Michelle Obama ne incurajeaza sa adoptam Dieta Vegana!

Încă de când a devenit Prima Doamnă a Statelor Unite, Michelle Obama a susţinut în mod deschis alimentaţia sănătoasă în şcoli şi în cadrul familiei. Chiar a mărturisit cum a reuşit să le determine pe cele două fiice ale sale să mănânce legume.

Dieta Vegana Michelle Obama
Dieta Vegana este susținută și de Michelle Obama

John Salley, campion NBA şi susţinător vegan, a lansat o provocare pentru Prima Doamnă ca în 2016 să ofere un exemplu urmând dieta vegană pentru 30 de zile. MICHELLE OBAMA A ACCEPTAT PROVOCAREA DE A DEVENI VEGANĂ PENTRU 30 DE ZILE! http://www.choosingvegan.com/articles/in-the-news/michelle-obama-vegan-challenge/

În scrisoarea către FLOTUS, fostul campion scrie: „Alimentaţia vegană nu este doar un slam dunk pentru sănătate; este şi o metodă eficientă de a combate schimbarea climei. Vă îndemn să oferiţi un exemplu familiilor din toată ţara urmând în 2016 un regim vegan pentru 30 de zile. Dacă acceptaţi provocarea în ultimul an în care sunteţi Prima Doamnă, veţi trimite un mesaj clar către americani că a fi vegan este unul dintre cele mai bune lucruri pe care o persoană le poate face pentru propria sănătate, pentru animale şi pentru mediul înconjurător.”

Salley nu este singurul sportiv vegan care face cunoscut acest lucru. Fostul fundaş NFL, David Carter, a atras atenţia în această privinţă prin blogul său, The 300 Pound Vegan.
Iniţial, a devenit vegan din motive de sănătate, după ce a urmărit Forks Over Knives, însă acum susţine că etica şi impactul asupra mediului l-au convins să nu mai mănânce niciodată nimic de provenienţă animală.
În interviul de la VegNews, Carter a declarat că adoptarea stilului de viaţă vegan a fost cadoul de Sfântul Valentin pentru soţia sa, care este vegană de şapte ani. „Nu am mai putut ignora acest lucru. Este o realitate, iar oamenii ignoră ceea ce se întâmplă.”
El a continuat: „când au ajuns la partea în care discutau despre cum laptele absoarbe calciul din oase şi cauzează tendinită şi cum carnea şi lactatele duc la toate aceste boli, iar studiile o dovedesc, în acel moment am pus milkshake-ul jos şi mi-am spus «am terminat».”
Alături de iniţiativa „Let’s Move” a lui Michelle Obama, prin care copiii sunt educaţi în privinţa importanţei obiceiurilor alimentare sănătoase şi a mişcării, mesajul lui David loveşte fix la ţintă.
Iar Salley are dreptate că, acceptând provocarea vegană, Prima Doamnă a Statelor Unite va oferi un exemplu excelent care să arate că „a deveni vegan este unul dintre cele mai bune lucruri pe care cineva le poate face pentru propria sănătate, pentru animale şi pentru mediul înconjurător.”

Mişcarea Veganuary

Mişcarea vegană se anunţă în 2016 ca fiind foarte puternică. Mai întâi, lui Michelle Obama i se lansează provocarea de a deveni vegană pentru 30 de zile, iar acum mişcarea Veganuary ia cu asalt Statele Unite. O puteţi numi „ultimul moft în sănătate”, dar este mult mai mult decât atât!
Adoptarea regimului vegan de-a lungul lunii ianuarie a atras aproape 50.000 de persoane în această lună, din care aproximativ jumătate va rămâne vegană. Acesta este oficial al treilea an de campanie şi, potrivit organizatorilor săi, este de cea mai amploare de până acum. În 2014, au participat aproximativ 3.000 de persoane şi numărul a crescut până în jur de 12.800 în 2015.
„Veganuarienii” vor încerca să se abţină de la carne, peşte şi produse lactate şi, timp de o lună întreagă, să urmeze o dietă lipsită complet de produse de origine animală. O astfel de mişcare îşi trage popularitatea din faptul că multe personalităţi au încercat sau susţinut dieta şi stilul de viaţă vegane.

Paste calorii alimente dieta konjac shirataki
Paste DIETETICE cu 7 calorii. Detalii si pret produse ce fac parte din planul de dieta rapida în >> site proDIETAmagazin.ro. Cum pregătim o masă DIETETICĂ în numai 5 minute? Specialiștii DIET FOOD UE s-au gândit la tot și aduc soluția produselor lor care au mai puțin de 10 calorii per 100 gr. Mâncăm și slăbim!

Potrivit The Guardian: „Brad Pitt, Ellie Goulding and Gwyneth Paltrow sunt vegani convinşi. Kat Von D, un model american şi artistă specilizată în tatuaje, a crescut mult popularitatea paginii de internet a Veganuary la începutul acestui an, atunci când i-a încurajat pe oameni să se înscrie.”
Alte celebrităţi care vor participa în această lună sunt designer-ul Vivienne Westwood, actorul Pete Egan din Downton Abbey şi comedianţii Romesh Ranganathan şi Sara Pascoe.
Totuşi, stilul de viaţă vegan este mai mult decât o dietă. Celebrităţi precum Steve-O, Peter Dinklage, Olivia Wilde, Jason Mraz, Russel Brand, Toby Maguire şi Woody Harrelson, pentru a numi câţiva, nu doar că au adoptat aspectele alimentare ale dietei vegane, însă au susţinut şi activismul de protecţie a mediului şi a drepturilor animalelor.

Dieta cu LĂMÂI pentru slăbire rapidă și eficientă. Mai multe IDEI despre cum SLĂBIM UȘOR regăsim la www.proDietaBio.ro
Dieta cu LĂMÂI pentru slăbire rapidă și eficientă. Mai multe IDEI despre cum SLĂBIM UȘOR regăsim la www.proDietaBio.ro

Managerul de marketing al Veganuary, Clea Grady, a declarat că factorii de mediu şi bunăstarea animalelor sunt de asemenea printre motivele principale pentru care persoanele se înscriu în program.
Aceasta a declarat: „Îi întrebăm pe cei care se înscriu la Veganuary ce anume îi motivează să o facă, iar în ultimii doi ani, animalele sunt principalul motiv evocat de marea majoritate, sănătatea situându-se pe al doilea loc, iar mediul înconjurător, pe al treilea. Există o creştere de la an la an a conştientizării şi îngrijorării în privinţa modului în care tratăm, folosim şi abuzăm animalele. În mod anecdotic, ştim că, orice motiv ar avea o persoană pentru a se apropia de stilul de viaţă vegan, delimitările încep să devină neclare odată ce intervine educaţia.”
Mulţi oameni trec la stilul de viaţă vegan mai întâi prin dietă, iar apoi ne educăm în privinţa aspectelor etice şi legate de mediu pe care acesta le implică. Stilul de viaţă vegan este totodată cea mai bună soluţie pentru mediul nostru înconjurător, din moment ce carnea nu este verde! Aproape 3% din planetă este dedicată creşterii animalelor pentru alimentaţie. Aceeaşi suprafaţă de pământ necesară hrănirii unui singur consumator de carne poate hrăni 20 de vegani.

Paste fără carbohidrați. Alimente fără calorii. paste dietetice bogate în fibre, fără grăsimi.
Paste fără carbohidrați = SECRETUL TUTUROR DIETELOR. Alimente fără calorii. Paste dietetice bogate în fibre, fără grăsimi. Disponibile în România pe site www.proDietaBio.ro

Dieta vegană nu doar previne, ci şi inversează factorii ce duc la decesul provocat de bolile de inimă, scade riscul de cancer, diabet şi hipertensiune arterială. De asemenea, vă veţi simţi mai plini de energie urmând o dietă fără colesterol şi fără produse de origine animală ce blochează arterele.

Citește și Rețeta de Tartă Raw Vegan fără coacere, gata în numai câteva minute. Cum gătim simplu și sănătos.

Scrie un raspuns: