Patlagina sirop beneficii

Pătlagina sirop cu beneficii pentru atenuarea durerii în gât, confort respirator, reducere mucoase bronșice.

Pătlagina (Plantago major, P. lanceolata) este utilă în tratamente naturiste ca sirop sau extract și crește sălbatică pe talazuri și terenuri virane pe tot teritoriul țării noastre. Oricât ar părea de banală, pătlagina are însă proprietăți curative și utilizări medicinale deosebit de eficiente. Pătlagina sirop sau extract acționează ca emolient și expectorant, calmant pentru gât, antihemoragic, cicatrizant, hipocolesterolemiant, antiseptic.

Pătlagina este o plantă care aduce numeroase beneficii sănătății atunci când este inclusă în creme, tincturi, extracte.
Pătlagina este o plantă care aduce numeroase beneficii sănătății atunci când este inclusă în creme, tincturi, extracte.

Crema de pătlagină ajută ca tratament naturist împotriva a numeroase iritații ale pielii, burșite, tenosinovite, herpes, ulcer varicos, inflamații articulare. Uz cosmetic pentru crema de pătlagină: tenuri uscate, ridate, cicatrici.

Datorita proprietăților antibiotice și antiinflamatoare, pătlagina este planta cea mai folosită sub formă de extract ca tratament naturist împotriva afecțiunilor respiratorii.

Frunzele de pătlagină se recoltează în lunile de vară, preferabil înainte de deschiderea florilor și se pot usca pentru a fi utilizate și în extrasezon. Dacă stați la curte, nu ar fi rău să vă cultivați puțină pătlagină într-o parte nefolosită a grădinii, lângă un gard unde aceasta va avea și soare și umbră pe parcursul zilei. Sucul proaspăt de pătlagina curăță și dezinfectează fără să provoace usturime sau durere. Dacă aveți răni ușoare (dvs sau copiii), zdrobiți ușor câteva frunze de pătlagină spălate în prealabil și aplicați-le direct pe rană. Acestea ameliorează și înțepăturile de insecte. Cine a copilărit la țară probabil că a procedat așa în copilărie, la sfatul bunicilor. Crema de pătlagină este eficientă pentru tratamentul naturist al inflamațiilor.

Proprietăți și utilizări medicinale pentru pătlagină

În frunzele plantei se găsește un irodoid numit acubină care, împreună cu flavonoizii, tonifică vasele de sânge și au efect antiinflamator. Cercetătorii spanioli care investigau irodoizii plantei în anul 2000 au descoperit că acubina din pătlagină are proprietăți antiinflamatorii și antibacteriene. Studii norvegiene desfășurate în același an au arătat că un extract de pătlagină poate lupta contra infecției cu pneumococ.

Aloe VERA Bio PUR, Seva de Mesteacăn, Tratament BITTER cu Anghinare, Păpădie și Suc PUR de Sfeclă ROȘIE, iată câteva ingrediente 100% naturale, fără adaos de zahăr sau alcool, pure, pentru TRATAMENTUL NATURAL al ficatului, rinichilor, detoxifierea sângelui și circulație. Produse DISPONIBILE prin livrare rapidă în site www.proDIETAbio.ro

Administrată intern sub formă de sirop și extract, pătlagina are efect expectorant iar mucilagiul său calmează mucoasele inflamate, fiind un remediu ideal pentru tuse, răceli de sezon sau bronșită acută. Încă din anul 1982, cercetătorii bulgari arătau că siropul de pătlagină poate fi un tratament naturist indicat pentru bronșită acută și răceli. În studii ulterioare, s-a demonstrat suplimentar că pătlagina are un efect relaxant asupra căilor respiratorii. Pătlagina sirop poate calma și astmul, laringita, faringita și multe reacții alergice care afectează respirația.

Contraindicații pătlagină: până în prezent nu s-au semnalat efecte adverse sau fenomene toxice. Totuși, nu ezitați să cereți sfatul medicului.

Extractul lichid sirop de pătlagină ajută în tratamentul răcelii și gripei căci fluidizează secrețiile căilor respiratorii, ajută la ameliorarea tusei de diferite etiologii, se recomandă în inflamațiile căilor urinare. În plus, extractul de pătlagină îmbunătățește activitatea aparatului respirator, ajută în tusea cu expectorație dificilă și protejează funcția aparatului digestiv. Plantele nu sunt diluate, nu sunt uscate, nu au extrase alcoolice și nu conțin nici un fel de aditivi sau conservanți. Toate ingredientele rămân în forma lor naturală.

Pătlagină sirop cu flori de hibiscus, miere și vitamine din complexul B. Fără alcool! Ideal pentru un tratament naturist pentru gât de 5 zile. Complexul de vitamine B în suc cu pătlagină și hibiscus este eficient, gustos, ușor de administrat. Copiii îl vor bea ca pe un suc delicios iar adulții îl vor prefera! Disponibil în magazin www.proDietaBio.ro
Pătlagină sirop cu flori de hibiscus, miere și vitamine din complexul B. Fără alcool! Ideal pentru un tratament naturist pentru gât de 5 zile. Complexul de vitamine B în suc cu pătlagină și hibiscus este eficient, gustos, ușor de administrat. Copiii îl vor bea ca pe un suc delicios iar adulții îl vor prefera! Disponibil în magazin www.proDietaBio.ro

Scrie un raspuns: