Mesquite pudra pret si proprietati

Mesquite este un superaliment și un minunat îndulcitor ce provine dintr-un arbore cu multe întrebuințări.

Cuvântul „superaliment” este un termen pe care îl folosim atunci când un anumit aliment are proprietăți bogate în nutrienți ce pot aduce îmbunătățiri sănătății. Acest lucru nu înseamnă că mâncarea are puteri magice care pot vindeca o boală, ci mai degrabă proprietăți sănătoase atunci când este integrată într-o dietă echilibrată.

Mesquite pudra: pret, beneficii, proprietati nutritive
Mesquite este numele unor specii de arbori scunzi, aparținând genului Prosopis. Pudra de mesquite are valoroase proprietăți nutritive și aduce beneficii sănătății.

Practic, în loc să luăm multivitamine și minerale din farmacie putem pune pudră din super alimente în oricare dintre sucurile noastre sau în alimente (lapte, supe) și știm astfel că aducem un aport 100% natural de vitamine și minerale, direct din natură, nu din laborator. Mesquite este un aliment natural, bogat în proteine, extrem de nutritiv, bogat în fier, lizină, mangan, potasiu și zinc.Studiile au arătat că dietele bogate în potasiu, un electrolit și mineral esențial, pot ajuta la prevenirea infarctului și tensiunii arteriale mărite și la creșterea densității osoase. Pudra de mesquite are un indice glicemic scăzut, ceea ce poate ajuta la menținerea sub control a glicemiei, și nu conține gluten. În plus, este o sursă bună de fibre solubile, taninuri, inulină și gume polizaharide mucilaginoase care pot ajuta la menținerea sub control a glicemiei.

Pudra de mesquite poate fi presărată peste cerealele gătite, ca înlocuitor pentru zahăr. De asemenea, poate fi adăugată în smoothie-uri sau în shake-urile ce substituie o masă principală pentru a le mări conținutul nutritiv, adăugând fibre și proteine.

Mesquite crește în zonele calde, uscate și aride și a fost utilizată vreme de mii de ani de către comunitățile locale stabilite în aceste zone. Își are originile în America de Nord, America de Sud, Africa și Asia de Sud. Păstăile de mesquite suntmăcinate și transformate într-o pudră fină care este dulce, fiind un excelent înlocuitor pentru zahăr. Pudra de mesquite are o aromă plăcută de nuci și funcționează bine ca substitut pentru zahărul brun.

Mesquite are o istorie interesantă. Ramurile erau în mod tradițional folosite la foc, în timp ce bolta era utilizată ca adăpost, iar polenul era folosit pentru obținerea mierii mesquite. Totuși, cea mai populară întrebuințare este cea a lemnului arborelui pentru a fi pus pe grătar și afuma carnea. Mesquite are păstăi, care sunt uscate și utilizate la prepararea pudrei mesquite. Prezența păstăilor o clasifică drept leguminoasă, ceea ce înseamnă că aceasta redă pământului nitrogenul care alimentează creșterea plantelor din jur, comportându-se ca un fertilizator natural. A fost utilizat vreme de mii de ani pentru a asista creșterea altor plante.
După cum am menționat anterior, păstăile din arborele mesquite sunt culese, uscate și măcinate pentru a forma o pudră comestibilă. În perioada precolumbiană, aceasta era una dintre principalele, dacă nu chiar cea mai importantă sursă de hrană a amerindienilor care trăiau în deșert.

Beneficiile mesquite

Mesquite este considerată de către mulți nutriționiști ca fiind un superaliment. Iată câteva beneficii ale mesquite:

 • Aromă: mesquite are un gust dulce, de nuci, scorțișoară și cafea, care este foarte plăcut. S-a demonstrat că atunci când este adăugată în aluaturile la cuptor, îmbunătățește gustul și totodată extinde termenul de valabilitate și prospețimea produsului.
 • Nu conține gluten.
 • Are multe proteine (între 11-17%)
 • Puține grăsimi (3%). Pudra de mesquite are puține grăsimi și colesterol sau chiar deloc.
 • Are mulți nutrienți precum calciu, magneziu, potasiu, fier, zinc și lizină (un aminoacid prezent și în tomate și de obicei scăzut în alte tipuri de făină).
 • Multe fibre solubile (25%), fapt ce încetinește eliberarea zahărului în fluxul sangvin. Fibrele solubile, precum guma de galactomanan, din semințe și păstăi încetinesc absorbția nutrienților, rezultând o glicemie cu un nivel echilibrat, spre deosebire de creșterile bruște ale acestuia constatate în urma consumului de făină de grâu, porumb și alte materii prime obișnuite. Fibrele generatoare de gel permit alimentelor să fie digerate încet și absorbite într-o perioadă de patru-șase ore, față de una sau două ore.
 • Pudra mesquite conține o mulțime de fibre solubile care ajută la prevenirea bolilor și cancerului de colon. De asemenea, aceasta oferă un mediu excelent pentru dezvoltarea bacteriilor probiotice, întărind astfel sistemul imunitar. Pudra mesquite îmbunătățește motilitatea intestinală, putând să ofere protecție împotriva apariției polipilor în colon.
 • Este un produs natural recomandat în cure de slăbire, diete, ori pentru diabetici. Indice glicemic (IG) scăzut, cu valoarea 25. Pudra mesquite are un indice glicemic scăzut deoarece conține fibre solubile care încetinesc absorbția. În loc să dureze 2 ore pentru absorbția zahărului… aceasta o încetinește până la 4-6 ore, prevenind astfel creșterile bruște ale glicemiei.
 • Diabetici: pudra mesquite este excelentă pentru diabetici deoarece nu creează creșteri bruște în nivelul glicemiei.
 • Anti-fungică: pudra mesquite conține și compuși antifungici care ajută la prevenirea și combaterea infecțiilor cu ciuperci din organism.
 • Migrene: pudra mesquite poate preveni și durerile de cap și migrenele.
 • Acizi grași benefici Omega. Pudra mesquite conține acizi grași, uleiuri Omega 3 care contribuie la sănătatea cardiovasculară, prevenind infarctul și cancerul.
 • Pudra mesquite conține și zinc pentru întărirea sistemului imunitar, lizină, care este o proteină excelentă ce nu se găsește în alte surse vegetale… iar mesquite conține până la 16 la sută proteine.
Roscove sau carob sau Mesquite: pudra bio 200 gr
Mesquite: pudra bio 200 gr. Vezi livrare online, detalii si beneficii.

Cum se utilizează pudra mesquite, superalimentul dulceag:

 • În smoothie-uri: amestecați cu lapte, cacao, maca, vanilie și semințe chia pentru a obține un smoothie foarte nutritiv și gustos.
 • Adăugată în aluaturile coapte: înlocuiți 25-50% din făina de grâu cu cea de mesquite. De asemenea, veți putea reduce adaosul de zahăr, din moment ce mesquite va oferi dulceața sa naturală.
 • În deserturi fără foc, raw vegan. Nuci măcinate, fructe uscate puse la înmuiat, fructe goji și mesquite reprezintă o bază minunată pentru multe deserturi fără foc!
 • În preparate savuroase: adăugați-o în supe, tocănițe și sosuri.
 • Pentru aromă în bolul de cereale de dimineață, în lapte sau iaurt!

1 comentariu

 1. Carob este roșcovul (Ceratonia siliqua). Mesquite face parte din genul Prosopis. Sunt două vegatale complet diferite și cu utilizări foarte diferite.

Scrie un raspuns: