Pastile de slabit efecte secundare

pastile de slabitPastilele de slăbit pot avea efecte secundare nedorite asupra sănătății și de aceea trebuie să fim în deplină cunoștință de cauză atunci când le alegem. Cei mai mulți dintre noi știm că alimentația sănătoasă și echilibrată coroborată cu activitatea fizică sunt cele mai eficiente pentru slăbire, însă pastilele de slăbit pot impulsiona și ele metabolismul. Așa cum mâncarea poate fi și bună (cea naturală) dar și rea, nesănătoasă, nocivă (mâncarea prăjită, alimentele procesate cu aditivi, coloranți, chimicale), așa este și cazul pastilelor de slăbit. Anumite pastile pot fi de fapt strict extract pulbere din plante (și atunci sunt bune) sau pot avea o lungă listă de ingrediente, multe necunoscute simplilor cumpărători (și pot fi nerecomandate, cu potențiale efecte secundare).

Există mai multe varietăți diferite de pastile de slăbit pe piață care ne pot ajuta să pierdem în greutate prin blocarea absorbției grăsimilor, suprimarea apetitului sau impulsionând metabolismul să fie activ și eficient. Nu luați niciodată o pastilă de slăbit fără să citiți ingredientele. Atâta timp cât acestea sunt pe bază de extract de plante (exemplu: ceai verde, cafea verde, anghinare, ananas) putem considera că sunt sănătoase și bune pentru sănătate, dar dacă lista ingredientelor conține și denumiri de care nu ați auzit niciodată, care nu sună deloc natural, atunci aveți mare grijă căci v-ar putea afecta sănătatea.

Lista de mai jos nu este completă, ingredientele periculoase din pastilele de slăbit și efectele secundare nedorite pot fi mai numeroase decât atât.

Ma Huang / Ephedra / efedrină / pseudoefedrină – Ma Huang, o specie de Ephedra, conține frecvent efedrină și pseudoefedrină care pot afecta sistemul nervos și pot duce la hipertensiune arterială. Alte efecte secundare ale efedrinei sunt creșterea frecvenței cardiace, ritm cardiac neregulat, atac de cord, accident vascular cerebral sau deces. Ephedra a fost interzisă în Statele Unite ale Americii.

Sinefrina este similar cu efedrina și poate cauza efecte secundare precum creșterea frecvenței cardiace, dureri de cap, vărsături, insomnie, hipertensiune arterială, leșin, infarct miocardic și accident vascular cerebral.

Sibutramina este un stimulent puternic, care poate crește în mod semnificativ riscul de infarct miocardic, aritmii sau accidente vasculare cerebrale. În plus, cauzează o lungă listă de efecte secundare. Acesta a fost scos de pe piața în 2010. S-a dovedit că mai multe medicamente de slăbit conțin în mod ilegal sibutramină.

Fenproporex este un stimulent care nu este aprobat pentru utilizare în SUA; acesta este convertit la amfetamină în organism și poate provoca aritmii cardiace. Acesta poate da, de asemenea, dependență.

Fenolftaleina este un ingredient care se găsea și în unele produse laxative până în 1999, când FDA l-a declarat nesigur. S-a dovedit a fi și un ingredient ascuns în mai multe pastile de slăbire.


Ceai verde + L-carnitina + Acid Linoleic Conjugat pentru ardere grasimi si metabolism activ
Ceai verde + L-carnitina + Acid Linoleic Conjugat pentru ardere grasimi si metabolism activ: vezi detalii, pret si beneficii

Există și denumiri care pot suna nenatural, dar care sunt de fapt sănătoase și chiar recomandate. Un astfel de ingredient este l-carnitina, un aminoacid sintetizat în celulele corpului nostru. L-Carnitina este un supliment nutritiv foarte popular în ziua de astăzi căci ajută în curele de slăbire. L-Carnitina este natural, utilizat de către sportivi, de persoanele ce urmează diete de slăbire sau este folosit pentru prevenirea și tratarea unor afecțiuni. Alături de l-carnitină funcționează în mod benefic și ceaiul verde. Acesta conţine numeroşi compuşi naturali numiţi polifenoli, antioxidanţi puternici care protejează împotriva cancerului şi a bolii cardiace, reduc riscul de atac cerebral, luptă împotriva cariilor şi a gingivitei, stimulează imunitatea şi impulsionează în mod benefic metabolismul, ajutându-ne să slăbim. Foarte multe persoane nu agrează gustul amar al ceaiului verde sau nu au timp să și-l pregătească și de aceea extractul 100% natural de ceai verde este binevenit.

Scrie un raspuns: