Paste din Kelp. Cum ajuta la slabire?

Pastele kelp sunt denumite așa pentru că au un format similar cu spaghetele ori tăițeii, însă nu sunt din grâu sau cereale, ci din alge marine. Pastele dietetice kelp pot fi gătite în aceleași moduri ca și orice alte paste făinoase, servite alături de sosuri, carne, pește, fructe de mare, legume, etc. Kelp sunt un tip de alge maro, frecvent consumate în țările asiatice. Au pătruns și în alimentația occidentală în special datorită faptului că ajută la slăbire prin următoarele proprietăți: au foarte puține calorii, nu au miros, sunt bogate în vitamine și minerale, dar mai ales țin de foame un timp îndelungat. Algele kelp pot fi consumate sub formă de paste spaghetti alături de sosuri de roșii, legume, fructe de mare, carne de pui, de curcan, etc.

Paste din alge kelp verzi, roșii sau maro.
Paste din alge kelp verzi, roșii sau maro.

Proprietăți nutritive și beneficii pentru sănătate

Algele Kelp provin în principal din păduri de alge aflate la mare adâncime în apă sărată și pot crește foarte rapid. Datorită faptului că se formează în ape marine, conțin substanțe nutritive esențiale precum: iod, potasiu, magneziu, calciu, fosfor, fluor, zinc, cupru, fier, vitamine și aminoacizi exogeni. Algele kelp au implicit multe vitamine, în special vitaminele din complexul B, esențiale pentru metabolismul celular și pentru producerea de energie în organism. De asemenea, conțin vitaminele C și E care sunt antioxidanți foarte puternici și promovează sănătatea vaselor de sânge.

Cum slăbim? Paste făinoase versus paste kelp (kombu)

În general, pastele sunt preferate de mulți dintre noi pentru că pot fi pregătite rapid în combinație cu foarte multe sosuri, legume, carne, pește etc. Dacă ne aflăm la dietă însă, știm că pastele făinoase sunt strict interzise pentru că au multe calorii și îngrașă! Pastele clasice din grâu au foarte mult amidon și contribuie la acumularea de grăsime dacă sunt consumate des în condițiile unei vieți sedentare. 100 gr paste simple vin la pachet cu 370 sau 420 calorii iar în combinație cu sosuri și alte ingrediente pot ajunge la 600 calorii. Dacă mâncăm o porție de 200 gr am cumulat 1200 calorii în condițiile în care, pentru a slăbi, 1200 calorii sunt recomandabile pentru întreaga zi.

Există iată și paste care nu îngrașă, ba chiar au foarte multe proprietăți nutritive. Este vorba despre pastele kelp care nu au miros și au numai 16 calorii / 100 gr. Practic, puteți mânca oricât de mult, chiar în perioada de cură de slăbire.

Ce sunt pastele (tăițeii) kelp?

Pastele sau tăițeii kelp sunt fini, oarecum apoși, realizați din alge marine. Pastele tip tăiței sau spaghetti din alge marine nu au gluten, sunt sărace în grăsimi și carbohidrați, sunt fără miros și fără gust specific. Se prepară ușor și rapid. Tăițeii din kelp (numiți și kombu) sunt subțiri, lungi și transparenți (cum ar fi pastele de orez înainte de a fi gătite). Au o consistență similară cu spaghetele foarte subțiri fierte al dente și un pic crocante.

Algele kelp sunt un aliment curat, neprelucrat, bogat în minerale pe care îl puteți folosi la fel de des ca pe pastele standard pentru spaghete, salate crude cu tăiței, supe cu tăiței și multe altele. Puteți prepara rapid în tigaie pastele kelp sau le puteți folosi la prepararea mâncărurilor înăbușite. Sunt ideale alături de legume preparate la aburi pentru a obține o masă bogată în vitamine și minerale, însă cu extraordinar de puține calorii.

Acum, cu siguranță acești tăiței kelp nu au același gust ca și cei plini de amidon fabricați din grâu. Nu au amidon și nici nu sunt gumați ca pastele de grâu. Sunt ușor crocanți (deși sunt mai mult lichizi) și sunt puțin mai tari decât tăițeii de grâu. Pentru un plus de gust, în apa în care fierbeți pastele kelp puteți adăuga un cub de legume bio.

Adepții dietei raw vor adora acești tăiței pentru că sunt un aliment crud, plin de minerale, provenit din alge marine. Îi folosesc de obicei în salate, supe fără foc și chiar guacamole!

Produs tradițional al bucătăriei asiatice, tăițeii din kelp (varec) sunt cel mai adesea întâlniți în gastronomia coreeană, unde gustul ușor și textura lor elastică se potrivesc cu sosurile aromate specifice acestei bucătării. Fabricați din alge brune care cresc în ape adânci, tăițeii din kelp (varec) pot fi achiziționați din magazinele cu mâncare sănătoasă și bio. Ca orice alte produse din kelp (varec), tăițeii sunt siguri pentru consum, nu crează toxicitate sau alergii.

O jumătate de ceașcă de tăiței kelp (varec) conține 134 mg calciu, echivalentul a 11-13% din necesarul zilnic recomandat; 2,28 mg fier, echivalentul a 12,6-28,5% din doza zilnică recomandată; și 52,8 μg vitamina K care acoperă 44-59% din necesarul zilnic recomandat.

O jumătate de ceașcă de tăiței din kelp (varec) conține 1 g de fibre dietetice, o cantitate destul de mare raportată la porția mică. Tăițeii din kelp (varec) vă pot ajuta să consumați cele 25-35 g fibre dietetice recomandate zilnic. O dietă bogată în fibre reduce șansele de a dezvolta boli de inimă și poate ajuta în atenuarea simptomelor constipației și diverticulozei. De asemenea, fibrele dietetice oferă „volum” alimentelor, ajutând la instalarea stării de sațietate cu un consum mic de calorii, reducând astfel riscul supraalimentării. Potrivit Colorado State University Extension, majoritatea locuitorilor țărilor occidentale nu includ suficiente fibre dietetice în dieta lor.

Secretul curelor de slăbire

Spre deosebire de alte tipuri de paste, precum cele din grâu, pastele din kelp (varec) pot fi de ajutor în procesul de slăbire. O porție de 100 gr paste (tăiței) din kelp (varec) conține numai 17 calorii. Aceeași porție de paste (spaghetti) din grâu are peste 350 calorii. Înlocuirea spaghetelor din grâu cu tăițeii din kelp (varec) 333 calorii mai puțin zilnic (aproape cât ați arde într-o oră de alergare). Făcând acest lucru măcar de trei ori pe săptămână puteți slăbi mult mai simplu și rapid.

Paste calorii alimente dieta konjac shirataki
Paste DIETETICE cu 7 calorii. Detalii si pret produse ce fac parte din planul de dieta rapida în >> site proDIETAmagazin.ro. Cum pregătim o masă DIETETICĂ în numai 5 minute? Specialiștii DIET FOOD UE s-au gândit la tot și aduc soluția produselor lor care au mai puțin de 10 calorii per 100 gr. Mâncăm și slăbim!

Scrie un raspuns: