Mierea de lavandă este ideală pentru consum zilnic

Descoperiți beneficiile și proprietățile mierii de lavandă. Beneficiile aduse de mierea de lavandă sunt cunoscute din cele mai vechi timpuri. Aceasta poate fi folosită ca remediu acasă pentru a vindeca afecțiunile cauzate de răceli și pentru sănătatea gâtului.

Mierea de lavandă este produsă de albine din nectarul florilor de Lavandula angustifolia și Lavandula latifolia. Aceste flori sunt foarte aromate și din ele albinele produc o miere excelentă și delicioasă. Mierea de lavandă este ideală pentru consum zilnic și constituie o alternativă cu gust dulce la zahăr sau alți îndulcitori. Mierea de lavandă este un produs natural, cu o savoare deosebit de fină și cu multe beneficii pentru sănătate. Culoarea mierii este de obicei limpede, putem regăsi nuanța de chihlimbar deschisă, cu gust dulce, iar textura sa este de cristalizare medie și consistență fluidă.

Mierea de lavandă este unul din cele mai apreciate soiuri de miere din lume, fiind totodată considerată cea mai gustoasă și aromată dintre toate sortimentele. Calitatea sa este net suprioară multor alte tipuri, având o savoare aparte.
Mierea de lavandă este unul din cele mai apreciate soiuri de miere din lume, fiind totodată considerată cea mai gustoasă și aromată dintre toate sortimentele. Calitatea sa este net suprioară multor alte tipuri, având o savoare aparte.

În plus față de utilizările sale culinare, mierea de lavandă sau ”miel de lavande”, așa cum se numește în Franța, poate fi utilizată ca tratament naturist, deoarece este bogată în numeroși compuși care stimulează sănătatea, de la tirozină și substanțe antifungice la flavonoizi și acizi fenolici, cum ar fi naringenina, luteolină, acid galic și acid cafeic. Scopul acestui articol este de a oferi o imagine de ansamblu asupra potențialelor beneficii nutriționale și pentru sănătate ale mierii de lavandă.

De ce iubim lavanda?

Lavanda este una dintre cele mai parfumate ierburi și beneficiile sale sunt apreciate de mii de ani. Lavanda este un gen de plante din familia Lamiaceae. Este o plantă versatilă folosită în bucătărie, medicinal și în uleiuri esențiale și aromoterapie. Egiptenii foloseau lavanda din cele mai vechi timpuri, iar romanii o foloseau pentru a-și parfuma băile. Există peste 45 de specii de lavandă și peste 400 de soiuri. Cu nuanțe violet, de la violet la indigo, există și soiuri mai puțin frecvente de roz, galben și alb. Mierea de lavandă este un tip de miere plină de beneficii pentru sănătate, cu proprietăți uimitoare atunci când este consumată în mod regulat.

Mierea de lavandă oferă o serie de beneficii pentru sănătatea întregului organism.

  • Conține flavonoizi și acizi fenolici, care sunt cunoscuți pentru beneficiile lor pentru sănătate.
  • Mierea oferă multe beneficii, ne ajută să ne întărim sistemul imunitar, ne ajută să combatem oboseala, este energizantă, ameliorează tusea și durerile de gât, este antiseptic și regenerant și, de asemenea, ajută la vindecarea rănilor.
  • În plus, este bogată în vitamine, minerale și o cantitate extraordinară de antioxidanți.

Ce sunt antioxidanții din mierea de lavandă și de ce avem nevoie de ei?

Cele mai multe trilioane de celule ale corpului nostru se confruntă cu pericole provocate de toxine, chimicale și poluare pe tot parcursul zilei. Lipsa unei alimentații adecvate, virușii sau deteriorarea moleculară cauzată de substanțele chimice numite radicali liberi sunt doar câteva exemple de amenințări de zi cu zi pentru celulele noastre. Toți acești factori de stres deteriorează celulele și pot chiar să ne modifice structura genetică. Corpul generează radicali liberi ca subproduse ale transformării alimentelor în energie, un proces cunoscut sub numele de respirație celulară. Ca urmare, celulele noastre sunt supuse unei expuneri constante la aceste substanțe chimice care degradează celulele.

Radicalii liberi au mai multe forme și dimensiuni. Dar toți au un mare ”apetit” pentru electroni. Radicalii liberi preiau sau elimină electroni din orice molecule din apropiere. Pe măsură ce electronii sunt eliminați din moleculele celulelor și țesuturilor, funcționalitatea lor scade adesea sau se oprește cu totul.

Lavandă bio pentru ceai infuzie și remedii naturale. Lavanda flori uscate, ulei de lavandă, mierea de lavandă și alte produse similare sunt disponibile în magazin www.ProDietaNaturala.ro

Institutul Național de Sănătate USA a constatat că radicalii liberi sunt responsabili pentru o varietate de boli care includ ateroscleroza, cancerul, bolile inflamatorii articulare, astmul, diabetul, demența senilă și bolile degenerative ale ochilor, pentru a numi doar câteva dintr-o listă mai lungă. Desigur, procesul de îmbătrânire biologică a fost relaționat și cu daunele provocate de radicalii liberi.

Aici intervine mierea, în general. Toate soiurile de miere conțin molecule numite antioxidanți. Pe scurt, antioxidanții contracarează acțiunea dăunătoare a radicalilor liberi. La fel cum diferite vitamine îți afectează corpul în moduri diferite, diferite soiuri de miere au combinații diferite de antioxidanți și îți vor afecta corpul în moduri diferite. Să aruncăm o privire asupra unora dintre antioxidanții găsiți în mierea de lavandă.

Mierea de lavandă este bogată în tirozină, iar tirozina este unul dintre aminoacizii primari din toate tipurile de miere. Corpul uman folosește tirozina pentru a produce neurotransmițători care pot ajuta la prevenirea sau tratarea anumitor afecțiuni care implică creierul. Făcând un pas mai departe, corpul dumneavoastră folosește niacină, acid folic, vitamina C și cupru pentru a transforma tirozina în multe substanțe proteice importante. Printre acestea se numără melanina, un pigment al pielii și hormonul estrogen.

Mierea de lavandă poate ajuta în lupta cu infecțiile

Cercetătorii au descoperit că mierea de lavandă a prezentat activitate anti-fungică împotriva Candida albicans, Candida krusei și Cryptococcus neoformans. Toate cele trei ciuperci au potențialul de a provoca probleme de sănătate. Acest studiu a concluzionat, de asemenea, că mierea de lavandă ar putea fi folosită în viitor ca remediu natural pentru o varietate de infecții micotice (fungice). Acest lucru este important, deoarece ciupercile devin din ce în ce mai rezistente la medicamentele antifungice ca urmare a prescrierii excesive. Acest studiu a fost publicat în numărul din octombrie 2001 al Journal of Food Science and Technology.

Luteolina, un alt antioxidant găsit în mierea de lavandă, poate ajuta la creșterea sistemului imunitar, promovează nivelurile sănătoase de glucoză din sânge și poate proteja ochii de radiațiile UV. Neutralizează unii radicali liberi și ajută la limitarea efectelor acestora.

Există și un antioxidant care se găsește DOAR în miere. Se numește pinocembrin. Unele studii arată că pinocembrinul poate proteja celulele creierului împotriva daunelor cauzate de boala Alzheimer.

Mierea de lavandă www.ProDietaNaturala.ro este recoltată dintr-o regiune curată. Magazinul ProDietaNaturală cu miere de lavandă are zeci de sortimente de miere crudă (raw, neporcesată). Stupii sunt transportați în această regiune în fiecare primăvară și așezați în câmpuri întinse de lavandă sălbatică. Această miere de lavandă este apreciată în toată Europa și suntem incredibil de onorați că o putem oferi clienților noștri. Mierea noastră de lavandă nu numai că oferă papilelor gustative o savoare unică, ci poate aduce reale beneficii sănătății. Comandați azi miere de lavandă și savurați pentru o sănătate minunată!

Mierea de lavandă are o savoare delicată și o aromă fină. În această miere se păstrează calitățile florilor minunate de lavandă. Este recomandată spre consum persoanelor care doresc să își mențină sănătatea sau acre suferă deja de oboseală cronică și epuizare fizică ori intelectuală. Este utilizată și pentru a trata naturist afecțiunile pulmonare, insomniile și migrenele.

Scrie un raspuns: