Omega 3 din peste sau krill?

Omega 3 este un acid gras esențial de care organismul are nevoie, însă nu-l poate produce. Omega 3 joacă un rol vital în funcționarea creierului, ține sub control formarea cheagurilor de sânge și ajută la reducerea inflamației. În ultimii 10 ani, multe persoane au început să ia suplimente capsule care conțin omega 3, acestea având beneficii atât pentru cei sănătoși, cât și pentru cei care suferă de boli de inimă.

Omega 3: surse alimentare ori capsule din ulei de pește sau krill.
Omega 3: surse alimentare ori capsule din ulei de pește sau krill.

Uleiul de pește sau de krill cu Omega 3 conține acid docosahexaenoic (ADH) și acid eicosapentaenoic (AEP). Acizii grași omega 3 sunt nutrienți esențiali care sunt importanți în prevenirea și ținerea sub control a afecțiunilor cardiace. Uleiul de krill nu are mirosul specific de pește și este mai eficient, dar și la un preț mai mare.

Descoperirile arată că acizii grași Omega 3 pot ajuta la:

  • Scăderea tensiunii arteriale;
  • Reducerea trigliceridelor;
  • Încetinirea procesului de dezvoltare a plăcii de aterom;
  • Reducerea șanselor de aritmie cardiacă;
  • Reducerea probabilității de infarct și de accident vascular cerebral;
  • Diminuarea șanselor de deces subit din cauze cardiace la persoanele cu boli de inimă.
Inima sănătoasă cu extract de păducel plus magneziu și potasiu în suc de fructe, aronia, merișoare. Cura de sănătate pentru inima dvs cu 1 sticlă este de 5 zile, câte 150 ml pe zi. Persoanele care evită capsulele, pot avea încredere în puterea naturii, alegând suplimente naturale sub formă de extracte lichide din plante medicinale, cu suc de fructe și minerale.
Inima sănătoasă cu extract de păducel plus magneziu și potasiu în suc de fructe, aronia, merișoare. Cura de sănătate pentru inima dvs cu 1 sticlă este de 5 zile, câte 150 ml pe zi. Persoanele care evită capsulele, pot avea încredere în puterea naturii, alegând suplimente naturale sub formă de extracte lichide din plante medicinale, cu suc de fructe și minerale. Producător: Haus Rabenhorst, Germania. Vezi preț, detalii de livrare, informații suplimentare pentru sănătatea dvs.

American Heart Association (AHA) recomandă tuturor persoanelor să consume pește (în special pește gras, de apă rece) de cel puțin două ori pe săptămână. În special somonul, macroul, heringul, sardinele, păstrăvul de lac și tonul conțin acizi grași omega 3. Deși alimentele sunt cea mai sigură cale de a include omega 3 în dietă, pentru persoanele cărora nu le place peștele sunt disponibile și suplimente cu ulei de pește sau de krill.

Simptomele care indică un deficit de omega 3

Acizii grași omega 3 sunt componente esențiale în membranele celulare ale tuturor celulelor din organism, însă chiar și așa, corpul nu poate sintetiza omega 3. Este nevoie să includeți constant acizi grași omega 3 în dietă pentru a evita un deficit. Produsele marine, în special peștii grași precum somonul, sardinele și tonul, sunt cele mai bune surse alimentare de acizi grași omega 3, deși unele semințe și nuci, cum ar fi semințele de in, nucile și boabele de soia, conțin și ele niveluri semnificative. Deficitul de acizi grași omega 3 poate cauza câteva simptome.
Efecte asupra sănătății mintale. Multe dovezi experimentale indică faptul că acizii grași omega 3 au efecte semnificative asupra sănătății mintale. Depresia, anxietatea, depresia post partum, schizofrenia și tulburarea bipolară au fost toate corelate cu nivelurile scăzute de acizi grași omega 3, explică un articol din „American Journal of Psychiatry”. Sunt necesare cercetări adiționale pentru a confirma și clarifica relația dintre tulburările psihiatrice și deficitul de acizi grași omega 3. De asemenea, a fost făcută o legătură între problemele de memorie și deficitul de omega 3.
Schimbări de aspect. Nivelurile scăzute de acizi grași omega 3 pot cauza câteva efecte superficiale asupra organismului, precum pielea uscată, cu mâncărimi, apariția cojilor pe suprafața acesteia sau prezența unor pete depigmentate sau a unei eczeme. De asemenea, pielea poate deveni grasă în unele porțiuni și poate totodată căpăta un aspect aspru, gloduros. În unele cazuri, vârfurile degetelor se pot crăpa și coji. Unele persoane cu deficit de omega 3 au declarat că se confruntă cu păr uscat, întărit și încurcat, mătreață și căderea părului. Unghiile pot fi și ele afectate, fie printr-o creștere foarte lentă, fie devenind foarte fragile, rupându-se și deteriorându-se frecvent.
Simptome adiționale. În urma deficitului de acizi grași omega 3, pot apărea câteva simptome adiționale, cum ar fi oboseala și circulația slabă a sângelui. De asemenea, au fost raportate și crampe menstruale intense și dureri premenstruale ale sânilor. Unele persoane pot prezenta sete excesivă și urinare frecventă. Totodată, pot apărea ochii uscați și acumularea de cerumen în exces.

Tratament naturist cu 20 ml zilnic Bitter. GRIJA TA PENTRU SĂNĂTATE! EXTRACT DE PLANTE MEDICINALE pentru slabire, digestie, sanatatea ficatului, scaderea trigliceridelor si a colesterolului, eliminarea de toxine, ajutor pentru rinichi, intarirea sistemului imunitar.
CURA de 2 săptămâni TRATAMENT NATURIST cu plante medicinale: Anghinare, Păpădie, Fenicul, Coada șoricelului și VITAMINE.
BITTER BIO fără alcool, fără zahăr, PUR, 250 ml.
20 ml zilnic pentru slăbire, digestie, sănătatea ficatului, scăderea trigliceridelor și a colesterolului, eliminarea de toxine, ajutor pentru rinichi, scăderea uereei și creatininei. Produs HERBARIA GERMANIA. Citiți mai multe informații despre aceste plante medicinale și mod de utilizare.

Cum ajută Omega 3 sănătatea?

Grăsimea din sânge (trigliceridele). Suplimentele cu ulei de pește pot diminua nivelurile mărite de trigliceride. Prezența în sânge a unor valori ridicate ale acestei grăsimi crește riscul de boli de inimă.
Artrita reumatoidă. Suplimentele cu ulei de pește (AEP+ADH) pot ameliora rigiditatea și durerea articulațiilor. De asemenea, suplimentele cu omega-3 par să crească eficiența medicamentelor antiinflamatorii.
Depresia. Unii cercetători au descoperit că populațiile a căror cultură încurajează consumul de alimente cu un nivel ridicat de omega-3 au un nivel mai scăzut de depresie. Totodată, uleiul de pește pare să intensifice efectele antidepresivelor și pot ajuta în ameliorarea simptomelor tulburării bipolare.

Astmul. O dietă bogată în Omega 3 scade inflamația, componenta cheie în astm. Însă sunt necesare mai multe studii pentru a demonstra dacă suplimentele cu ulei de pește îmbunătățesc funcționarea plămânilor sau scad numărul de medicamente necesar unei persoane pentru a ține sub control această boală.
Dezvoltarea bebelușului. Omega 3 poate ajuta nu numai mămica dar și bebelușul să nu dezvolte anumite afecțiuni. ADH pare să joace un rol important în dezvoltarea vizuală și neurologică la copiii mici. ADHD. Unele studii arată că uleiul de pește poate reduce simptomele de ADHD la anumiți copii și le poate îmbunătăți aptitudinile mintale, precum gândirea, memoria și învățarea. Însă este necesară mai multă cercetare în acest domeniu, iar suplimentele cu omega-3 nu ar trebui utilizate ca tratament primar.

Boala Alzheimer și demența. Unele cercetări sugerează că omega 3 poate contribui la protejarea împotriva bolii Alzheimer și demenței, având un rol pozitiv și asupra pierderii treptate a memoriei asociate cu vârsta. Însă nimic nu este încă cert.

De unde luăm Omega 3. Suplimente capsule din ulei de pește sau de krill.

Doi dintre cei mai importanți acizi grași omega 3, acidul eicosapentaenoic, prescurtat AEP, și acidul docosahexaenoic, prescurtat ADH, se găsesc din plin doar în produsele marine. Un alt tip de acid gras omega 3, acidul alfa-linolenic, prescurtat AAL, se găsește în anumite surse vegetale, precum semințele de in, nucile, boabele de soia și alte oleaginoase. Organismul poate transforma o cantitate mică de AAL în AEP și ADH, deși rata de conversie pare să fie foarte scăzută. Majoritatea dietelor occidentale includ cantități mari de uleiuri vegetale, care conțin niveluri ridicate de acizi grași omega-6. Această rație ridicată de acizi grași omega-6 și omega-3 poate contribui la apariția inflamației și bolilor de inimă, explică Linus Pauling Institute.

Semințele de in reprezintă una dintre cele mai bune surse de omega 3 pentru vegetarieni. Presărați semințe de in sparte sau sub formă de pudră în cereale sau în salată pentru a crește aportul de acizi grași esențiali. Semințele chia și de cânepă sunt alte surse benefice de omega 3. De asemena, nucile sunt o sursă de omega 3 și le puteți consuma ca pe o gustare sănătoasă. Acizii grași omega 3 se găsesc în uleiuri, precum uleiul de soia, de in, canola sau de măsline. Pentru a avea o cantitate mai mare de omega 3 în dietă, adăugați o linguriță de ulei de in în salate. Folosiți la gătit ulei de măsline sau canola. Dr. Frank Sacks de la Harvard School of Public Health declară că atâta timp cât uleiul de măsline sau de canola (rapiță) este proaspăt, căldura mare nu va distruge acizii grași omega 3. Consumați o varietate de alte alimente care conțin omega 3 pentru a crea calea către un stil de viață sănătos. Tofu este o sursă versatilă de proteine vegetale care conține și omega 3. Poate fi adăugat în salate sau utilizat pe post de garnitură sau fel principal. Fasolea, mai ales fasolea mung, kidney și pinto, reprezintă o sursă vegetală de omega 3. Pe lângă sursele alimentare, vegetarienii dispun și de suplimente vegetale cu omega 3 pe care le pot include în dietă.

Ar trebui să luăm suplimente? Dacă nu consumăm în fiecare săptămână trei porții de pește precum sardine, ton sau somon, semințe de in, tofu, fasole, ulei de măsline, atunci suplimentele capsule de Omega 3 din pește sau krill pot fi avute în vedere căci sunt 100% naturale și foarte ușor de administrat.

Mai multe informații despre Omega 3 și sursele acestuia, preț capsule din ulei de pește sau de krill puteți afla în >> site-ul proDietaPlant.ro <<

Scrie un raspuns: