Polen

Polenul crud granule este binecunoscut ca fiind un adevărat miracol al naturii. Este foarte eficient ca tratament naturist pentru numeroase afecțiuni, răceli, viroze, anemii. În trecut, polenul era numit și “hrana zeilor”, iar cercetările de astăzi demonstrează că este un super-aliment bogat în vitamine, minerale, enzime, amino-acizi.

Polenul este un produs al stupului cu proprietăți curative valoroase. Este integrat în tratamente naturiste care aduc reale beneficii sănătății. Este disponibil ca atare în magazine naturiste sau este integrat în diverse preparate apicole.
Polenul este un produs al stupului cu proprietăți curative valoroase. Este integrat în tratamente naturiste care aduc reale beneficii sănătății. Este disponibil ca atare în magazine naturiste sau este integrat în diverse preparate apicole.

Polenul crud bio este foarte bogat în proteine, fiind de aceea recomandat vegetarienilor, sportivilor, raw-veganilor. Acesta conține mai mulți aminoacizi decât carnea de vită, ouăle sau brânza. Aproximativ jumătate dintre proteinele polenului sunt sub formă de aminoacizi liberi (care pot fi folosiți rapid de către organismul uman).

Polenul este în topul celor mai recomandate alimente energizante. Polenul de albine poate fi folosit în scopuri medicinale pentru o varietate largă de condiții: de la sănătatea prostatei la alergii și afecțiuni ale pielii. De asemenea, poate ajuta la corectarea anumitor dezechilibre nutriționale ale organismului.

Dintre principalele beneficii ale polenului amintim:
1. Polenul este un energizant eficient. Gama largă de nutrienți conținuți face polenul de albine un aliment energizant uimitor. Carbohidrații, proteinele și vitaminele B vă pot ține ”în priză” toată ziua, sporind rezistența și combătând oboseala. Polenul este așadar un supliment natural recomandat sportivilor.
2. Remediu naturist pentru afecțiuni ale pielii: polenul crud de albine este folosit adesea în produsele pentru tratarea condițiilor inflamatorii, precum și a iritațiilor comune ale pielii (ca psoriazisul sau eczema). Aminoacizii și vitaminele protejează pielea și ajută la regenerarea celulelor acesteia.
3. Polenul susține buna funcționare a sistemului respirator. Acesta are o cantitate mare de antioxidanți cu efect anti-inflamator asupra țesuturilor plămânilor, prevenind astmul incipient.
4. Tratament pentru alergii: polenul reduce prezența histaminei, ameliorând multe alergii. Studiile conduse de Dr. Leo Conway din Denver Colorado arată că 94% dintre pacienți au fost vindecați complet de alergii după ce au fost tratați cu polen administrat pe cale orală. Afecțiuni precum astm și alergii la probleme ale sinusurilor au fost eliminate, confirmând minunata eficacitate a granulelor de polen de albine împotriva unei game largi de afecțiuni respiratorii.
5. Ajută digestia. În plus față de vitamine, minerale și proteine, polenul de albine conține și enzime care ajută digestia. Enzimele susțin organismul în procesarea internă a tuturor nutrienților necesari din alimentele pe care le consumăm.
6. Polenul întărește sistemului imunitar.  Polenul este benefic pentru flora intestinală și susține, implicit, sistemul imunitar. Potrivit expertului în sănătate holistică Dr. Joseph Mercola, polenul de albine are proprietăți de tip antibiotic care ajută la protejarea corpului împotriva virusurilor. Este, de asemenea, bogat în antioxidanți ce protejează celulele împotriva oxidării dăunătoare a radicalilor liberi.
7. Tratarea dependențelor: polenul crud este folosit pentru tratarea dependențelor și inhibarea poftelor prin suprimarea impulsurilor. Pentru că elimină poftele, este foarte util când vine vorba de controlul greutății.
8. Sprijin al sistemului cardiovascular: polenul de albine conține cantități considerabile de Rutină (un antioxidant bioflavonoid care ajută la întărirea capilarelor și a vaselor de sânge, luptă împotriva problemelor sistemului circulator și corectează nivelul colesterolului). Proprietatea sa anticoagulatoare poate preveni atacul de inimă și atacul cerebral.
9. Polenul ajută în tratamentul naturist al prostatei. Bărbații care suferă de hiperplazie benignă de prostată pot găsi ajutor în folosirea polenului de albine. Polenul poate ajuta la diminuarea inflamației pentru a reduce nevoile frecvente de urinare.
10. Probleme de infertilitate: polenul de albine stimulează și recondiționează funcționarea ovariană; poate fi folosit, deci, în grăbirea apariției unei sarcini.

Tratament naturist cu 20 ml zilnic Bitter. GRIJA TA PENTRU SĂNĂTATE! EXTRACT DE PLANTE MEDICINALE pentru slabire, digestie, sanatatea ficatului, scaderea trigliceridelor si a colesterolului, eliminarea de toxine, ajutor pentru rinichi, intarirea sistemului imunitar.
CURA de 2 săptămâni TRATAMENT NATURIST cu plante medicinale: Anghinare, Păpădie, Fenicul, Coada șoricelului și VITAMINE.
BITTER BIO fără alcool, fără zahăr, PUR, 250 ml.
20 ml zilnic pentru slăbire, digestie, sănătatea ficatului, scăderea trigliceridelor și a colesterolului, eliminarea de toxine, ajutor pentru rinichi, scăderea uereei și creatininei. Produs HERBARIA GERMANIA. Citiți mai multe informații despre aceste plante medicinale și mod de utilizare.

11. Polenul crud poate fi considerat un tratament geriatric universal sub forma unui remediu natural. Polenul crud constituie o profilaxie excelentă şi un tratament terapeutic natural împotriva simptomelor de îmbătrânire prematură.
12. Polenul crud reprezintă una din cele mai bogate surse cunoscute de seleniu (alături de nucile de Brazilia). La oameni, exista ample dovezi epidemiologice că o concentrație ridicată de seleniu este corelată cu incidența scăzută a multor tipuri de cancer. Oamenii nu consumă suficient seleniu în primul rând din cauza alimentației incorecte dar și din cauza conținutului mic de seleniu din solul în care au fost cultivate alimentele pe care le consumă.

Polenul poate fi dizolvat în ceai călduț sau orice lichid. Trebuie să avem însă în vedere ca lichidele să nu fie fierbinți pentru că se pot pierde din enzime și substanțele nutritive. Dacă este consumat simplu sau doar amestecat cu miere, tubul digestiv nu poate absorbi toate elementele nutritive ale polenului. În schimb, dacă este dizolvat, polenul se va absorbi în organism în proporţie de 100%. Se poate dizolva foarte bine în apa,  limonadă, sucuri de fructe sau legume, iaurt, sana.

Polenul este un aliment natural foarte bogat în vitamine din complexul B (B1, B2, B3, B6, B12), antioxidanţi, betacaroten, vitaminele C şi E, provitamina A. Cele mai importante minerale care pot fi regăsite în compoziţia polenului sunt calciu, fosfor, potasiu, fier, magneziu, iod. Polenul este compus din aproximativ 55% carbohidraţi, 35% proteine, 3% vitamine şi minerale, 2% acizi graşi şi 5% alte substanțe nutritive. Poate fi considerat o sursă excelentă de proteine pentru vegetarieni, fiind foarte bogat în aminoacizi esenţiali.

Seva de mesteacăn are un gust ușor dulceag. Este deosebit de bogată în minerale extrase de copac din pământul bogat al pădurilor nordice. Sănătate curată!
Seva de mesteacăn are un gust ușor dulceag. Este deosebit de bogată în minerale extrase de copac din pământul bogat al pădurilor nordice. Sănătate curată! Mai multe oferte de sevă de mesteacăn din Germania și Austria sunt disponibile în magazin www.proDietaBio.ro cu livrare rapidă și taxe de curierat numai 9.99 lei!

Scrie un raspuns: