Postul alimentar

Postul alimentar este o puternica metoda naturista de profilaxie si chiar de vindecare. Postul alimentar, fie religios fie strict terapeutic, trebuie sa se bazeze pe alimente crude si gatite in casa, pe ingrediente sanatoase si bogate in proteine, pe multe legume verzi.

Legume in post alimentarPostul alimentar poate fi tinut pe o perioada mai scurta, in scopul purificarii organismului si preventiv, sau pe o perioada mai lunga, in scop curativ. Marile religii ale lumii recomanda din cele mai vechi timpuri postul alimentar care in vremurile moderne este considerat totodata o minunata si eficienta metoda naturista de detoxifiere a organismului. Inainte de a tine un post alimentar de durata trebuie sa va informati cat mai amanuntit in privinta modului de desfasurare a acestuia, a eventualelor reactii care s-ar putea produce in timpul postului, a felului in care poate fi intrerupt si a revenirii la alimentatia normala.

Postul alimentar, recomandari.

Trebuie sa fim atenti atunci cand reluam alimentatia normala dupa incetarea postului – sa aplicam prudenta si sa mancam progresiv atat cantitativ cat si calitativ sau bogat caloric. Indiferent de tipul si durata lor, posturile alimentare terapeutice nu au contraindicatii decat in cazuri foarte rare si tinerea lor nu prezinta nici un pericol daca sunt respectate indicatiile. Singurul pericol ar putea aparea prin reintroducerea prea brusca a alimentatiei normale. Dupa primele zile de post, apetitul dispare, dar odata cu reintroducerea alimentelor asa numite “de dulce” apetitul revine in mod pronuntat si se poate ajunge la agravarea starii de sanatate.

Se recomanda asa numita “stingere”a postului adica dupa ce l-ati incheiat sa mancati alimente fara prea multa sare sau zahar, nu foarte apetisante. Respectarea corecta a alimentatiei in perioada de stingere a posturilor are o mare importanta, deoarece de multe ori cele mai spectaculoase rezultate de vindecare apar abia atunci. Daca, in aceasta perioada, se comit abuzuri sau erori, exista riscul ca rezultatele sa nu mai apara. Se recomanda ca in timpul posturilor alimentare terapeutice sa facem si miscare, sa beneficiem de aer, de soare, de odihna si sa bem cat mai multa apa plata.

Avem tendinta sa luam in deradere manechinele, fotomodelele si in general persoanele care tin dieta. Daca prin dieta intelegem o alimentatie restrictiva dar sanatoasa atunci de fapt trebuie sa laudam aceste persoane. Este ca si cum ar tine post pe perioade mai lungi sau mai scurte. Ele vor fi mult mai sanatoase decat cei care nu se abtin de la nimic si exagereaza cantitativ. O persoana slabuta (dar nu exagerat de slaba) este mai sanatoasa decat o persoana “cu burta”. Prodieta.ro recomanda masura in toate iar postul alimentar tinut sanatos, fara prea multe alimente prajite, nu poate decat sa ne aminteasca de faptul ca organismul nostru are nevoie si de detoxifiere.

>> Vezi produse de post variate si sanatoase si lactate vegetale>>