Luteina, capsule din flori de galbenele

Gălbenelele sunt flori plăcute ochilor, dar și utile sănătății ochilor, iar acest lucru se datorează conținutului mare de luteină ce ajută în mod natural să avem ochi sănătoși și vedere clară. Luteina este un pigment aflat în plante și alimente de culoare galben intens. Aparține de familia carotenoidelor și anume xantofilele.

Gălbenele luteină capsule. Tratament naturist pentru ochi.
Gălbenele luteină capsule. Tratament naturist pentru ochi cu luteina și zeaxantina extrase din flori de gălbenele. 

Cele mai multe suplimente naturale și capsule de luteină sunt din flori de gălbenele (marigold flowers). Zeaxantina poate proveni și din gălbenele, dar majoritar are ca referință ardeiul roșu.

LUTEINA din Gălbenele 20mg și Zeaxantina 1 mg pentru Ochi Sănătoși (30 cps/1 pe zi). Preț mic în magazin online cu livrare rapidă www. proDietaPLANT.ro

Luteina din gălbenele ne ajută să avem ochi sănătoși.

Luteina și zeaxantina ajută ochii să absoarbă energia excesivă a luminii și să atenueze impactul, pentru a preveni astfel deteriorarea celulelor de la prea multă lumină solară. Luteina acționează ca un antioxidant eficient, în special pentru protecția ochilor, deoarece neutralizează radicalii liberi formați de acțiunea radiațiilor ultraviolete pe retina oculară.

Oamenii nu sunt capabili să sintetizeze luteina, astfel încât este necesar să o asimileze prin consumul de fructe, legume și / sau suplimente precum suplimentele capsule pe bază de gălbenele.
În centrul retinei se găsește o zonă în care celulele fotosensibile sunt foarte concentrate, numită pată galbenă. Aceasta furnizează creierului cea mai clară imagine. Luteina și zeaxantina se găsesc în concentrații mari în macula ochiului uman. De fapt, macula este numită și “macula lutea” (din latinescul macula și lutea, adică “pata galbenă“). Cercetările recente au descoperit un al treilea carotenoid în macula. Se numește meso-zeaxantină, iar acest pigment nu se găsește în surse alimentare și pare să fie creat în retină din luteina ingerată.

Degenerarea maculară poate fi prevenită

Oamenii trăiesc din ce în ce mai mult în societățile occidentale însă calitatea vieții depinde și de grija pe care o avem față de propriul corp. Ce folos să trăim 100 de ani dacă nu ne putem bucura de tot ceea ce ne înconjoară și este frumos? Stilul general de viață își pune amprenta și asupra vederii noastre.

Vederea slăbește odată cu înaintarea în vârstă și, dacă dorim să îmbătrânim frumos și să ne bucurăm în continuare de viață, trebuie să avem grijă și de sănătatea ochilor și de capacitatea de a vedea clar.

Ulei cu extract de GALBENELE BIO Calendula Officinalis 100 ml este recomandat pentru întreținerea sănătății ochilor. Macerat de galbenele (Calendula Officinalis).
FOLOSIȚI-L LA FIECARE SALATĂ! Ulei cu extract de GALBENELE BIO Calendula Officinalis 100 ml este recomandat pentru întreținerea sănătății ochilor. Macerat de galbenele (Calendula Officinalis). Este disponibil în site www.proDietaBio.ro cu livrare rapidă

Pe măsură ce îmbătrânim, apare și degenerarea maculară. Principalele ingrediente din zona de sănătate a ochilor care pot reduce riscul de degenerescență maculară și cataractă sunt luteina și zeaxantina. Extractul de luteină din gălbenelele domină în acest moment industria produselor naturale/naturiste dedicate sănătății ochilor. Luteina este prezentă în mod natural în gălbenele sub formă de esteri. Mai sunt și alte plante și alimente care conțin luteină, respectiv ouăle, spanacul sau salata kale, dar gălbenelele au cea mai mare concentrație. O alimentație echilibrată și diversificată este, așadar, importantă pentru a vă menține ochii sănătoși și pentru a funcționa cât mai bine pe tot parcursul vieții.

Ce rol au luteina și zeaxantina pentru sănătatea ochilor? De ce ne ajută florile de gălbenele?

Luteina și zeaxantina au importante funcții antioxidante în organism. Împreună cu alți antioxidanți naturali, inclusiv vitamina C, beta-caroten și vitamina E, pigmenții protejează organismul împotriva efectelor dăunătoare ale radicalilor liberi (molecule instabile care pot distruge celulele și pot juca un rol în numeroase boli). În plus față de beneficiile importante pentru ochi și vedere în general, luteina poate ajuta la protejarea împotriva aterosclerozei (acumularea de depozite de grăsime în artere), boala care conduce la cele mai multe boli de inimă.

Foarte multe studii sunt orientate către determinarea conținutului și eficienței luteinei din florile de gălbenele (Emenhiser et al. 1996; DelgadoVargas & Paredes-López 1997; Delgado-Vargas et al. 1998; Hadden et al. 1999; Khachik et al. 1999; Breithaupt et al. 2002; Khachik 2003; NavarreteBolanos et al. 2004; Li et al. 2007; Bhattachryya et al. 2010).
Consultați medicul specialist pentru tratamentul adecvat al problemelor de sănătate a ochilor.

LUTEINA din Gălbenele 20mg și Zeaxantina 1 mg pentru Ochi Sănătoși (30 cps/1 pe zi). Preț mic în magazin online proDietaPLANT.ro
LUTEINA din Gălbenele 20mg și Zeaxantina 1 mg pentru Ochi Sănătoși (30 cps/1 pe zi). Preț mic în magazin online cu livrare rapidă www. proDietaPLANT.ro

Scrie un raspuns: