Noni este numit și ”aspirina străveche”!

Ce este noni si de ce toata lumea il apreciaza asa de tare? Sub numele Noni se ascunde un fruct tropical cu proprietati extraordinare iar in acest articol veti vedea ca, intr-adevar, calitatile lui deosebite trebuie apreciate si valorificate. Nu este un fruct aparut peste noapte, proprietatile lui si beneficiile aduse sanatatii de noni sunt cunoscute din cele mai vechi timpuri. Proprietatile medicinale ale plantei noni sunt cunoscute de secole, fiind numita si „aspirina straveche”. Vracii tribali numeau planta noni „ucigasul durerii” pentru ca, asa cum veti vedea, intr-adevar reduce si durerea.

Noni sunt fructe delicioase, disponibile sub formă de suc și la noi în magazine naturiste, la preț accesibil.
Noni sunt fructe delicioase, disponibile sub formă de suc și la noi în magazine naturiste, la preț accesibil.

Planta Noni (Morinda Citrifolia) mai poate fi gasita si sub numele de dud indian, nunaakai (Tamil Nadu, India), mengkudu (Malaezia), dud de plaja, fructe de branza sau noni (Hawaii). Fructul noni creste pe un copac vesnic verde, un arbore din familia cafelei, Rubiaceae. Un fruct Noni poate fi de pana la 1 kg in greutate, la fel de mare ca un pepene galben sau ca o nuca de cocos.

Cele mai recente cercetari arata ca fructele de Noni contin peste 150 de substante nutritive. Conținutul lor excepțional de ridicat de proxeronina, vitamine, enzime si oligoelemente au facut ca noni sa devina superstar printre produsele naturale. De exemplu, este dovedit ca fructele Noni au de 800 de ori mai multe vitamine si enzime decat ananasul. Si pentru ca are un efect pozitiv asupra unui ten sanatos si tineresc, companii de cosmetice din toata lumea includ fructele noni in produsele lor.

Planta Noni are extraordinar de multa vitamina C (cu rol, printre altele, in sintetizarea colagenului), antrachinona, fitosteroli, fitoestrogeni. Combate radicalii liberi (prin antioxidanti vitamina C si seleniu). Prin fitosteroli este util in diabet. Stimuleaza sistemul imunitar prin reglarea activitatii limfocitelor T si B, macrofagelor si celulelor limfocitare.

Suc de coacăze, afine, Zinc, Vitamine C și D3.
Produsul IMMUN de la Rbenhaus Germania este recomandat pentru copii, adolescenți și adulți. Substanțele nutritive sunt mai ușor de absorbit din sucuri! Imunitatea bună poate fi obținută în mod natural și fără capsule de farmacie, ci cu suc de coacăze, afine, Zinc, Vitamine C și D3. Formula germană ROTBACKCHEN VITAL este aprobată pentru tratament naturist pentru 11 zile. Este disponibil cu livrare rapidă în site www.proDietaBio.ro.

Planta Noni contine aminoacizi, vitamine si minerale (Mg, Na, K, Fe, Mn, Ca). Fructele Noni contin substante active care regenereaza (ajuta diviziunea celulara, inhiba diviziunea celulelor modificate genetic), energizeaza celulele si maresc producerea de endorfina (efect analgetic). Planta noni are efect antiinflamator si antialergic. Contine scopoletina, o cumarina ce da mirosul deosebit al fructului. Stimuleaza activitatea hipofizei (reglarea nivelului serotoninei si melatoninei), dand o stare de bine, ajuta la producerea de oxid de azot, oxid nitric-efect antispastic, relaxant (scade tensiunea arteriala), imbunatateste fluxul sangvin (previne cheagurile), dilata si da elasticitate vaselor sangvine, rezolva problemele cardiovasculare, are efect antioxidant.

Cea mai comoda forma de a consuma aceste fructe este sucul din fructe Noni. Bogat in principii active, minerale, vitamine, oligo-elemente, enzime si aminoacizi, sucul de Noni poate fi consumat dimineata sau la pranz. Noni poate fi baut ca atare sau poate fi diluat in apa sau in sucul de fructe preferat. Numai 30 ml sunt suficienti zilnic. Sucul de noni costa 29.90 Lei / 330 ml, deci o sticla ne ajunge pentru mult timp. Pentru un suc de noni de foarte buna calitate, fabricat in Germania si la un pret bun, intrati pe » magazinul online al site-ului » prodieta.ro »

Printe altele, despre noni se considera ca ajuta la transmiterea influxului nervos, la refacerea neuronilor, de aceste proprietati beneficiind cei cu accidente vasculare cerebrale. Noni contine alcaloidul proxeronina (mai mult decat in ananas) care devine xeronina in organism. Acest alcaloid, dupa ce a dat impulsul nervos, se elimina din organism. Xeronina imbunatateste absorbtia alimentelor si functionarea proteinelor, controleaza functionarea celulelor, ajuta structura oaselor, a pielii, regleaza metabolismul. Tot xeronina actioneaza asupra SNC pentru producerea de endorfine pntru a se reduce durerea. Noni mai este numit si „planta care ucide durerea” deoarece ajuta in caz de junghi intercostal si dureri de cap. Noni mai contine terpeni (betacaroten). In frunzele proaspete de noni exista acid ursonic de ajutor in cancerul pulmonar, la formarea oaselor si prevenirea cariilor.