Merisor proprietati afine rosii americane

Merișor sub formă de capsule, suc sau fructe deshidratate ca tratament naturist al infecțiilor urinare și problemelor cu rinichii – știm cu toții că acest fruct mic are proprietăți antibacteriene. Dar pentru că nu ne este tot timpul la îndemână să mâncăm fructe proaspete de merișor (afine roșii), apelăm la capsule, suc ori ceai. Merișorul conține proantocianina (PAC), un compus flavonoid care împiedică bacteriile să se dezvolte la nivelul tractului urinar. De aceea, merișoarele (afinele roșii) pot ajuta la prevenirea infecțiilor tractului urinar.

Într-adevăr, antibioticele sunt mai eficiente în tratamentul infecțiilor urinare însă în timp crește rezistența bacteriilor la antibiotice. De aceea, este de preferat să preveniți infecțiile urinare consumând în mod frecvent afine deshidratate, suc de afine sau capsule, suplimente alimentare.

Afinele roșii americane sau merișorul (Vaccinium macrocarpon) fac parte din familia Ericaceae, care este compusă din circa 1.350 de specii, inclusiv rododendroni și afine. Polenizarea se face în primul rând prin albine domestice.


Merișorul este bogat în fibre și o sursă excelentă de vitamina C și fitonutrienți precum flavonoidele și proantocianidinele (PAC). Merișorul conține mai mulți antioxidanți fenolici decât multe alte fructe consumate în mod frecvent. S-a demonstrat că flavonoidele și compușii fenolici din merișor reduc nivelul colesterolului negativ LDL, un factor de risc cunoscut pentru ateroscleroza.

Merișorul aduce beneficii anti-inflamatorii importante pentru sistemul cardiovascular și pentru multe părți ale tractului digestiv (inclusiv pentru gură și gingii, stomac și colon). Meritul este al fitonutrienților din merișor, care sunt deosebit de eficienți în reducerea riscului nedorit de inflamații. Printre fitonutrienții din merișor enumerăm: proantocianidine (PAC), antociani (pigmenții flavonoizi care dau merișorului nuanța sa uimitoare de roșu), flavonoli, cum ar fi quercetin și acid fenolic (acid hydroxycinnamic). 100 gr de fructe proaspete de merișoare au 46 calorii și conțin (procent din doza zilnică recomandată): fibre 18,4%, mangan 18%, vitamina C 17,7%, vitamina E 8%, cupru 6,6%, acid pantotenic 5,7%, vitamina K 5,6%. Merișorul îmbunătățește și funcțiile sistemului imunitar, reducând frecvența răcelilor. National Institute of Health SUA a desfășurat peste 12 studii care s-au concentrat în primul rând pe detalierea activității merișorului împotriva infecțiilor urinare. Dr. Martin Starr, consultant științific la Cranberry Institute, susține că merișorul este nu numai un fruct hrănitor, dar are și proprietăți unice antibacteriene: “Au fost făcute mai multe studii clinice cu suc de merișoare care au demonstrat că merișoarele au proprietăți unice antiadezive care împiedică lipirea anumitor bacterii dăunătoare de celulele din corpul uman. Acest concept mai nou de proprietăți antiadezive nu se limitează doar la infecțiile urinare, dar în mod potențial se referă și la alte bacterii dăunătoare, inclusiv cele responsabile pentru ulcer și afecțiuni gingivale.” Citiți și articolul despre Tratamentul Infecțiilor Urinare.

Digestie bună și dantură sănătoasă

Sucul de merișor (afine roșii) inhibă o bacterie asociată cu ulcerul peptic, H. Pylori. Deși multe tipuri de ulcer nu pun viața în pericol, bacteria H. pylori a fost asociată cu cancerul de stomac, refluxul gastric și gastrita. Proprietățile benefice ale merișorului și-au demonstrat eficiența și în tratarea diareei. Într-un studiu publicat în Journal of the American Dental Association se arată că una dintre componentele sucului de merișoare are capacitatea de a opri aderarea bacteriilor de dinți și gingii, reducând astfel placa dentară și apariția bolilor parodontale.

Scurt istoric al merișorului, afinelor roșii americane

Merișoarele sau afinele roșii (americane) sunt unele dintre fructele originare din SUA și Canada. Amerindienii au folosit afinele roșii ca hrană, ca medicament dar și în ceremonii. Boabele strălucitoare de merișor au fost folosite și ca sursă de colorant roșu, pentru a ajuta la oprirea sângerării (prin efectele sale astringente) dar și ca o cataplasmă pentru răni. Afinele erau combinate cu mălai pentru a contracara infecția sângelui.

Henry Hall, un veteran de război, a deținut primele plantații comerciale de afine roșii în Dennis, Massachusetts, în Cape Cod în 1816. Hall a observat că fructele cresc mai mari atunci când sunt plantate în nisip. Nisipul ajută afinele să crească, acestea nemaifiind sufocate de buruieni. Industria de afine roșii a continuat să se extindă pe teritoriul Statelor Unite ale Americii odată cu dezvoltarea căii ferate. Apoi a ajuns și în Scandinavia și Marea Britanie. Afinele roșii (cranberries) au fost introduse pentru prima dată în Olanda atunci când o navă care transporta afine roșii americane a naufragiat pe coasta olandeză. Butoaiele au ajuns la mal iar unele fructe de afin (merișor) au prins rădăcini. Cea mai mare din producție de afine din întreaga lume pot fi găsită în Wisconsin, Massachusetts, New Jersey, Oregon, Washington și în provinciile canadiene British Columbia și Quebec. Metoda cea mai folosită de recoltare este prin inundarea straturilor, apoi scuturarea fructelor cu ajutorul unui instrument special. Fructele care plutesc sunt culese și încărcate în camioane pentru a fi livrate la punctele de recoltare.


Puteti posta comentarii mai jos .


Mancare fara calorii

Facebook prodieta.ro

Extracte lichide de patrunjel si plante medicinale

Ceaiuri Yogi Tea Germania prodietanaturala.ro Romania

Alimente pentru slabire, paste si orez fara calorii

Opinia / Comentariul dvs

Completati calculul matematic (anti-spam). Multumim :) *

Powered by WordPress | Designed by: Themes Gallery | Thanks to wordpress 4 themes, Download Premium WordPress Themes and

Folosim cookie-uri pentru a imbunatati calitatea serviciilor. Va cerem acordul conform EU Cookie LAW. info

Utilizam cookie-uri pentru a face site-ul prodieta.ro mai usor de folosit. Continuand navigarea in site si dand click pe "ACCEPT" inseamna ca va dati acordul.

INCHIDE

Toate informațiile din acest site sunt sub licența Revistei Online ProDieta.ro. Articolele Prodieta.ro NU pot fi preluate decât dacă se respectă condiția de a preciza sursa, cu link, conform Legii Drepturilor de Autor! ©2017. Toate articolele din site-ul pro dieta.ro sunt cu titlu informativ și nu trebuie tratate precum substitut al sfaturilor medicului de specialitate sau al oricărei alte forme de intervenție medicală profesională.
Informațiile au scop pur informativ. NU INTENȚIONEAZĂ SĂ OFERE SFATURI MEDICALE. Nici editorii prodieta.ro, autorii sau redactorii nu-și asumă responsabilitatea pentru niciuna dintre posibilele consecințe ale vreunui tratament, procedură, exercițiu, modificare în dietă, acțiune sau administrare a medicației ce rezultă din lectura sau aplicarea informației conținute în această informare. Publicarea acesteia nu echivalează cu practicarea medicinei, iar această informație nu înlocuiește recomandarea dată de medicul dumneavoastră sau de altă autoritate medicală. Înainte de urmarea oricărui tratament, cititorul trebuie să ceară sfatul unui medic sau al unui reprezentant medical.