Midia verde extract: ce este, cum ne ajuta sanatatea?

Ce este midia verde și cum ajută sănătatea extractul de midie (scoică) verde? Cum funcționează ca tratament naturist pentru artrită?

Tratament naturist cu midie verde extract natural.
Tratament naturist cu midie verde extract natural.

Familie: Supliment nutrițional. Alte denumiri: midie de Noua Zeelandă, midie cu cochilie verde, Seaton®, GLM, Lyprinol®. Denumire științifică: Perna canaliculus. Midia verde este un supliment nutrițional obținut din Perna canaliculus, o moluscă bivalvă (midie) nativă din Noua Zeelandă.

Cum funcționează extractul de midie verde în organism și cum ne ajută sănătatea?

Extractul de midie verde conține acizi grași Omega-3, aminoacizi, minerale și carbohidrați. Studiile de laborator și efectuate pe animale au arătat că acizii grași omega-3 au proprietăți antiinflamatorii și sunt importanți pentru menținerea structurii și funcționării celulelor de la nivelul articulațiilor, iar acesta poate fi unul dintre modurile în care midia verde funcționează pentru unele persoane.

Afecțiuni și tratamente corelate cu MIDIA VERDE DE NOUA ZEELANDĂ
• Tratamentele pentru artrită;
• Tratamentele pentru osteoartrită;
• Tratamentele pentru artrită reumatoidă (AR);
• Tratamentele pentru osteoartrită și artrită reumatoidă;
• Tratamentele pentru bolile țesutului conjunctiv;
• Tratamentele pentru astm;
• Tratamentele pentru bolile aparatului respirator.

Midiile verzi sunt bivalve și își au originea pe coastele Noii Zeelande, unde sunt parte integrală din dieta tradițională a populației Maori. Acestea au o cochilie verde, de unde le vine și denumirea, și sunt bogate în compuși antiinflamatori. Midiile verzi pot fi mâncate în strare crudă, pot fi gătite sau consumate sub formă de supliment alimentar. De obicei, sunt cultivate pentru a proteja mediul de posibile pericole.
Există aproximativ 200 de afecțiuni musculo-scheletice diferite.

Artrita este un termen utilizat de medici pentru a descrie inflamația prezentă într-o articulație, în timp ce reumatismul este un termen mai general care este folosit pentru a descrie durerile din interiorul și din jurul articulațiilor. Deoarece există multe cauze posibile ale acestor dureri, medicii nu utilizează termenul de reumatism și de obicei se referă la aceste probleme fie printr-un diagnostic specific, fie în acord cu partea corpului afectată. Uneori medicii folosesc termenul de „afecțiuni musculo-scheletice” sau „boli reumatice” pentru a se referi la o gamă largă de boli care afectează articulațiile.

Scoica verde ( midia) depășește cu mult din punct de vedre al potențialului curativ toate celelalte vietăți marine precum somon, macrou, hering, pastrav arctic, krill, alge marine sau scoica cu cochilie albastră. Și din acestea se obțin extracte naturale pentru tratamentul naturist al artritei, dar extractul de midie verde (scoică) este mult superior. Extractul de midie verde poate fi util în tratamentul naturist al bolilor reumatismale precum artroza, coxartroza, gonartroză, spondiloză, poliartroză, artrită, artrita reumatoidă, artrita psoriazică, spondilita, tendinita, burșita, guta, polimiozita, fibromialgie. Acest tip de extract poate fi folosit și pentru tratarea unor boli ale coloanei vertebrale precum discopatie, hernie de disc, sciatică. Ori pentru boli ale căilor respiratorii (astm bronșic, bronșită, traheobronsită). Poate fi util și în tratamentul naturist al bolilor cardiovasculare (hipertensiune arterială, ateroscleroză, insuficiență cardiacă, boli coronariene, tromboflebita, fragilitate capilară, varice).

Sursă bogată de proteine. Midiile verzi sunt o sursă bună de proteine, conținând 18,8 grame la porția de 100 grame midii gătite. Aceasta furnizează 41 la sută din cantitatea zilnică recomandată de proteine pentru femei și 34 la sută din CZR de proteine pentru bărbați. U.S. Department of Agriculture recomandă să consumați zilnic 140-170 grame de alimente bogate în proteine, iar din aportul de proteine săptămânal, să obțineți din fructe de mare cel puțin 227 grame.
Pline de fier. O porție de 100 grame de midii verzi gătite conține 10,9 miligrame fier, oferind 100 la sută din CZR persoanelor cu vârsta sub 50 de ani. De asemenea, furnizează 61 la sută din CZR pentru femeile sub 50 de ani. Fierul este esențial pentru sănătate deoarece contribuie la producerea de globule roșii. El ajută hemoglobina și mioglobina, două proteine purtătoare de oxigen. Cantitatea insuficientă de fier poate duce la anemia feriprivă, niveluri scăzute de energie și dificultăți de respirație.
Sursă naturală de vitamina B12. O vitamină esențială, vitamina B12, ca și fierul, este necesară producerii globulelor roșii. De asemenea, ajută la producere ADN-ului și contribuie la buna funcționare a sistemului nervos. O porție de 100 grame de midii verzi gătite are 20 micrograme de vitamina B12, ce furnizează peste 100 la sută din CZR de vitamina B12. CZR variază de la 2,4 la 2,8 micrograme, femeile însărcinate și care alăptează având nevoie de mai mult. Surplusul de vitamina B12 este stocat în ficat și este hidrosolubil, dar există o probabilitate foarte mică de toxicitate cauzată de excesul de vitamina B12, conform National Institutes of Health.
Conținut ridicat de acizi grași omega-3. Midiile verzi sunt în mod natural bogate în acizi grași omega-3, ce constituie peste 40 la sută din conținutul lor total de grăsimi. Organismul uman nu poate produce de unul singur acizi grași omega-3, iar fructele de mare, precum midiile verzi, reprezintă una dintre cele mai bogate surse în aceste grăsimi polinesaturate. Acizii grași omega-3 sunt asociați cu reducerea inflamației și scăderea șanselor de apariție a bolior de inimă și artritei. Totodată, aceștia ajută la funcționarea creierului.

Poate fi însă destul de dificil să consumăm midii verzi la masa prea des. Cei care doresc să ia supliment alimentar pe baza de midie verde pot folosi capsule. Tratamentul naturist al artritei implică nu numai extract de midie verde dar și alte vitamine, minerale și enzime.

Extractul de midie verde este deosebit de eficient, având rol antiinflamator 100% natural. Midiile sunt bogate în mod natural in glicozaminoglicani (GAG). Inflamația este un proces patologic complex și foarte multe boli și probleme de sănătate sunt cauzate de aceasta. Substanțele active din scoica cu cochilie verde (midia verde) inhibă 5-lipoxigenaza, enzima implicată în dezvoltarea nedoritelor procese inflamatorii. Acțiunea extractului de midie verde se produce așadar în mod natural, nu cu substanțe chimice de laborator! De aceea, extractul de midie verde este unul dintre cele mai bine vândute suplimente alimentare pentru tratamentul naturist al bolilor cauzate de procese inflamatorii.

Scrie un raspuns: