Matcha, Brad Pitt și starea ZEN

Matcha este un tip de ceai verde tare la modă în ultimul timp în bucătăriile trendy, în cafenele, în birourile corporate. De o culoare vibrantă, pudra de matcha este noul hit și pe Instagram.

Matcha pudra ceai verde cu multiple întrebuințări: ceai, cafea cu lapte, limonadă, înghețată de casă, prăjituri, macarons, cremă de tort, guacamole, etc.
Matcha pudra ceai verde cu multiple întrebuințări: ceai, cafea cu lapte, limonadă, înghețată de casă, prăjituri, macarons, cremă de tort, guacamole, etc.

În timpul interviului pentru GQ Magazine, Brad Pitt pregătește un ceai matcha în bucătăria casei sale și vorbește despre despărțirea de Angelina Jolie și despre dorința de a deveni un om mai bun.
<< Brad Pitt face un ceai verde matcha într-o dimineață răcoroasă la vechiul Craftsman în Hollywood Hills, unde locuiește din 1994. Brad Pitt poartă o bluză tip flanel și blugi skinny care atârnă ușor pe silueta lui. Nu poți întrezări acel trup sculptat pe care l-am văzut în filme pentru un sfert de secol. Arată ca un tată L.A. style ce pregătește sucuri detox și tot felul de proiecte de casă. Pe blatul bucătăriei sunt câteva bunătăți de la Starbucks, pe care nu le atinge, și o cafea pe care o bea. Pitt, care este deosebit de plăcut și cu un simț al umorului puțin acid, spune că este pasionat de ceaiul matcha în ultima vreme, ceai care i-a fost prezentat un prieten. Iubește întregul ritual al ceaiului matcha. Brad Pitt presară o pulbere verde într-o ceașcă cu un sifter, apoi toarnă apă fiartă, amestecând cu o perie de bambus până când lichidul este o spumă savuroasă. “Îți va plăcea asta”, spune el, dându-mi paharul. Serenitate, echilibru, ordine: asta e vibrația, cel puțin. Asta ajungeți să simțiți în bucătăria lui Brad Pitt, care a fost perfect construită și decorată în mod minunat. >> traducere din GQ Style Magazine

Ce este ceaiul matcha și de ce îl adoră toată lumea?

Este o formă specială de ceai verde. Matcha înseamnă literalmente “ceai praf”. Atunci când pregătiți ceai verde tradițional, componentele din frunze se infuzează în apă fierbinte, apoi frunzele sunt aruncate. La matcha în schimb, bem frunzele reale, care au fost fin mărunțite și transformate într-un praf.

Cum se pregătește ceaiul matcha? În mod tradițional, se amestecă aproximativ o linguriță de pudră matcha cu o ceașcă de apă fierbinte și cu o perie de bambus se învârte lichidul până când se face o spumă savuroasă.

Spre deosebire de ceaiul verde tradițional, cultivarea și creșterea de ceai matcha presupun acoperirea plantelor de ceai cu țesături înainte de a fi recoltate. Acest lucru determină creșterea frunzelor cu aromă și textură mai bună. Acestea sunt apoi selectate manual, puțin ținute la aburi pentru a opri fermentația, apoi se usucă și se maturează cu depozitare la rece, ceea ce accentuează aroma. Frunzele uscate sunt apoi măcinate în piatră într-o pulbere fină.

Beneficii pentru sănătate aduse de ceaiul matcha

Deoarece Matcha este un ceai de înaltă calitate și practic asimilăm frunze întregi, vorbim așadar despre o sursă puternică de substanțe nutritive, mult mai benefice pentru sănătate decât ceaiul verde clasic.
În plus față de abundența de vitamine și minerale, matcha este bogată în antioxidanți numiți polifenoli, care au fost pozitiv asociați cu protecția împotriva bolilor de inimă și a cancerului, precum și o mai bună reglare a glicemiei, reducerea tensiunii arteriale și anti-îmbătrânire. Un alt polifenol din matcha numit EGCG a fost atestat de studii că poate stimula metabolismul și încetinește sau oprește creșterea celulelor canceroase.

Relaxare, Meditație, stare ZEN.

Pregătirea ceaiului matcha este în centrul ceremoniilor de ceai japoneze și de foarte mult timp a fost asociată cu Zen. Acesta este probabil un motiv pentru care devine atât de popular, deoarece meditația și realaxarea devin din ce în ce mai apreciate. Savurarea ceaiului matcha în liniște și în armonie cu natura poate reprezenta o relaxare prefectă!
Beneficiile ceaiului matcha se vor extinde mult dincolo de antioxidanții pe care îi oferă, deoarece meditația, sub orice formă, are o mulțime de avantaje pentru trup și suflet. S-a demonstrat că meditația ajută la reducerea cortizolului (un hormon de stres cunoscut pentru a conduce pofta de mâncare și creșterea abdomenului), scăderea inflamației (un declanșator cunoscut al îmbătrânirii prematură și a bolii), reducerea consumului impulsiv, scăderea tensiunii arteriale și stimularea respectului de sine și a compasiunii.

De ce matcha este preferata cafenelelor trendy?

Matcha conține cafeină și ne ține vigilenți și calmi în același timp. Deoarece în matcha consumați frunze întregi, puteți obține de trei ori mai multă cofeină decât într-o ceașcă de ceai dulce, aproximativ cantitatea într-o ceașcă de cafea preparată. Băutorii de Matcha spun că, în comparație cu cafeaua standard cu cofeină, matcha creează un “calm vigilent” datorită unei substanțe naturale pe care o conține, numită l-theanine, care induce relaxarea fără somnolență.

Gustul este de matcha este intens. Ceaiul matcha poate fi îndulcit pentru a-și îmbunătăți gustul. Un cititor a fost încântat să-mi spună că bea matcha, dar în loc de pudra tradițională de matcha, bea un amestec de pulbere. Primul ingredient era zahărul dar conținea și lapte praf, așa că era în esență ca o ciocolată fierbinte – dar cu cacao înlocuită de matcha.

Keto Matcha Latte este răsfățul tău la dieta ketogenică. Îi oferi organismului tău tot ce este mai sănătos în timp ce slăbești!

Ceaiul matcha poate fi încorporat în cocktailuri, limonade, cafele, lapte, frappe, deserturi

Matcha este adorat de bucătari, nu doar ca băutură, ci și ca ingredient în cafea, latte, băuturi și mâncăruri dulci și savuroase. Dacă scrieți pe Google rețete matcha, veți găsi numeroase idei și moduri de pregătire de brioșe cu matcha, brownies și budinci, supe, creme de prăjituri, torturi, înghețate, caffe latte și chiar matcha guacamole!

Care este prețul pentru ceai matcha pudră și pliculețe? Detalii și prețuri în site proDietaNaturala.ro
Ceai MATCHA, înghețată cu matcha, limonadă, latte, cremă pentru un tort în culori naturale vibrante? Iată câte opțiuni avem! Care este prețul pentru ceai matcha pudră și pliculețe?Detalii și prețuri în site proDietaBio.ro

Scrie un raspuns: