Otet din cidru de mere. Beneficii.

Oțetul din cidru de mere autentic se prepară din cidru de mere fermentat fără procese de încălzire. Cidrul de mere conține acizi și bacterii benefice pentru sănătate. Acesta se obține din sucul extras din piureul de pulpă de mere. Deși are propriile beneficii pentru sănătate, cidrul de mere poate fi transformat în oțet din cidru de mere, folosit ca remediu naturist pentru anumite afecțiuni.

Oțet din cidru de mere. Beneficii pentru sănătate, slăbire, diabet, digestie.
Oțet din cidru de mere. Beneficii pentru sănătate, slăbire, diabet, digestie.

Oțetul se obține prin fermentație, proces prin care zaharurile din alimente sunt transformate. Tratamentele naturiste pentru slăbire, diabet, digestie, recomandă o doză normală de cidru de mere, obținută prin adăugarea a 2 linguri de oțet într-un pahar cu apă, din care se consumă de 3 ori pe parcursul unei zile.

Beneficiile cidrului de mere

La fel ca și merele, cidrul de mere are multe beneficii pentru sănătate. Acestea provin din fitonutrienții prezenți în fruct.

Fenolii, flavonele și carotenoizii din mere pot juca un rol cheie în reducerea șanselor de a dezvolta boli cronice, conform unui studiu publicat în numărul din mai 2004 al revistei „Nutrition Journal”. Persoanele care consumă frecvent mere prezintă un risc mai scăzut de boli cardiovasculare, astm, diabet și unele forme de cancer. De asemenea, merele sunt o sursă de antioxidanți, care protejează corpul de daunele provocate de radicalii liberi din mediul înconjurător.

Oțetul bio din cidru de mere este ideal pentru salate, marinarea cărnii albe, murături (preparare) sau chiar diluat cu apă.

Oțetul din cidru de mere, recomandat pentru îmbunătățirea digestiei

Oțetul din cidru de mere este puternic alcalinizant. Ajută digestia și este benefic mai ales în cazul persoanelor care nu produc suficient acid clorhidric în stomac. Atunci când oțetul din cidru de mere este administrat pentru a ajuta la digestia alimentelor acide, precum carnea, lactatele sau fasolea și nucile, se recomandă ca acesta să fie consumat înaintea mesei. Totodată, oțetul din cidru de mere se utilizează ca remediu natural împotriva constipației și diareei deopotrivă. Acesta poate contribui la ameliorarea constipației datorită conținutului său de pectină, o fibră solubilă ce ajută intestinele să colecteze și să elimine resturile alimentare. În cazul diareei, oțetul din cidru de mere ajută la calmarea iritațiilor de la nivelul mucoasei intestinale.

Oțetul din cidru de mere pentru slăbit

Rezultatele studiilor de caz și poveștile personale ale multor oameni care au încercat să slăbească au arătat că oțetul din cidru de mere funcționează atunci când vine vorba de eliminarea kilogramelor în plus. S-a susținut că unele bacterii și anumiți acizi din oțetul din cidru de mere pot ajuta la accelerarea metabolismului. Potrivit „European Journal of Clinical Nutrition”, persoanele care au consumat oțet din cidru de mere înaintea unei mese bogate în carbohidrați au prezentat mai puține creșteri bruște ale insulinei și s-au simțit mai sătui decât după mesele fără oțet din cidru de mere.
Cum să slăbiți cu oțet din cidru de mere în timp ce dormiți! Urmarea unei diete cu oțet din cidru de mere înseamnă consumul unei linguri de oțet adăugate într-un pahar cu apă înaintea fiecărei mese. În plus, cei care țin această dietă sar peste gustări și mănâncă porții moderate. Oțetul ar trebui să determine persoana aflată la dietă să-i fie mai puțin foame, fapt ce facilitează evitarea gustărilor.
Pasul 1
Măsurați ½ linguriță de oțet din cidru de mere și adăugați într-un pahar sau ceașcă. Utilizați oțet din cidru de mere organic, nefiltrat, pentru a obține cât mai multe vitamine și acid acetic.
Pasul 2
Adăugați 235 ml de apă rece și amestecați până ce oțetul și apa nu se mai disting unul de alta. Adăugați o lingură plină de miere pentru a îndulci băutura, ca să nu vi se pară prea acră.
Pasul 3
Beți amestecul obținut cu cel puțin o oră înainte de a merge la culcare, astfel încât să nu vă treziți la miezul nopții cu o vezică plină.
Lucruri de care veți avea nevoie:
• Oțet din cidru de mere organic, nefiltrat;
• Lingură de măsurat;
• Pahar sau ceașcă;
• Apă;
• Miere (opțională);

Oțetul din cidru de mere pentru mirosul neplăcut al corpului

Oțetul din cidru de mere poate ajuta la reglarea nivelului de pH al pielii în cazul persoanelor care îl consumă regulat. Din moment ce acest lucru scade numărul bacteriilor cauzatoare de mirosuri neplăcute, rezultă că oțetul din cidru de mere elimină mirosul deranjant al corpului. Utilizat timp îndelungat, pentru unele persoane, acesta a funcționat de la interior la exterior, iar pentru altele, aplicarea oțetului din cidru de mere diluat direct pe pielea de la subraț sau pe picioare s-a dovedit eficientă în reducerea mirosurilor neplăcute.

Oțetul din cidru de mere pentru diabet

Deși nu s-a demonstrat că oțetul din cidru de mere vindecă diabetul, s-a arătat că acesta oferă o ameliorare a bolii deoarece anumite componente naturale din oțetul din cidru de mere pot contribui la încetinirea și controlul creșterii glicemiei după fiecare masă. În combinație cu o dietă sensibilă la diabet, oțetul din cidru de mere poate ajuta la ameliorarea unor simptome ce însoțesc această boală, precum oboseala, slăbiciunea, setea permanentă și urinarea frecventă.

Oțet din cidru de Mere BIO.
Oțet din cidru de Mere BIO. Vezi preț, detalii de livrare și mai multe opțiuni în magazinul online www.proDietaMagazin.ro >>

Scrie un raspuns: