Beneficiile polenului crud poliflor

Polenul crud de albine este un remediu holistic folosit în întreaga lume. Fiind un aliment alcalin, polenul de albine aduce numeroase beneficii și echilibrează PH-ul organismului.

Polenul crud este delicios, aromat, plin de vitamine și enzime!
Polenul crud este delicios, aromat, plin de vitamine și enzime! Poate că nici nu cunoaștem noi câte beneficii aduce polenul pentru sănătatea noastră!

Consumat într-o cură de minim 2 săptămâni, polenul poate corecta multe dezechilibre nutriționale din organism.

Polenul de albine este produs de albinele de miere și reprezintă hrana albinelor tinere. Este considerat unul din cele mai hrănitoare produse ale naturii și conține aproape toți nutrienții de care un om are nevoie. Polenul cules de albine este bogat în proteine (aproximativ 40% proteine), aminoacizi liberi și vitamine (inclusiv complexul de vitamine B și acid folic).

Polenul de albine este un aliment complet și conține multe elemente pe care produsele de origine animală nu le conțin. Acesta este mai bogat în proteine decât multe surse animale. În jur de jumătate din proteinele conținute de polen sunt sub formă de aminoacizi liberi care sunt gata să fie folosiți în mod direct de organism.

Este important de știut că o linguriță de polen este adunată de o albină lucrătoare în decursul unei întregi luni dacă lucrează timp de 8 ore pe zi. Fiecare peletă de polen conține peste două milioane de granule de polen iar o linguriță plină conține peste 2,5 miliarde de granule de polen de floare.

Victoria Beckham despre polen

Victoria Beckham mărturisește că cel mai recent capriciu al ei, în materie de produse nutritive, este POLENUL DE ALBINE!
Victoria Beckham a atins deja vârsta de 40 de ani și arată mai bine ca niciodată. Fosta membră a formației Spice Girl și-a dezvăluit pe Tweeter secretul și a creat multă vâlvă. Fiind un utilizator Tweeter activ, popstar-ul a anunțat prin intermediul site-ului că alimentul ei sănătos preferat este polenul de albine. Victoria Beckham a postat pentru cei 7,46 milioane de urmăritori ai ei: „Sunt complet obsedată de polenul de albine! Este foarte benefic!!”.

Polenul este considerat unul din cele mai complete produse ale naturii din punct de vedere nutrițional, deoarece conține aproape toți nutrienții necesari bunei funcționări a organismului, inclusiv aminoacizi, complexul de vitamine B și acid folic.

Katy Mason, nutriționist la NutriCenter.com, a declarat: „Polenul de albine este polenul colectat de albine din flori; dacă priviți cu atenție albinele în timpul verii, puteți observa niște biluțe galbene foarte mici atașate de piciorușele lor – acesta este polenul de albine pe care micuța insectă îl culege și îl transportă către stup”. Polenul crește aportul de energie datorită conținutului ridicat de vitamina B. De asemenea, conține rutină, un antioxidant care ajută la întărirea capilarelor și a vaselor de sânge, părți integrante ale sistemului circulator. „Polenul de albine conține toți nutrienții de care avem nevoie; este o sursă vegetariană excelentă de proteine și conține întregul complex de vitamine B, inclusiv vitamina B12 care este greu de găsit în surse vegetale.”

Susan Curtis, Director de Sănătate Naturală la Neal’s Yard Remedies, spune: „Polenul de albine este unul din cele mai complete alimente pe care ni le oferă natura, conținând aproape toți nutrienții de care corpul nostru are nevoie”. Acesta a fost folosit ca sursă de energie și longevitate încă din cele mai vechi timpuri, cu peleta ce conține peste 2 milioane de granule de polen de floare „îmbibate” de nutrienți.

Test pentru reacții adverse la polenul de albine: începeți prin a plasa o singură granulă de polen (sau o doză foarte mică) pe vârful limbii. Dacă sunteți alergici la acest produs, veți începe să resimțiți reacții alergice în câteva minute, după ce polenul a fost absorbit de membrana mucoasă a limbii. Orice semn de rinoree, senzație de mâncărime a ochilor, nasului sau gâtului, respirații scurte, umflare, urticarie sau orice altă problema a pielii, indică o alergie la polen. În cazul în care nu experimentați nicio reacție alergică după acest test, mărți doza treptat în fiecare zi, pentru a vă asigura că nu sunteți alergici la doze mai mari de polen. Dacă începeți să experimentați efecte adverse cu o doză mai mare, reduceți doza zilnică de polen și continuați să luați în doze mici pentru câteva săptămâni. După o perioadă de timp, puteți încerca din nou să măriți dozajul.

Sfaturi pentru a consuma polen

Polenul de albine poate fi consumat ca atare sau amestecat cu aproape orice fel de mâncare sau băutură. Poate fi presărat peste cereale sau mâncare de ovăz, amestecat într-un shake proteic / smoothie sau dizolvat într-un pahar de apă sau ceai care deja s-a răcit. Polenul își pierde proprietățile dacă este tratat termic și de aceea nu este recomandat în băuturi fierbinți. Unii cecetători sunt de părere că, dacă suplimentele de polen sunt luate doar cu apă, se oferă corpului posibilitatea de a începe digerarea învelișului exterior al suplimentului și se obține o mai eficientă eliberare a nutrienților.

Este ușor să consumăm aronia sub formă de gem, dulceață, fructe deshidratate, cereale musli, batoane, suc, punch și vin de aronia.
Aronia suc de fructe cu proprietăți nutritive cel mai bun preț în magazin ProDieta. Este ușor să consumăm aronia sub formă de gem, dulceață, fructe deshidratate, cereale musli, batoane, suc, punch și vin de aronia. Toate aceste produse se găsesc în magazinul www.proDietaBio.ro România cu livrare rapidă.

Polenul de albine este un super-aliment natural și funcționează mult mai eficient dacă este consumat în timpul mesei, în special împreună cu fructe, care permit o ușoară purificare a florei intestinale. Se recomandă o lingură de polen la micul dejun, preferabil administrată cu un fruct căci fibrele fructelor (hemiceluloză crudă) întăresc activitatea polenului proaspăt.

Veți fi mulțumiți să aflați că apicultorii pot colecta polenul fără a răni albinele sau a le deranja din rutina lor.

Este recomandat să păstrăm polenul de albine în frigider sau în congelator pentru a preveni apariția mucegaiului sau a altor excrescențe fungice din cauza umidității. Polenul este o sursă excelentă de nutrienți inclusiv pentru mucegai și colonii fungice, deci dacă nu este păstrat într-un mediu răcoros, se poate altera destul de repede.

Lista beneficiilor aduse de polenul de albine

 • Încetinește procesul de îmbătrânire;
 • Întărește sistemul imunitar;
 • Poate previni și inhiba creșterea celulelor mutante care duc la boli precum cancerul;
 • Sterolii și acizii grași esențiali pe care îi conține reduc nivelul colesterolului, a presiunii sângelui și a riscului de boli de inimă;
 • Ameliorează simptomele diabetului de tip 2 restabilirea deficiențelor de minerale și energie;
 • Combate infecțiile bacteriene la fel ca antibioticele;
 • Corectează problemele tractului digestiv și ale colonului;
 • Ajută la controlul greutății prin creșterea ratei de ardere a grăsimilor și a caloriilor;
 • Atenuează astmul și simptomele alergiilor prin reducerea histaminei din organism;
 • Elimină dependența de alcool și înlătură toxinele din corp;
 • Ameliorează și reconstruiește țesuturile inflamate sau deteriorate (mușchii și articulațiile) prin nivelul excepțional de antioxidanți pe cale îl conține;
 • Combate oboseala, depresia și tulburările de somn datorită conținutului de „neuro-nutrienți”;
 • Restabilește echilibrul libidoului și sporește fertilitatea;
 • Facilitează generarea și repararea celulară, scurtând timpul de vindecare a rănilor (sau de refacere după efort fizic);
 • Proteina de fier pe care o conține, împreună cu nivelul de vitamine mai ridicat decât în orice alt produs comercializat, întărește și definește masa musculară.
 • Polenul de albine ajunge până la nivelul mitocondrial (unde are loc producerea și conservarea energiei în celule) și oferă abilitatea de a combate bolile și stresul, de a vindeca trupul și de a spori sănătatea și elasticitatea pielii (de exemplu, ameliorează ridurile și acneea).
 • Studiile au confirmat faptul că polenul de albine oferă longevitate și are proprietăți antibiotice, antioxidante și anti-inflamatoare foarte puternice.
 • Cercetările arată că polenul poate distruge parte dintre bacteriile dăunătoare care cauzează boli și infecții. De asemenea, s-a arătat că poate preveni dezvoltarea celulelor canceroase. Atleții de clasă mondială folosesc polenul de albine ca supliment energizant legal. Este bine cunoscut faptul că polenul produce mai multă energie, vigoare și rezistența fizică pentru oamenii care îl introduc în dieta lor zilnică. Atleții îl consideră un supliment energizant legal. Acest lucru se datorează faptului că polenul de albine are o consistență proteică de 40% și conține 22 aminoacizi.

Cura de detoxifiere și vitaminizare cu Suc de Cătină + Miere cu Propolis

Pentru o cură de vitaminizare și detoxifiere este recomandată următoarea combinație: 30 gr polen crud dizolvat în 50 ml suc de cătină amestecat cu 1 linguriță miere de albine cu tinctura de propolis. Amestecul are un gust bun, numeroase vitamine, minerale și enzime. Această cură va susține sistemul imunitar datorită proprietăților antibiotice din propolis, enzimelor, vitaminelor și mineralelor din polen, cătina și miere.

Având aproape de două ori mai multe proteine decât carnea de vită, de două ori mai mult fier decât orice alt aliment și cantități considerabile de vitamine și minerale extrem de absorbabile, mii de atleți de clasă mondială consideră polenul de albine un avantaj în competiții.

SUPER SLIM MIX este un produs 100% natural si organic ce conține: proteine de canepa, chlorella, spirulina. Alege și cura DETOX de la DIET FOOD.
SUPER SLIM MIX este un produs 100% natural si organic ce conține: proteine de canepa, chlorella, spirulina. Alege și cura DETOX de la DIET FOOD. www.ProDietaMagazin.ro cu livrare rapidă și transport gratuit în funcție de comandă.

Consiliul Britanic al Sporturilor a observat o creștere de 40% – 50% a rezistenței la atleții care au luat polen de albine în mod regulat. Antti Lananki, antrenorul echipei finlandeze de raliuri care a câștigat Jocurile Olimpice din 1972, a declarat reporterilor că „Majoritatea sportivilor iau suplimente alimentare de polen. Studiile noastre au arătat că îmbunătățesc simțitor performanța acestora. Nu au existat rezultate negative de când ne-am aprovizionat sportivii cu suplimente de polen.” Majoritatea oamenilor care încearcă pentru prima dată polen de albine simt o creștere a energiei și o senzație imediată de bine.

Scrie un raspuns: