Multivitamine si minerale pentru copii si adulti

Multivitamine și minerale pentru copii și adulți: la ce preț le găsim, care sunt beneficiile pentru sănătate, recomandările nutriționiștilor.

Încă din 2002, când The Journal of the American Medical Association (JAMA) a recomandat administrarea suplimentelor la adulți, tot mai multe persoane au început să-și suplimenteze alimentația cu multi vitamine și minerale.

Multivitaminele pentru copii și adulți au un rol important pentru când buna funcționare a organismului. Multivitaminele recomandate pentru copii și adulți pot fi și sub formă de suc, nu numai capsule.

Un complex de multivitamine și minerale reprezintă o cale excelentă de a susține o sănătate bună atunci când alimentația noastră nu este foarte diversificată. Cu alte cuvinte, dacă nu mâncăm zilnic 5 porții de fructe și legume, cereale integrale, semințe, oleaginoase, alge, vegetale proteice sau carne, pește, uleiuri cu Omega 3, lactate, atunci este posibil să avem nevoie de suplimente cu multivitamine și minerale. 

Însă cu atât de multe tipuri diferite de multi vitamine și minerale în rafturile farmaciilor, cum vom ști să alegem cea mai potrivită variantă? Iată un ghid rapid care o să vă ajute.

Dacă nu știți de unde să începeți, niște multi vitamine de bază reprezintă un început bun. În acest fel, organismul va avea parte de nutrienții esențiali de care are nevoie. Un supliment cu multivitamine și minerale de bază are o formulă echilibrată ce va satisface nevoile alimentare zilnice. Formulele cu alimente integrale vă vor oferi vitamine și minerale, alături de enzime și plante medicinale, toate într-o bază alimentară ce încurajează asimilarea în organism. Unele complexe de vitamine și minerale se administrează în una sau două pastile pe zi, ceea ce este extrem de convenabil pentru persoanele ocupate. Alte formule oferă nutrienți foarte puternici și importanți, iar acestea sunt adesea administrate în trei sau mai multe pastile pe zi. Dacă nu vă place să înghițiți pastile, luați suplimentele sub formă de prafuri, lichide sau tablete masticabile. Și nu este niciodată prea devreme să începeți. (vedeți pagina noastră cu suplimente pentru copii pentru a afla ce anume trebuie să urmăriți când alegeți multivitaminele și mineralele pentru copii / regăsiți aici și vitamina D3 masticabilă pentru copii cu gust delicios de căpșuni).

Suplimentele de bază pentru femei

Fierul este un supliment important pentru femeile aflate la vârsta la care pot rămâne însărcinate deoarece pierd sânge la fiecare ciclu menstrual. De aceea femeile au nevoie de mai mult fier pe zi, în comparație cu bărbații. Fierul este necesar producerii de globule roșii și transportului de oxigen în sânge. Femeile cu vârsta cuprinsă între 12 și 50 de ani ar trebui să ia 15 miligrame de fier pe zi.

Vitaminele A C și E, principalii antioxidanți pot fi adminstrați din Sucuri, nu neapărat din capsule! Vezi sucurile VITAL în site www.proDietaBio.ro
Vitaminele A C și E, principalii antioxidanți pot fi adminstrați din Sucuri, nu neapărat din capsule! Vezi sucurile VITAL în site www.proDietaBio.ro

Suplimentele de bază pentru bărbați

Pentru majoritatea bărbaților, formulele fără fier ar putea fi o alegere mai bună, din moment ce suplimentarea îndelungată sau excesivă cu fier poate cauza probleme. De aceea, bărbații ar trebui să nu ia suplimente cu fier decât dacă medicul a stabilit ca este necesar. Notă: Formulele fără fier sunt de preferat și pentru femeile care au ajuns la menopauză.

Și vegetarienii au nevoie de vitamine!

Deoarece vegetarienii nu consumă produse de origine animală, prezintă riscul de a dezvolta anumite deficiențe de vitamine și minerale din cauza faptului că nu consumă nutrienții pe care alte persoane îi asimilează din carne și produse lactate.

Un supliment bun va furniza necesarul zilnic de vitamine și suplimente celor ce urmează diete restrictive. Vegetarienii, spre exemplu, au nevoie de suplimente de Vitamina B12. Aceasta este un nutrient esențial care lipsește din produsele vegetale. Vitamina B12 se întâlneşte numai în produse de provenienţă animală; cantităţile mai mari sunt conţinute în carne (ficat, rinichi şi inimă). Un procent destul de mare de vitamina B12 apare în laptele praf degresat, în unele produse marine (crab, somon, sardea) şi în gălbenuşul de ou.

Extractul de păducel este realizat din plante proaspete macerate, ceea ce înseamnă că se extrag cei mai valoroși nutrienți. Detalii și beneficii pentru sănătatea sistemului cardio vascular în site proDietaBio.ro
Extractul de păducel este realizat din plante proaspete macerate, ceea ce înseamnă că se extrag cei mai valoroși nutrienți. Detalii și beneficii pentru sănătatea sistemului cardio vascular în site proDietaBio.ro

Multivitamine pentru persoanele trecute de 50 de ani

Persoanele cu vârsta de peste 50 de ani au propriile nevoi nutriționale. Formulele specifice vârstei conțin adesea nutrienți precum luteina pentru sănătatea oculară, probioticele pentru sănătatea colonului, coenzima Q10 pentru sănătatea inimii și anioxidanți ce susțin imunitatea.
Formulele pentru femei pot include plante medicinale și alți nutrienți care să ajute la menținerea echilibrului hormonal și la controlul simptomelor perimenopauzei și menopauzei. Formulele pentru bărbați pot include nutrienți ce mențin sănătatea prostatei, testosteronul și oferă suport în ceea ce privește activitatea sexuală.

Formula germană Haus Rabenhorst TRANZIT INTESTINAL BUN în numai 6 ZILE cu suc de PRUNE, CURMALE, SMOCHINE, Calciu si Vitamine.
Formula germană Haus Rabenhorst TRANZIT INTESTINAL BUN în numai 6 ZILE cu suc de PRUNE, CURMALE, SMOCHINE, Calciu si Vitamine.
Nu vă plac pastilele deloc? Nu vreți vitamine de farmacie? Alegeți NATURAL, vitamine și tratamente naturiste din SUCURILE Haus Rabenhorst, Germania. Pentru adulți, adolescenți și copii. Disponibil cu livrare rapidă www.proDietaBio.ro

Seniorii (persoanele cu vârsta peste 50 de ani) pot avea nevoie de următoarele 8 suplimente naturale:

  • Vitamina B1
  • Vitamina B-50 complex
  • Vitamina C 1000 mg cu acerola şi bioflavonoide
  • Multi Mega Mineral Complex cu Vitamina D
  • Sea Kelp algă marină
  • Vitaminele A, D, E şi seleniu
  • Cardiolic cu ulei de usturoi, Coenzima Q10, L-carnitină şi Omega-3
  • Ginkgo Biloba
Suc cu provitamina A, vitaminele B1, B2, B5, B6, B12, C, E, niacină, acid folic și biotină.
Rabenhorst a remarcat că foarte multe persoane nu vor să ia pastile, capsule (mai ales copiii). Înțeleg nevoia de suplimente sănătoase dar nu vor capsule. De aceea, pe baza studiilor, cercetătorii au elaborat formula de multivitamine în sucuri de fructe fără zahăr adăugat.
Ingrediente suc Multivitamine: suc de pere, mere, portocale și fructul pasiunii, nectar de banane, mango și caise, suc de ananas, nectar de acerola, nectar de guave, suc de grapefruit, provitamina A, vitaminele B1, B2, B5, B6, B12, C, E, niacină, acid folic și biotină. 150 ml pe zi / 5 zile. Vezi preț și mai multe informații.

Scrie un raspuns: