Patrunjel pentru rinichi sanatosi

Pătrunjelul suc sau extract lichid este utilizat ca tratament naturist adjuvant pentru sănătatea rinichilor și a altor afecțiuni ale sănătății.

Patrunjel
Rinichi sănătoși cu extracte de plante medicinale.

Odată ce este presat la rece, pătrunjelul poate fi consumat așadar și ca suc, extract lichid cu rol de prevenție și tratament naturist pentru infecții ale tractului urinar (UTI), pietre la rinichi (nefrolitiază), tulburări gastrointestinale (GI), constipație, icter, gaz intestinal (flatulență), indigestie, colică, diabet, tuse, astm, anemie, hipertensiune arterială, afecțiuni ale prostatei și splinei.

Pătrunjelul este atât de des prezent pe mesele românilor și totuși atât de subapreciat! Cantitatea în care consumăm pătrunjelul este de cele mai multe ori prea mică pentru a beneficia de toate virtuțile sale curative. Pătrunjelul, sau Petroselinum crispum, trebuie consumat nu numai ca decor pentru supe și tocănițe ci ca un aliment în sine. Sucul de pătrunjel sau extractul lichid reprezintă o formă foarte practică de a beneficia de toate vitaminele, mineralele și nutrienții acestuia.

Beneficii pentru sănătate aduse de pătrunjel

Pătrunjelul este, așadar, o plantă cu mari beneficii pentru sănătate iar rolul său nu este doar de decor pentru supe și diverse preparate, ci și de tratament naturist pentru diverse afecțiuni, în special ale rinichilor. Pătrunjelul conține două tipuri de componente speciale care oferă beneficii unice pentru sănătate. Primul tip sunt componentele volatile precum miristicină, limonen, eugenol și alfa-thujene. Al doilea tip sunt flavonoidele precum apiina, apigenina, crisoeriolul și luteolina. Uleiurile volatile din pătrunjel, mai exact miristicina, pot inhiba formarea tumorilor și, în special, formarea de tumori în plămâni. De asemenea, s-a demonstrat că miristicina activează enzima glutathion-S-transferaza care ajută la atașarea moleculei glutation la moleculele oxidate care, altfel, ar face leziuni în organism. Activitatea uleiurilor volatile de pătrunjel îl califică drept un aliment “chimio protector” care poate ajuta la neutralizarea anumitor tipuri de agenți cancerigeni (cum ar fi benzopiranele care fac parte din fumul de țigară și din fumul de grătar de cărbune). Sursa: whfoods.com

Pătrunjel suc, extract lichid beneficii pentru sănătatea rinichilor.
Pătrunjel suc, extract lichid beneficii pentru sănătatea rinichilor.

Un diuretic natural

Un diuretic este o substanță care diminuează volumul fluidului în organism prin creșterea cantității de urină. Pătrunjelul este cunoscut ca un diuretic natural, iar fluxul crescut de fluide prin rinichi prin creșterea producției de urină poate avea un efect de curățare și detoxifiere asupra rinichilor, deoarece bacteriile și germenii pot fi eliminați mai eficient.
Pătrunjel își datorează efectul diuretic unor ingrediente speciale, respectiv apiolul și miristicina. Agenția germană Comisia E indică faptul că pătrunjelul poate fi folosit ca tratament naturist pentru eliminarea de pietre la rinichi.

Dovada știintifică

Un studiu publicat în “Journal of Ethnopharmacology” în martie 2002 a înregistrat efectul extractului de pătrunjel asupra producției de urină la cobai. Experimentul a constatat că acei cobai care au consumat extract de pătrunjel au produs mult mai mult urină pe o perioadă de 24 de ore decât cei care au băut apă.

Pătrunjelul este o sursă bogată de nutrienți antioxidanți. Boli ce pot fi prevenite consumând pătrunjel zilnic sau urmând o cură cu suc extract pur de pătrunjel.

Flavonoidele din pătrunjel, în special luteolina, funcționează ca antioxidanți care se combină cu molecule care conțin radicali de oxigen și ajută la prevenirea deteriorării. În plus, extractele lichide de pătrunjel au fost folosite în studiile pe cobai pentru a ajuta la creșterea capacității antioxidante a sângelui.

În plus față de uleiurile sale volatile și de flavonoide, pătrunjelul este o excelentă sursă de vitamina C și o sursă bună de vitamina A (în special prin concentrarea carotenoidului pro-vitaminei A, respectiv beta-carotenului).

Vitamina C are multe funcții diferite. Este principalul antioxidant solubil în apă al organismului, ceea ce face ca radicalii liberi să devină inofensivi în toate zonele solubile în apă ale organismului. Nivelurile ridicate de radicali liberi contribuie la dezvoltarea și progresia unei largi varietăți de boli, incluzând ateroscleroza, cancerul de colon, diabetul și astmul. Acest lucru poate explica de ce persoanele care consumă cantități mari de alimente care conțin vitamina C au riscuri reduse de a dezvolta diverse boli precum cele enumerate. Vitamina C este, de asemenea, un agent antiinflamator, care poate preveni și trata osteoartrita și artrita reumatoidă. Și, deoarece vitamina C este necesară pentru buna funcționare a sistemului imunitar, sucul de pătrunjel este încă o dată util pentru prevenirea infecțiilor urechilor sau răcelii de orice fel.

Rinichi sănătoși, tratament 16 zile cu extract de plante medicinale. Splinuta, frunze de mur si de ortosiphon, coada-calului, concentrat de plante medicinale pentru rinichi sănătoși, produs de Medicura Germania. Tratamentul este eficient pentru scăderea creatininei, acidului uric și antiinflamator.
Rinichi sănătoși, tratament naturist de 16 zile cu extract de plante medicinale. Concentrat de plante medicinale pentru rinichi sănătoși din plantele special alese: splinuță, frunze de mur și de ortosiphon, coada-calului, produs de Medicura Germania. Pentru scăderea creatininei, acidului uric și antiinflamator. Produs distribuit în România și prin magazin cu livrare rapidă proDietaBio.ro

Beta-carotenul, un alt antioxidant important, funcționează în zonele solubile precum grăsimile din corp. Dietele cu alimente bogate în beta-caroten sunt, de asemenea, asociate cu un risc redus de dezvoltare și progresie a unor afecțiuni precum ateroscleroza, diabetul și cancerul de colon. Ca și vitamina C, beta-carotenul poate fi de asemenea util în reducerea severității astmului bronșic, a osteoartritei și a artritei reumatoide. Beta-carotenul este transformat de organism în vitamina A (numită și “vitamina anti-infecțioasă”), un nutrient extrem de important pentru un sistem imunitar puternic.

Pătrunjel pentru o inimă sănătoasă

Pătrunjelul este o sursă bună de acid folic, una dintre cele mai importante vitamine B. Deși joacă numeroase roluri în organism, unul dintre cele mai importante roluri în ceea ce privește sănătatea cardiovasculară este participarea necesară la procesul prin care organismul transformă homocisteina în molecule benigne. Homocisteina este o moleculă potențial periculoasă care, la niveluri ridicate, poate afecta în mod direct vasele de sânge, iar nivelurile ridicate de homocisteină sunt asociate cu un risc semnificativ crescut de atac de cord și accident vascular cerebral la persoanele cu ateroscleroză sau boală cardiacă diabetică. Consumați des alimente bogate în acid folic, cum ar fi pătrunjelul. Acidul folic este, de asemenea, un nutrient esențial pentru o bună diviziune celulară și, ca atare, este extrem de important pentru prevenirea cancerului în zone ale corpului care conțin celule care se divid rapid – colon și, în cazul femeilor, colul uterin.

Pătrunjelul susține protecția naturală împotriva artritei reumatoide

Alimentele bogate în vitamina C, cum ar fi pătrunjelul, oferă protecție împotriva poliartritei inflamatorii, o formă de artrită reumatoidă care implică două sau mai multe articulații.

În toate preparatele noastre de casă, pătrunjelul este utilizat mult ca decor, garnitură, condiment, aromă. Dar pătrunjelul este un veritabil aliment-medicament! Pătrunjelul poate îmbunătăți funcția rinichilor, stimula apetitul, îmbunătăți digestia, crește producția de urină și reduce spasmele gastrice.

Pătrunjelul este deosebit de bogat în Vitamina K, vitaminele A și C, acid folic, fier, potasiu, magneziu, zinc, calciu, fibre dietetice. Cel mai bine putem înțelege profilul nutrițional al pătrunjelului din tabelul de mai jos.

Pătrunjel tocat. 30 grame de pătrunjel conțin: Calorii: 11. *DZR = Doza Zilnică Recomandată.
NutrienţiCantitateDZR(%)Nutrient
Density
vitamina K498,56 mcg554911.4
vitamina C40,43 mg5488.7
vitamina A128,04 mcg RAE1423.4
acid folic46,21 mcg1219.0
fier1,88 mg1017.2
cupru0,05 mg69.1
potasiu168,42 mg57.9
calciu41,95 mg46.9
fibre1,00 g46.6
magneziu15,20 mg46.3
zinc0,33 mg34.9
fosfor17,63 mg34.1
vitamina B30,40 mg34.1
vitamina B10,03 mg34.1
mangan0,05 mg34.1

Profilurile nutritive provin de la Procesorul de Alimente, Versiunea 10.12.0, ESHA Research, Salem, Oregon, USA.

Cura de aproape 2 saptamani cu Anghinare, Papadie, Fenicul BITTER BIO cu plante medicinale fara alcool 250 ml. 20 ml zilnic pentru slabire, digestie, sanatatea ficatului, scaderea trigliceridelor si a colesterolului, eliminarea de toxine, ajutor pentru rinichi, intarirea sistemului imunitar.
Cura de aproape 2 săptămâni cu Anghinare, Păpădie, Fenicul, Coada șoricelului, Turmeric și alte plante medicinale, BITTER BIO fără alcool 250 ml. 20 ml zilnic pentru slăbire, digestie, sănătatea ficatului, scăderea trigliceridelor și a colesterolului, eliminarea de toxine, ajutor pentru rinichi, scăderea creatininei și acidului uric. Produs HERBARIA GERMANIA distribuit de proDietaBIO.ro în România. Citiți mai multe informații despre aceste plante medicinale.

Sucul de pătrunjel: cum se administrează

Sucul de pătrunjel este o variantă concentrată a întregului complex nutrițional al plantei, conținând o gamă bogată de vitamine, minerale, antioxidanți, enzime, clorofilă și uleiuri volatile. Unele dintre cele mai cunoscute beneficii pentru sănătate ale sucului de pătrunjel includ curățarea rinichilor și detoxifierea ficatului.

Pătrunjelul are o istorie lungă ca plantă benefică pentru rinichi, iar planta proaspătă și sucul sau extractul lichid de pătrunjel sunt adesea recomandate pentru infecțiile renale sau pentru a ajuta la dizolvarea pietrelor de rinichi. Alte alimente recomandate pentru sănătatea rinichilor sunt: pepenele roșu, sucul de sucul de sfeclă roșie organică, sucul de morcovi organici, sucul de anghinare bio.

Aloe VERA Bio PUR, Seva de Mesteacăn, Tratament BITTER cu Anghinare, Păpădie și Suc PUR de Sfeclă ROȘIE, iată câteva ingrediente 100% naturale, fără adaos de zahăr sau alcool, pure, pentru TRATAMENTUL NATURAL al ficatului, rinichilor, detoxifierea sângelui și circulație. Produse DISPONIBILE prin livrare rapidă în site www.proDIETAbio.ro

*Nu uitați să cereți sfatul medicului atunci când doriți să urmați o cură sau un tratament naturist pentru sănătatea rinichilor și a altor afecțiuni!

Scrie un raspuns: