției normale a tiroidei.

Beneficii pentru sănătate aduse de uleiul de cocos. Proprietăți antivirale. Cum ne ajută să scăpăm de candida.

Uleiul de cocos are proprietăți anti-virale, proprietăți anti-candida și proprietăți anti-bacteriene. Componentele din uleiul de nucă de cocos precum acidul caprilic, acidul lauric, diferiții acizi specifici acționează în peretele celular, cauzând provocând dispariția afecțiunii candida.



Studiile au arătat că aportul de ulei de nucă de cocos poate ajuta corpul nostru să obțină rezistență atât la viruși, cât și la bacterii care pot provoca boli. Pentru pacienții predispuși la infecții cutanate (cum ar fi eczeme), uleiul de cocos (având niveluri adecvate de acid lauric) s-a dovedit util în reducerea riscului unei infecții secundare bacteriene.

Oase mai puternice și dinți mai sănătoși

Uleiul de cocos îmbunătățește absorbția de calciu și magneziu în organism. Absorbția îmbunătățită a calciului prin utilizarea uleiului de nucă de cocos ajută la dezvoltarea dinților puternici și întârzie apariția cariilor. Absorbția combinată crescută a calciului și a magneziului este de mare folos pentru femeile de vârstă mijlocie care pot ajunge să fie afectate de osteoporoză în timp.

Proprietăți antioxidante și anti-îmbătrânire

Uleiurile din nuci de cocos au o acțiune antioxidantă benefică în organism. Acest lucru înseamnă că ajută organismul să oprească deteriorarea altor grăsimi și țesuturi sănătoase din corpul nostru. Oxidarea este considerată un factor major de contribuție la problemele cardiovasculare și la îmbătrânirea pielii. Uleiul de nucă de cocos poate ajuta de fapt organismul nostru să reducă necesitatea aportului de antioxidanți.

Uleiul de cocos este util în bucătărie dar și în cosmetică

Uleiul de nucă de cocos are minerale foarte bune și grăsimi nesaturate, care sunt antiinflamatoare. Grăsimile din uleiul de cocos promovează o creștere a părului și a unghiilor sănătoase. Uleiul de cocos este gustos dar are multe beneficii reale și din punct de vedere cosmetic. Bărbații îl pot folosi ca aftershave sau ca hidratant zilnic. Femeile pot folosi uleiul de cocos ca demachiant, cremă anti-rid hidratantă, mască pentru revitalizarea părului, cremă de corp. Uleiul de nucă de cocos conține acizi grași, făcându-l un balsam excelent pentru păr. Acest ulei puternic ne poate ajuta să avem părul sănătos și lucios.

Uleiul de cocos amestecat cu bicarbonat și uleiuri esențiale, eventual și puțină stevia pentru îndulcire formează o pastă de dinți naturală, eficientă și ideală pentru întreaga familie, inclusiv pentru copii.


Uleiul de cocos poate fi folosit pentru a pregăti în mod sănătos legume, carne, deserturi. Acesta nu fumegă, este foarte versatil, păstrează aromele mâncărurilor şi crează o crustă frumoasă alimentelor. Uleiul de cocos extravirgin are un gust bogat şi fin.

Puteti posta comentarii mai jos .


Mancare fara calorii

Facebook prodieta.ro

Extracte lichide de patrunjel si plante medicinale

Ceaiuri Yogi Tea Germania prodietanaturala.ro Romania

Alimente pentru slabire, paste si orez fara calorii

Opinia / Comentariul dvs

Completati calculul matematic (anti-spam). Multumim :) *

Powered by WordPress | Designed by: Themes Gallery | Thanks to wordpress 4 themes, Download Premium WordPress Themes and

Folosim cookie-uri pentru a imbunatati calitatea serviciilor. Va cerem acordul conform EU Cookie LAW. info

Utilizam cookie-uri pentru a face site-ul prodieta.ro mai usor de folosit. Continuand navigarea in site si dand click pe "ACCEPT" inseamna ca va dati acordul.

INCHIDE

Toate informațiile din acest site sunt sub licența Revistei Online ProDieta.ro. Articolele Prodieta.ro NU pot fi preluate decât dacă se respectă condiția de a preciza sursa, cu link, conform Legii Drepturilor de Autor! ©2017. Toate articolele din site-ul pro dieta.ro sunt cu titlu informativ și nu trebuie tratate precum substitut al sfaturilor medicului de specialitate sau al oricărei alte forme de intervenție medicală profesională.
Informațiile au scop pur informativ. NU INTENȚIONEAZĂ SĂ OFERE SFATURI MEDICALE. Nici editorii prodieta.ro, autorii sau redactorii nu-și asumă responsabilitatea pentru niciuna dintre posibilele consecințe ale vreunui tratament, procedură, exercițiu, modificare în dietă, acțiune sau administrare a medicației ce rezultă din lectura sau aplicarea informației conținute în această informare. Publicarea acesteia nu echivalează cu practicarea medicinei, iar această informație nu înlocuiește recomandarea dată de medicul dumneavoastră sau de altă autoritate medicală. Înainte de urmarea oricărui tratament, cititorul trebuie să ceară sfatul unui medic sau al unui reprezentant medical.